Vähävaraisten lasten ja nuorten urheilun tukimuotoja

Jokainen kohtaa erilaisia taloudellisia haasteita matkan varrella. Liikunnan harrastaminen on kuitenkin tärkeää. Olemme koonneet muutamia tahoja, jotka voivat auttaa.

TU11-tuki

Taekwondourheilijoiden kampanjan myötä olemme keränneet rahaa vähävaraisten harrastajien tukemiseen vaikeana aikana ja myös sen jälkeen. Tukilahjoituksia on tullut paljon, ja voimme jälleen kerran olla kiitollisia ja ylpeitä harrastajiemme ja näiden lähipiirien vankkumattomasta tuesta.

Tukihaku on auki kaikille alle 16-vuotiaille harrastajille.

Tee hakemus alla olevasta linkistä löytvällä lomakkeella. Kirjoita perustelut yleisellä tasolla. Älä laita hakemukseen arkaluontoisia tietoja, äläkä esimerkiksi tulojasi lukuina. Pyydämme tarkennuksia tarpeen mukaan. Tuen saajat määräytyvät ensisijaisesti tukijoiden toiveiden mukaan. Jos toiveita ei ole, laitamme hakijat järjestykseen hakemusten perusteella. Tuen saannista ilmoitetaan sähköpostilla.

https://www.tu11.fi/taekwondo/2021/04/taloudellista-tukea-harjoitteluun/

Tilapäiset maksuvaikeudet

Tilapäisissä maksuvaikeuksissa ole yhteydessä toiminnajohtaja Pauli Raivioon. Seura voi perustellusta syystä myöntää maksuaikaa tai tehdä oman maksuohjelman. Ole liikeellä mahdollisimman ajoissa, mieluummin ennen uuden laskutusjakson alkua.

Toimeentulotukiasiakkaat

Jos perheellä on Kelan päätös toimeentulotuesta, kunnat voivat myöntää harkinnanvaraista tukea harrastuksiin.

Helsinki

Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveysvirasto voi myöntää toimeentulotukea vähävaraisten perheiden lasten harrastuskustannuksiin. Päätös asiasta tehdään yksilöllisellä harkinnalla. Tämä tarkoittaa, että päätös perustuu siihen, millaiset ovat perheen tulot ja menot ja muu elämäntilanne. Tukea voi hakea alle 18-vuotiaille lapsille. Tuki voidaan myöntää perheille joille on perustoimeentulotuki myönnetty Kelasta. Hakemus tehdään vanhempien nimellä ja lapsen nimi sisällytetään hakemukseen. Myös varusteisiin voi hakea tukea. Helsingin kaupunki ei ole määritellyt kiinteää summaa, joka lapsen harrastusmenoihin voidaan myöntää kuukaudessa/vuodessa. Lisätietoja toimeentulotuesta saat Helsingin kaupungin sosiaalituen puhelinneuvonnasta suomeksi puh. 09 3105 6257

Espoo

Lasten harrastusmenoihin voidaan myöntää täydentävää toimeentulotukea pitkäaikaisen toimeentulotukiasiakkuuden perusteella. Pitkäaikaiselle perustoimeentulotukea saavalle asiakasperheelle voidaan myöntää täydentävää toimeentulotukea yhteen ohjattuun harrastukseen/lapsi/vuosi korkeintaan seuraavasti: 
– 0–3-vuotiaille 100 €/v.
– 4–5-vuotiaille 200 €/v.
– 6–11-vuotiaille 400 €/v. – 12–17-vuotiaille 500 €/v. 
– Lisäksi lasten retkiin ja leireihin (ei leirikoulut ja koulun retket) enintään 150 €/lapsi/vuosi Lisätietoja toimeentulotuesta löytyy Espoon kaupungin verkkosivuilta osoitteesta http://www.espoo.fi/toimeentulotuki ja täydentävästä toimeentulotuesta https://www.espoo.fi/download/noname/%7BEB6DC9F8-2FA9-4B8C-AD71-DF84D81AD680%7D/102496

Vantaa 

KELA:n toimeentulotukipäätöksen saaneiden perheiden lapsien harrastuskuluihin ja leireihin voidaan myöntää harkinnanvaraista tukea yhteen kohtuuhintaisiin harrastukseen. Lisätietoja saat numerosta 09 839 233 84 (valitse täydentävä toimeentuloktuki). Hakemuksen voit tehdä MAISA:n kautta.

Muita tahoja

HOPE Ry.

HOPE Ry. auttaa vähävaraisia ja äkillisen kriisin kohdanneita lapsiperheitä (joissa 0-17 vuotiaita lapsia) sekä huostaanotettuja lapsia. Tukea voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella.

HOPE – Tuen hakeminen >>

TUKIKUMMIT

Tukikummit-säätiö kerää varoja niille nuorille, jotka ovat vaarassa pudota pois harrastuksista ja kaveriporukoista. Suurin osa avustuksista ohjataan harrastusten tukemiseen.

TUKIKUMMIT – Avustuksen hakeminen >>

Pelastakaa Lapset Ry.

Pelastakaa lapset auttaa lapsia kotimaassa ja koko maailmassa. Harrastustuki on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Pelastakaa Lapset – harrastustuki >>

Tukilinja

Tukilinja tukee lapsia ja perheitä joilla on pysyviä rajoitteita elämässä. Esimerkiksi kehitysvammaiset voivat hakea apua Tukilinjalta. Tukilinja myöntää tukea harrastuvälineisiin.

Tukilijan harrastusvälineavun hakeminen >>

Kojamo

Kojamo jakaa stipendejä sitoutuneille jo pidempään harjoitelleille, joilla on jo ehkä menestystäkin.

Kojamon stipendiohjelma >>

Valion Akatemia

Valio Akatemia jakaa liikunnan ja urheilun mahdollistavia stipendejä kerran vuodessa.

Valio Akatemia >>


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress