Kategoriat
Etusivu Yleinen

Aino rosvosi Latvian hopeavarannon

Aino menestyi hienosti Latvian kilpailuissa. Seura onnittelee! Alla Ainon isän Justuksen kisaraportti:

Aino Kortelainen edusti Taekwondourheilijoita ainoana suomalaisena  Latvian Venstspilsissä käydyssä Baltic OlympicTaekwondo Cup  –turnauksessa vapunaattona 2016. Ainon urakka alkoi tytöt  -29 kg (s.  2007-2008) sarjassa 5-1 voitolla Latvian Musadon edustajasta. Tässä  ottelussa Aino sai turnausuransa ensimmäisen kerran pisteet  takakiertopotkulla, mikä maksoi valmentaja-sponsorina toimineelle  isälle yhden Oreo-pirtelön. Sarjan finaalissa vastaan asteli Marila  Sheremet Venäjän Baltic Federation of Korean Martial Arts –seurasta.  Vaikka Aino hallitsi ottelua, otti venäläinen kolmannessa erässä Ainon  painostaessa 3 pistettä tyylipuhtaalla takapotkulla. Ottelun  lopputulokseksi jäi 0-3, ja siten sarjan voitto venäläiselle. Ainolle  kotiin viemisiksi hopeamitali ja opetus siitä, että puolustavakin  tekniikka (”vain” panssariinkin osuessakin) voi tuottaa 3 pistettä ja  kääntää ottelun kulun hetkessä.

Ylemmässä painoluokassa (tytöt-32 kg s. 2007-2008) Aino kohtasi  ensimmäisellä kierroksella Latvian Hansu Sport Clubin Vladislava  Mochalinan. Varsinainen otteluaika päättyi tasalukemiin 1-1, mutta  jatkoajalla Aino hallitsi hermonsa hienosti ja vei tarkasti otellen  voiton selvällä piste-enemmistöllä. Finaalissa vastustajana oli tuttu  tyttö, Karina Voloshina Latvian TAE-FUN:sta, jolle Aino hävisi  niukasti 2-0 Riga Openissa syksyllä 2015. Kamppailu oli jälleen tiukka  ja tasainen, kolmannen erän loputtua valotaululla hehkuivat lukemat  2-3 Karinan eduksi. Ainolle siis toinen hopeamitali.

Viimeiset ottelut Aino kisasi -29 kg tyttöjen (s.2005-2006) sarjassa  pääkontaktilla. Karsintaottelussa Aino eteni ensimmäisessä erässä 3-0  johtoon, mutta toisessa erässä Latvian Amanda Troshchenko kiri ottelun  tilanteeseen 3-2. Kolmannessa erässä Aino sieti tiukan tilanteen  tuoman hermopaineen huomattavasti isäänsä paremmin, ja vei voiton  pisteettömän viimeisen erän jälkeen 3-2. Finaalissa Aino kohtasi  Ljubova Saharenkovan (LAT Hansu sport club). Ensimmäisen erän lopussa  latvialaiselle annettiin kolme pistettä pääosumasta, mutta Aino  viestitti valmentajan penkillä silmät kiinni istuneelle isälleen  potkun osuneen olkapäähän. Kortti ylös ja pisteet pois! Lapset,  kommunikoikaa valmentajienne ja vanhempienne kanssa, ystäviä  unohtamatta! Ljubova kuitenkin kuittasi pisteet heti toisen erän  alussa räväkällä kiertopotkulla ohimoon. Loppuottelun latvialainen  jahtasi Ainoa ympäri kenttää, mutta tiukan käsihäirinnän ja aktiivisen  liikkumisen ansiosta ottelun loppuosa jäi pisteettömäksi. Kolmatta  hopeamitalia pistein 0-3 voi kuitenkin pitää melkoisena  torjuntavoittona Ainoa puolitoista päätä pitempää kamppailijaa vastaan.

Kotimatkalle Aino lähti kuutta ottelua -kolme voittoa ja kolme  tappiota- ja kolmea hopeamitalia äveriäämpänä. Näitä arvotuomisia emme  ilmoittaneet tulliviranomaisille. Turnauksen tärkein opetus oli, että  ihan sitä samaa happipitoista ilmaa hengitetään niin Baltiassa kuin  Venäjällä ja Konalankin seutuvilla!

Aino ja poliisilehmä II


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress