Kategoriat
Valmennusblogi

Kilpailijan polun ensiaskeleet Taekwondourheilijoissa

Harrastuksen aloittaminen

Taekwondourheilijoissa kaikki aloittavat perusryhmissä, joista valmentajat ohjaavat eteenpäin. Jo kokeneet kilpailijat, jotka jatkavat aikaisempaa harrastusta Taekwondourheilijoissa siirtyvät suoraan kilparyhmiin. Perusryhmistä voi siirtyä kokeilemaan harrastajaotteluun jo muutaman viikon harrastamisen jälkeen. Perusryhmissä harjoitellaan perustaitoja, jotka antavat hyvän pohjan kilpailuharrastukselle ja urheilemiselle tulevaisuudessa.

Harrastajakilpailuryhmät

Jo lyhyen harrastamisen jälkeen voi harrastaja siirtyä harrastajakilparyhmiin. Niiden tarkoituksena on tutustuttaa harrastaja kilpataekwondoon ja urheilemisen perustaitoihin. Ryhmien kynnys on matala ja niihin osallistuminen kuuluu perusharrastusmaksun piiriin. Taekwondossa kilpaillaan niin ottelussa kuin liikesarjoissakin ja molemmille on omat ryhmänsä. Alussa on mahdollista ja ehdottoman hyödyllistä tutustua molempiin kilpailumuotoihin.

Salikisat

Salikisoihin voi osallistua, jos on harjoitellut noin puoli vuotta perusryhmissä tai on osallistunut harrastajakilparyhmiin. Myös aivan aloittelevat voivat osallistua, mutta perustaitojen hallinta antaa paremman pohjan hyötyä salikisoista. Jos harrastaja ei halua vielä itse kokeilla ottelemista tai liikesarjan esittämistä, jo paikalle tuleminen ja tapahtuman seuraaminen antavat hyvät lähtökohdat osallistumiseen seuraavalla kerralla.

Salikisojen ideana on tarjota tutustumisväylä kilpailuihin tutussa saliympäristössä. Sääntöjä sovelletaan osallistujien kokemustason mukaan. Tapahtuman alussa lämmitellään ja käydään sääntöjen perusasiat läpi. Sääntöjen hienouksia selvennetään ja kilpailutilanteessa toimimista käydään läpi tapahtuman edetessä.

Kilpailut lasten ja harrastajien sarjoissa

Varsinaisissa kisatapahtumissa urheilijat on jaettu kokemustason mukaan eri sarjoihin ja ottelussa lisäksi painoluokkiin. Sääntöjä sovelletaan aloittelijoille sopiviksi, mm. pääkontaktia ei aloittelevien ottelijoiden sarjoissa käytetä. Kisatapahtumassa valmentajat auttavat ja tukevat harrastajaa pyrkien tekemään kisakokemuksesta positiivisen. Jokainen jännittää ensimmäisiä suorituksiaan, mutta jo jännityksen voittaminen ja oman suorituksen tekeminen tuovat itseluottamusta osallistua haastavampiin turnauksiin.

Kilparyhmät

Urheilijan kokeiltua siipiään harrastajakilpailuryhmissä, salikisoissa ja mahdollisesti myös oikeissa kisoissa, voi siirtyä eteenpäin kilparyhmiin. Sitoutuminen ja harjoittelumäärät kasvavat harrastajan kehittyessä kohti urheilijan elämäntapaa. Kilparyhmissä on tarjolla yhä enemmän harjoitusmahdollisuuksia ja harjoittelumaksukin on hieman korkeampi. Lisäksi kilparyhmäläisillä on käytössään mm. vapaaharjoitteluvuoroja itsenäiseen harjoitteluun, fysio- ja toimintaterapeutin tukea sekä kuntosali alennetuin hinnoin.

Valmentajat tukevat harjoittelua ja varsinkin nuoremmilla vanhempien tuki nousee yhä keskeisemmäksi.

Kilpaileminen rankingsarjoissa kotimaassa ja ulkomaan turnaukset

Kun alkuun on päästy, urheilijalla on tie auki aina MM-kisoihin (ottelu ja liikesarjat) ja Olympialaisiin asti (ottelu). Menestyminen vaatii kuitenkin sinnikkyyttä ja menestys huipulla on kovan työn takana. Kilpaileminen kansallisella huipputasolla ja kansainvälisellä tasolla on kuitenkin palkitsevaa ja hankitut kokemukset kantavat pitkälle aina myöhempään siviilielämään asti!


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress