Kategoriat
Etusivu Uutiskirje Yleinen

Kilpailukausi päättyi komeasti liigafinaaleissa

Liigafinaalit päättivät kilpailukauden molempien kilpailumuotojen osalta tutulla Maaniitun koululla Nurmijärvellä. Iso hatunnosto koko Taekwondourheilijoiden joukkueelle joka on kiertänyt vuoden kaikki kisat niittäen menestystä. Toki myös valmennustiimi sekä ikiluotettavat huoltojoukot ansaitsevat kiitoksensa.

Tässä kisaraporttia päivän hienoista hetkistä, sekä tuloslistaus lopussa. Seuramme menestyksestä kilpaliigoissa kokonaisuutena voit lukea myöhemmin omasta uutisestaan.

Jos haluat palata kilpailun parhaisiin hetkiin, kaikki livestreamit löytyvät allesta täältä: https://www.taekwondonurmijarvi.fi/kalenteri/liigafinaalit-2017/livestream/

Tunnelma katossa päivän loppuun saakka ottelun puolella

Päivän ottelut olivat nopeatempoisia, viihdyttäviä ja välistä kutkuttavan jännittäviä viime sekunneille asti. Yksi näistä sykettä katsomossa asti nostattavista matseista oli aamupäivällä Lassin finaali, jossa pisteitä metsästettiin aina jatkoerään asti. Lassin kylmähermoinen ratkaisu ja luotto omaan taktiikkaan toivat ratkaisevat pisteet kotiin ja kultaisen mitalin lassin kaulaan. Omanlaisensa näytöksen antoivat myös Aleksandr ja Markus, jotka selvittivät tiensä kaavionsa molemmin puolin keskinäiseen finaaliin. Potkurallin ratkaisi tällä kertaa Aleksandr edukseen. Vastaavan keskinäsen väännön ottivat myös Kian ja Aleksi, josta voittajaksi selviytyi Kian. Aamupäivän huippusuorituksista maininnan ansaitsee myös Alinan kolmella selkeällä voitolla ansaittu sarjavoitto. Alinan taktinen ymmärrys ja ulottuvat potkut olivat yksinkertaisesti liikaa vastustajille.

Iltapäivällä liigasarjoissa Taekwondourheiijat oli tuttuun tapaan kattavasti edustettuna, erityisesti kadettien puolella. Päivä huipentui supervauhdikkaaseen Ainon ja Doboksportin Viivin matsiin, jonka aikana kisapaikan tunnelma ja volyymi hipoivat kattoa. Harmillinen yhden pisteen tappio Ainolle, mutta tämä ymmärrettäköön sillä matsi oli jo Ainon neljäs lähes putkeen. Tehotytöt Jenny, Iines, Aino ja Sofia olivatkivat varsinaisia työmyyriä vaihtaen vain nopeasti panssarin väriä uuden ottelun alettua aina edellisen perään. Erityisesti Jennyn päivä kokonaisuutena oli upea, ja hyvä suoritus siivitti voittoon -37kg sarjassa. Plum ja Lauri kohtasivat toisensa jälleen keskinäisessä finaalissa. Plumin tarkat napsut toivat vielä tällä kertaa voiton kotiin, mutta erinomainen päivä myös Laurilta kaikkinensa. Vennen potkut kylvivät kauhua -33kg sarjassa, eikä vastustajilla oikein ollut avaimia niiden kiertämiseen. Hieno sarjavoitto ja varsin selkeä sellainen. Tuikku osoitti jälleen kyntensä viemällä kadettien -51kg sarjan totuttuun tapaan taktisesti kypsillä ja varmoilla ratkaisuilla. Severin jaloissa näkyi sama rento ote kuin Vantaallakin, mutta kahden selkeän voiton jälkeen finaali meni valitettavasti Budokwain Otsolle. Kian ja Teresa testasivat ensi kertaa siipiään kadettimatoilla. Tällä kertaa makseltiin vielä oppirahoja, mutta varmasti nälkää jäi ensikautta varten yllin kyllin.

Hieno päivä kaiken kaikkiaan ottelumatoilla. Huikeita suorituksia ja itsen ylityksiä nähtiin myös niiltä ottelijoilta, joita ei uutisessa mainittu. Salilla nähdään ja jatketaan kehittymistä yhdessä!

-Pauli

Liikesarjoissa voimakkaita ja varmoja suorituksia

Liikesarjapuolella Taekwondourheilijjoita olivat edustamassa Sofia, Victori, Bella, Alex, Tiitu, Plum, Aino ja Sara. Valmenjan roolista oli tosi ilo seurata kaikkien kisailijoiden suorituksia, kun kaikki kisaajat onnistuivat tekemään tänään erittäin hyviä suorituksia. Suoritusten taso näkyi myös mitalien ja pystien määränä. Toinen valmentajan mieltä lämmittänyt asia oli nähdä kaikkien kisaajien tasonnosto syksyn aikana. Tasonnosto näkyi varmempina suorituksina kaikilla kisaajilla vaikka kisajännitys toisia vähän enemmän kutittelikin vatsanpohjasta. Tekeminen oli selkeämpää, rauhallisempaa ja voimaa oli loihdittu lisää sekä potkuihin että käsitekniikoihin.

Tästä on oikein hyvä jatkaa harjoituksia kohti kevään kisoja ja valmentajana voi olla todella ylpeä, kun meidän seurassa on näin hyviä kisaajia.

-Petteri

Kaikki tulokset

Ottelu, lapset ja harrastajat

Kilpailija Sarja Sijoitus
Nooa Buuri E1 -30kg 3.
Alisa Väisänen E1 -30kg 3.
Aleksandr Gorbatchev D2 -30kg 1.
Markus Liuko D2 -30kg 2.
Priya Negi D2 -40kg 3.
Lassi Holopainen D1 -30kg 1.
Aleksi Koskelainen C2 -50kg 2.
Kian Nowrouzi C2 -50kg 1.
Atte Kortelainen C2 -56kg 2.
Essi Kortelainen C2 -58kg 3.
Teresa Vepsä C2 -58kg 3.
Alina Shor B2 -63kg 1.
Risto Hyvärinen H1 +80kg 3.

Ottelu, liigasarjat

Kilpailija/valmentaja Sarja Sijoitus
Venne Viitaniemi C1 -33kg 1.
Luca Leskinen C1 -37kg 5.-8.
Venne Viitaniemi C1 -37kg 5.-8.
Kian Nowrouzi C1 -45kg 5.-8.
Plum Kopisto C1 -49kg 1.
Lauri Hulikkala C1 -49kg 2.
Lauri Hulikkala C1 -53kg 3.
Iines Korhonen C1 -33kg 3.
Aino Kortelainen C1 -33kg 2.
Jenny Vettenniemi C1 -33kg 3.
Sofia Sarala C1 -33kg 5.-8.
Iines Korhonen C1 -37kg 3.
Aino Kortelainen C1 -37kg 3.
Jenny Vettenniemi C1 -37kg 1.
Janika Tatti C1 -41kg 5.-8.
Sara Quinones C1 -51kg 5.-8.
Tuikku Holopainen C1 -51kg 1.
Teresa Vepsä C1 -55kg 3.
Plum Kopisto B1 -51kg 3.
Severi Sarala B1 -68kg 2.
Tuikku Holopainen B1 -49kg 3.
Emilia Lahti B1 -55kg 3.
Sami Leskinen R1 -63kg 2.

Liikesarjat

Kilpailija Sarja Sijoitus
Plum Kopisto Kadetit 2.
Aino Kortelainen Kadetit 2.
Sara Quinones Kadetit  4.
Plum Kopisto & Mia Knutsson (EHT) U17 parit 2.
Sara, Helmi (Pori) Ja Mia (EHT) U17 ryhmät 2.
Christian Kamphuis U30
Christian, Olli (Budokwai), Frans (Budokwai) U30-ryhmät 1.
Tiitu Sipilä Harrastaja vihreä 1.
Bella Buuri Harrastaja siniset 1.
Victoria Hentunen Harrastaja siniset 2.
Alex Jürgens Harrastaja siniset 1.
Sofia Sarala Harrastaja-punamusta 1.
Alex Jürgens Lapset siniset
Bella Buuri Lapset siniset 1.
Victoria Hentunen Lapset siniset 3.
Sofia Sarala Lapset punamusta 1.
Bella & Victoria Parit ylemmät 1.
Tiitu ja Aino Kangasmaa (Lohja) Parit alemmat 1.
Bella & Victoria Parit lapset 1.
Bella, Victoria, Sofia Harrastaja-ryhmät 1.