Kategoriat
Yleinen

Belgium Open 2013 raportti

Taekwondo BelgiumTaekwondourheilijoiden joukkue

Naiset alle 46 kg

Tanja Lovikka – Beth Wortinghton (GBR) 1 – 8

Kadettitytöt alle 44 kg

Sophia Vassilaki – Viviane Tranquille (CAN) 4 – 8

Valmentajana toimi Sampo Pajulampi ja tukijoukoissa mukana oli Kai Lohman.

Hyvät ottelut

Lähtökohtana turnaukseen oli, että molemmat urheilijat ovat ensimmäisessä suuressa Eurooppalaisessa turnauksessaan ja näin tulosodotuksetkin oli asetettu varsin vaatimattomiksi. Matkustuksen, jättimäisen turnauksen, tuntemattomien vastuksien ja kovaksi tiedettyjen vastuksien yhdistelmä olivat jo etukäteen suuria stressitekijöitä. Molemmat edustajamme kuitenkin sopeutuivat hyvin. Matkustus ja muut toiminnat sujuivat kuin rasvattu, eivätkä uudet asiat estäneet laadukasta valmistautumista. Tilanne oli siten hyvä, että molemmat urheilijat lähes samankokoisina kykenivät toimimaan sujuvasti toistensa tukena valmistautumisessa.

Tanja

Tanja otteli jo lauantaina. Painonpudotus onnistui hyvin ja ottelupäivänä tunnelma oli sopivasti kihelmöivä ennen ottelua. Vastustaja tuli Englannista ja edusti hyvää kansainvälistä keskitasoa. Tanja ei vielä ihan kyydissä pysynyt, sillä vastustajan hyvä liike sulki lähiottelun ja etäisyydet pysyivät hyvästä yrityksestä huolimatta liian pitkinä. Kuitenkin hyvä suoritus, ja kehityskohteet oli helppo analysoida. Niiden työstämisen jälkeen ollaan taas askel pidemmällä.

Sophia

Sophian ottelu sunnuntaina oli jännittävä kamppailu. Lähes kaksi vuotta vanhempi vastustaja oli vahva taistelija. Kovat potkut yhdistettynä hyvään tekniikkaan olivat pronssimitalinen arvoinen yhdistelmä. Sophian takakiertopotku toisen erässä osui kaulaan ja tuomarit arpoivat pisteitä pitkään, koska videotarkistusta ei ollut kadeteilla käyössä. Pisteitä ei kuitenkaan tullut ja ottelun loppuosa meni takaa-ajoasemissa. Sophia oli hyvin ottelussa mukana, mutta viime hetkillä ei enää pisteitä herunut.

Yhteenveto joukkueesta

Suoritukset olivat hyviä, mutta töitäkin on. Hyppäys tälle tasolle kotimaan kisoista on iso ja menestyminen vaatii uutta vaihdetta silmään.

Yleisiä huomioita

Yleisesti seurasin eniten Tanjan ja Sophian sarjojen otteluita, mutta toki sivusilmällä ehdin vilkuilemaan niin muiden suomalaisten otteluita kuin koko turnausta yleisemminkin.

Aces High

Yleisesti voidaan sanoa, että taistelu voitetaan tai hävitään ilmassa. Tämä koskee etenkin naisten ja pienempiä miesten sarjoja, miksei kärkipään otteluita isoissa miehissäkin. Taktisesti pitää ottaa huomioon, että toinen voi osua kerran ylös ja näin nolla nollan pelaaminen ei ole vaihtoehto. Lisäksi oma focus pitää olla pääosumissa ja niiden auki pelaamisessa. Oma suojaus pitää olla toimiva ja valmentajan hereillä korttipelin kanssa.

Yleiskaava ei toimi

Kaavamaiset ottelijat eivät kisassa pärjänneet. Voittajatyyppi nojasi omiin perusvahvuuksiiinsa, kykeni nollaamaan vastustajan perusvahvuudet ja ennen kaikkea onnistui yllättämään vastustajansa. Tähän tulee kiinnittää yhä enemmän huomiota.

Erilaisia perusskeemoja pitää olla takataskussa iso nippu. Pitää osata lukea vastustajan peruskuvio ja hoitaa oma tontti kunnialla. Lisäksi pitää pystyä rikkomaan omia ja vastustajan kaavoja.

Järjestelytkään eivät toimineet

Turnaus oli varsin kaoottinen, joten se toimi hyvänä kouluna kokematomalle joukkueelle. Kuitenkin vähän sattuu maksaa kadetien osalta 50 euroa kahden erän otteluista ilman videotarkistusta. Varsinkin kun ottelemaan pääseminen oli loputonta härdellissä tunkemista eri paikoissa.

Kaikki tulokset löytyvät osoitteesta http://www.tpss.nl/Resultdetail.asp?ID=135

 

Seuraavaksi Juna suuntaa Nurmijärven kautta Espanjaan.

Tässä vielä tanjan ottelu erä kerrallaan:

Tanja Belgiassa 1. erä.

Tanja Belgiassa 2. erä.

Tanja Belgiassa 3. erä.

Sampo Pajulampi


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress