Kategoriat
Valmennusblogi

Suojia, teippejä ja tukia

Kova harjoittelu vaatii lisäsuojia. Tässä muutama tuotevinkki, jotka olen suunnannut maajoukkuetasoisille urheiljoille.

Suojat

Sääriin ja käsivarsiin kannattaa laittaa alle sukkamalliset suojat, joita voi tilata erikseen lähettämällä sähköpostia info@prodobok.fi

Päälle sitten tukevampaa, käsiiin bunkerit https://www.proteceuro.com/catalog/product_info.php?products_id=226&language=en

Ja jalkoihin joko Ikaran kevyemmät tai SMAI:n raskaammat suojat. SMAI:n suojat ovat myös maililla tilattavia info@prodobok.fi, mutta Ikarat saa nettikaupasta https://www.prodobok.fi/tuote/ikara-saari-ja-jalkapoytasuoja/

Käsiin voi laittaa vaikka vapari-, säkki-, tai nyrkkeilyhanskat. Esimerkit Stadiumista, mutta kannattaa kollata esim. XXL:n, Budget Sportin tai Tokmannin valikoimat, viimeisessä mm. kivan pinkkejä Everlasteja. Hanskoissa kannattaa suosia 10 oz. tai kevyempiä rukkasia.

Polviin ja kyynerpäihin on hyvä hakea tukevat suojat, ohuemmat tai paksummat. Esimerkit jälleen Stadiumista, mutta muualtakin saa.

Teipit

Päivittäisteippaukseen kannattaa käyttää halpateippiä. Bilteman teippi on riittävän hyvää päivittäisiin tarpeisiin.

Kilpailuissa ja kannattaa suosia laatua, esimerkiksi Leukotapen perusurheiluteippi on hyvää. Rehvakkaampi vaihtoehto löytyy Rehbandilta. Kannattaa suosia n. 3,5 sentin leveyttä (myös 3,75 tai 3,8 cm), koska se on helppoa käsitellä ja silti siitä saa tukevankin teippauksen.

Alusteippauksiin käy Leukoplast Fixomull tai halvempi pre-wrap teippi joka on siis käytännössä usein ohutta superlonia.

Leireillä mukana kannattaa olla idealsidettä ja tukisidettä sekä tietysti laastareita. Apteekista löytyy, mutta säästävinen katsoo myös Prismojen ja Citymarkettien alelaarit. Lidlin vedenkestävä laastari on säästäväisen urheilijan ystävä, joskaan ei aina saatavilla. Marketeista kannattaa napata mukaan myös pikakylmäpusseja, omalla salilla voi käyttää hernemaissipaprikapusseja, jotka pakkaa muovipussiin, teippaa kiiinni ja laittaa pakastimeen.


Tuet

Tuissa ei kannata säästää. Eli Rehband on hyvä lähtökohta, myös Stadiumista. Jos haluaa vain teippauksen alle kevyet neopreenisuojat, kannattaa katsoa halvempia, ihan markettitavara käy. Jos vaiva on oikeasti merkittävä, tukemisesta pitää aina keskustella osaavan fysioterapeutin kanssa. Matti Kauppinen on paras, joskaan ei edullisin vaihtoehto.

Huolto

Kaikkien suojien paras huolto on tuulettaminen. Jo kuljettaminen kannattaa suorittaa verkkokasissa. Säästäväinen tekee pieniä kangaspusseja, joihin laittaa laittaa silikonikissanhiekkaa, nämä imevät kosteutta varusteista. Tarjolla on myös esimerkiksi hajunpoistajapusseja ja suihkeita. Ne eivät kuitenkaan korvaa kuivaamista ja tuulettamista.

 

 

 


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress