Kategoriat
Etusivu Yleinen

PM-kisat päivä 2 (liikesarjat)

Viisi pohjoismaiden mestaruutta Taekwondourheilijoihin

 

 

PM-kisat jatkuivat sunnuntaina 22.1. liikesarjojen osalta. Peräti 145 urheilijaa tavoitteli mitaleita ja taso oli odotetun kova. Missään sarjassa ei ilmaiseksi mitaleita eikä edes finaalipaikkoja jaettu. Tiukan kisapäivän päätteeksi Team Finland kruunattiin kisojen parhaaksi joukkueeksi! 

Taekwondourheilijoiden liikesarjaurheilijat edustivat Suomen joukkuetta lähes kaikissa ikäluokissa ja olivat mukana useammassa parisarjassa ja ryhmässä. Yhteensä TU:lle tuli 5 kultaa, 2 hopeaa ja 4 pronssia.

Kultaa otti yksilösarjasta rautaiselle suorituksella Aino Kortelainen, joka oli myös mukana mestariryhmässä yhdessä Sofia Saralan ja Kuopion Taekwondon Airada Heikkisen kanssa. Myös Sofia kruunattiin tuplamestariksi, kun hän nappasi voiton parisajasta parinaan Herttoniemen Taekwondon Lassi Kaasinen. 

Mestaruuden otti myös Ville Lehtinen ryhmäsarjastaan. Villen lisäksi tiimiin kuuluivat Mudokwan Vantaan Tatu Iivanainen sekä Taekwondo Vihdin Sampsa Aukio. Villeltä ei tekeminen loppunut kesken sillä ryhmän lisäksi hän osallistui pariin sekä valmensi pitkän päivän muita Team Finlandin jäseniä. 

Laura Kinnunen urakoi peräti kolmen mitalin edestä, kun kaulaansa ripustettiin yksilösarjasta hopeinen mitali ja sekä ryhmästä että parista pronssia. Parinaan Lauralla oli Taekwondo Vihdin Sampsa Aukio. Ryhmäpronssia Laura sai Mudokwan Vantaan Laura Wildin sekä Budokwai Taekwondon Miia Siutilan kanssa.

Myös Marita Jaakkola nähtiin matolla useammassa sarjassa. Omasta yksilöstä Maritalle komeasti hopeaa ja ryhmäsarjasta pronssia Espoo Hwarang Teamin Jenny Nymanin ja Kati Kuosmasen kanssa. Vastaavasti pronssia ansaitsi Inés Benaissa parisarjasta mainiolla suorituksella Budokwain Alex Karlssonin kanssa. Inéksen kisasuorituksista ja myös mieleen mahtavan voimakas presentaatio. 

PM-kisadebyytin tekivät Kirsimarja Raitasalo ja Luca Lonka. Kumpikaan ei tällä kertaa yltänyt mitaleille, mutta suoritukset eivät jättäneet laisinkaan kylmäksi. Molemmilta on lupa odottaa kovia tuloksia vielä jatkossa. Aivan mitaleille asti ei myöskään päässyt Alex Jürgens junioripoikien tiukassa sarjassa, jossa kärkisijat jaettiin äärimmäisen tiukalla marginaalilla. Myös Alex oli aivan kärjen tuntumassa. 

Valmennuksen näkökulmasta oli ilo seurata sekä TU:n urheilijoiden että koko Team Finlandin toimintaa. Urheilijat harjoittelevat määrätietoisesti ja tämä sama määrätietoisuus näkyy myös suorituksina kisamatoilla. Kärkisijat ratkaistaan erittäin pienillä eroilla, mutta on mahtava nähdä, että sekä urheilijoiden määrä että tekemisen laatu menevät jatkuvasti ylöspäin. 

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin! 


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress