Kategoriat
Etusivu Yleinen

PM-kisat 2024

Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 2024 käytiin 27.-28.1.2024 Reykjavikissa, Islannissa. Lauantaina oli ottelupäivä ja sunnuntaina puolestaan poomsen vuoro, TU11 oli edustettuna vain sunnuntaina. Suomi valittiin sekä kisojen parhaaksi joukkueeksi että parhaaksi maaksi, eikä TU11:n joukkue jäänyt menestyksestä paitsi.

Juniorisarjoissa hallitseva EM-pronssitrio Aino Kortelainen, Sofia Sarala ja Airada Heikkinen (Kuopion Taekwondo) ottivat varmoilla esityksillä mestaruuden. Junioripareissa Sofia Sarala ja Lassi Kaasinen (Herttoniemen Taekwondo) puolestaan selvittivät tiensä ensin kovatasoisen sarjan finaaliin, jossa he lopulta sijoittuivat hopealle.

Alex Jürgens kilpaili ensimmäistä kertaa U30-sarjassa jättäen juniorisarjat taakseen edeten hyvillä suorituksilla finaaliin, jossa hän sijoittui lopulta 6. Alex kilpaili myös Team Male U30 -sarjassa Frans Salmen (Budokwai Taekwondo) ja ruotsalaisen Vincent Saignen (Mudo Academy) kanssa. He nappasivat korkeimman paikan podiumilla ja mestaruuden. Alexin sarjojen trion täydensi parisarja Linda Räkköläisen kanssa (Hipko) heidän sijoittuessaan 6. Alex otti hienosti uuden sarjan haltuun ja tulevaisuuden näkymät alle kolmekymppisissä näyttää valoisalta!

U40 Female -sarjassa Laura Kinnunen kisasi erittäin varmoilla suorituksilla itsensä ensin finaaliin 9 kilpailijan joukosta. Finaalissa hän ylsi lopulta hopeamitalille, mestaruuden mennessä kovatasoiselle norjalaiselle. Laura kisasi lisäksi Team Female O30 -sarjassa Laura Wildin (Mudokwan Vantaa) ja Miia Siutilan (Budokwai Taekwondo) kanssa vieden mestaruuden sarjassa. Alexin tavoin Laurakin kisasi yhteensä kolmessa sarjassa. Pair O30 -sarjassa Ville Lehtisen kanssa tuloksena oli hienosti PM-hopeaa, hyvin pienellä piste-erolla Lauran tiimikaveri Laura Wildiin ja tämän pariin Tatu Iivanaiseen (Mudokwan Vantaa), jotka nousivat sarjassa korkeimmalle palkintokorokkeelle. Lauralle siis erittäin hieno kokonaissaldo: ensimmäinen Pohjoismaiden mestaruus ja kaksi PM-hopeaa.

U60 Female -sarjassa nähtiin niin ikään sarjanvaihdos, kun Kirsimarja Raitasalo kilpaili tässä sarjassa ensimmäistä kertaa. Marita Jaakkola nappasi sarjan jo kokeneempana konkarina hienosti hopeaa, Kirsimarjan saadessa pronssia. Mitalit siis molemmille TU11:laisille sarjassa! Marita ja Kirsimarja kilpailivat sarjan voittajan Niina Virtalan (Mansen Taekwondo) kanssa myös aiemmin mainitussa Team Female O30 -sarjassa, josta tuloksena hienosti kaulaan pronssinen mitali.

Ville kilpaili parisarjan lisäksi myös Team Male O30 -sarjassa tutulla, EM-pronssiakin napanneella ryhmällä, eli Jeppe Aukion (Vihdin Taekwondo) ja Tatu Iivanaisen (Mudokwan Vantaa) kanssa. Heille tuloksena myöskin kultainen mitali ja yksi mestaruus lisää TU11:lle.Yhteensä TU11:laiset kahmivat neljä Pohjoismaiden mestaruutta sekä ison kasan muita mitaleita! Näin valmentajan näkökulmasta tulos on aivan mahtava ja erinomainen alku uudelle kaudelle 2024, jossa seuraavana tähtäimessä siintävät SM-kilpailut Jyväskylässä 9.3.