Kategoriat
Valmennusblogi

Olympiaennakko

Olympialaiset ovat käsillä ja on ennakon aika.

Tokion kisoissa nähdään kaksi isompaa uutuutta, kun ”4D”-videoreplay otetaan käyttöön ja urheilijoiden asut uudistuvat. Etenkin kisa-asujen kanssa puljaaminen on ollut varsin kovan kritiikin kohteena.

Urheilullisesti kisoista voi odottaa paljon ja useissa sarjoissa nähdään todella kiinnostavia ratkaisukamppailuja. Tätä kirjoittaessa kaaviot eivät olleet vielä julkisia, joten aika hataralla pohjalla veikkaillaan. Vedonlyöntiä voi harrastaa eri tahoilla, tähän artikkeliin on otettu kertoimia William Hilliltä ja Betfairilta 17.7.2021

 

Naiset -49kg

Sarjassa on tilastojen valossa kolme ennakkosuosikkia, Kiinan Wu Jingyu, Thaimaan Panipak Wongpattanakit ja Espanjan Adriana Cerezo. Näistä WH tajoaa Cerezolle selkeää ylikerrointa (26/1) vaikka oikeastaan kyse on siitä, ovatko aiemmin mainitut tai esimerkiksi Serbian Bogdanovic löytäneet keinoja estää 19-vuotiaan Espanjalaisen vääjäämättömältä vaikuttava voittokulku. Taekwondodataan rekisteröidyissä otteluissa Cerezon voittoprosentti on huikea 90,77 % ja hän ei ole hävinnyt kuin yhden merkittävän ottelun vuosina 2020 ja 2021 (Presidents Cupin semifinaali Bogdanovicia vastaan, jonka kuittasi EM-kisoissa).

Kanadan Yvette Yong on muuten mielenkiintoinen ottelija, joskaan ei ihan mitalisuosikki. Katsokaa mikä liike!

Veikkaus:

1. ESP
2. THA
3. CHN&SRB
Musta hevonen: TUR ja Todella rohkeille CAN

Naiset -57kg

Sarjassa on yksi ylitse muiden, jälleen kerran, Jade Jones. Kisassa nähdään upeita ottelijoita, mm. Kanadan Skylar Park, USA:n nuori Anastacija Zolotic, Turkin Hatice Kübra İlgün ja Venäjän Tatiana Kudashova. Kovin haastaja Jonesille lienee kuitenkin Korean Lee Ah-Reum. Puolan Adamkiewicz osoitti kovaa virettä karsinnoissa ja on 51 kertoimella houkutteleva kohde. Tai mitä tekee nuori kreikkalainen. Ihmeitä tapahtuu!

Veikkaus:

1. GBR
2. KOR
3. TUR&RUS
Mustat hevoset: USA&POL

Naiset -67kg

Turkin Nur Tatarin leiristä on kantautunut monenlaisia huhuja mm. henkilökohtaisen elämän haasteista. Muutenkin ottelukunto on vaihdellut ja EM-kisoissakin tuli takkiin Ison-Britanninan Lauren Williamsilta. Kisojen yksi taitavimmista ottelijoista nähdään kun USA:n Paige McPherson astelee matolle. Norsunluurannikkoa edustava Ruth Gbabin kunto on arvoitus. Kroatian Matea Jelic taas on varmasti kunnossa, mutta kestääkö kantti? Sarjassa ei ole varmaa voittajaa ja isoillakin kertoimilla voidaan tulla ainakin mitaleille. WH tarjoilee Ranskalle ja Jordanialle parinkympin houkuttelevia kertoimia.

Veikkaus:

1. TUR
2. GBR
3. CIV&CRO
Mustat hevoset: FRA&JOR

Naiset +67kg

Britti vie ja muut vikisee. Naisten raskaan sarjan taso on kohonnut huimasti vuosien myötä, mutta edelleen sarja on yllätyksellinen.

Veikkaus:

1. GBR
2. KOR
3. CHN/SRB/MEX/POL/TUR tai joku muu

Miehet -58kg

Nyt on vaikeaa. Itse nostaisin Korean Jang Junin haastajiksi Italian, Unkarin ja Iranin sekä Venäjän edustajat. Takaan ja alleviivaan, että Artamonov on kunnossa, mutta riittääkö se voittoon. Toivottavasti, sillä syksyllä (tai ehkä myöhemmin, million nyt tilanne suo) olisi mukava isännöidä olympiavoittajan leiriä! Espanjastakin tulee varmasti kova haastaja, mutta valintasekoilu lienee vaikuttanut valmistautumiseen.

Veikkaus:

1. RUS
2. KOR
3. ITA/IRI
Musta hevonen: HUN

Miehet -68kg

Korea on ehdoton suosikki, Iran kovin haastaja. Eurooppalaiset lasit päässä kannattaa poimia ainakin Belgian, Espanjan ja Turkin edustajat. Britannian Bradley Sinden on kova luu ja on varmasti sitä näissäkin kisoissa. Valinta Kiinan ja Taipein edustajan välillä on tiukka, mutta itse pidän enemmän Huangin tyylistä, joten nostetaan hänet veikkauksessa korkeammalle.

Veikkaus:

1. KOR
2. IRI
3. GBR&TPE
Musta hevonen: ESP

Miehet -80kg

Khramtsov on suosikki, muut haastavat. Italian Alessiolla on selkeä ylikerroin samoin kuin yhtä turhan pitkällä Dominikaanisen Moises Hernandesillakin. Azerbaizanin Beigiin en jaksa uskoa mutta Norsunluurannikon Cheick Sallah Cisse lienee vedossa.

Veikkaus:

1. RUS
2. CIV
3. ITA&DOM
Musta hevonen: CRO (kerroin 41!)  

Miehet +80kg

Hevarit rymistelevät jälleen kerran huikealla kattauksella. Karjalan oma poika Vladislav Larin vienee sarjan ja tällä kertaa Korea kakkoseksi. Vaikka oikeastihan tämä menee niin, että Korea voittaa. Cholle ja Alballe himmeämmät mitalit. Larin nähtäneen Suomessakin tulevina vuosina ja Cho on salillamme käynytkin treenailemassa. Alba taas on kuubalaisena hyvinkin tuttu ainakin seuraamme Presidents Cupissa edustaneille. Mustana hevosena tarjoillaan Saksan Bachmannia, katsotaan millainen overdrive löytyy, you ain’t seen nothing yet!

Veikkaus:

1. RUS
2. KOR
3. GBR&CUB
Musta hevonen: GER

Aiemmat veikkaukset ovat menneet vaihtelevasti. Yllätyksiä on tullut joka kisassa ja nyt niille on otollinen aika. Osa urheilijoista on kilpaillut varsin säästeliäästi ja kunto on täysi arvoitus. Uutta Mersua ei kannata tilailla, ainakaan näiden vinkkien osumaodotusten pohjalta. Omat vähät rahani laitan kiinni Cerezoon, kerroin on liian hyvä ja niin on Adrianakin.

 

 


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress