Kategorier
framsida Allmän

PM-mästerskapen 2024

Nordiska mästerskapen 2024 ägde rum den 27-28 januari 2024 i Reykjavik, Island. Lördagen var det Match Day och på söndagen var det Pooms tur, TU11 var endast representerat på söndagen. Finland valdes till både det bästa laget och det bästa landet i spelen, och TU11-laget missade inte framgången.

I juniorserien tog den regerande EM-bronstrion Aino Kortelainen, Sofia Sarala och Airada Heikkinen (Kuopio Taekwondo) mästerskapet med säkra prestationer. I juniorparen tog sig däremot Sofia Sarala och Lassi Kaasinen (Herttoniemi Taekwondo) till finalen i hårdspelsserien där de till slut tog silver.

Alex Jürgens tävlade för första gången i U30-serien, lämnade juniorserien bakom sig, gick vidare med bra prestationer till finalen, där han så småningom slutade 6:a. Alex tävlade även i Team Male U30-serien med Frans Salme (Budokwai Taekwondo) och Svenske Vincent Saigne (Mudo Academy). De tog den högsta platsen på prispallen och mästerskapet. Alex serietrio kompletterades av en dubbelserie med Linda Räkköläinen (Hipko) när de slutade 6. Alex tog över den nya serien fint och framtidsutsikterna för under trettiotalet ser ljusa ut!

I U40 Female-serien var Laura Kinnunen den första bland 9 tävlande att nå finalen med mycket säkra prestationer. I finalen nådde han äntligen silvermedaljen, en norrman på hård nivå vid tiden för mästerskapet. Laura tävlade också i Team Female O30-serien med Laura Wild (Mudokwan Vantaa) och Miia Siutila (Budokwai Taekwondo), och tog mästerskapet i serien. Liksom Alex tävlade Laura också i totalt tre serier. I Pair O30-serien med Ville Lehtinen blev resultatet ett fint PM-silver, med en mycket liten poängskillnad till Lauras lagkamrat Laura Wild och hennes par Tatu Iivanainen (Mudokwan Vantaa), som kom på seriens högsta pallplats. Så en väldigt fin totalbalans för Laura: första nordiska mästerskapet och två PM-silver.

Även U60 Female-serien såg en serieförändring, då Kirsimarja Raitasalo tävlade i denna serie för första gången. Marita Jaakkola, som seriens mer rutinerade conker, tog silvret fint medan Kirsimarja fick bronset. Så medaljer till båda TU11-medlemmarna i serien! Marita och Kirsimarja tävlade med seriesegraren Niina Virtala (Mansen Taekwondo) också i den tidigare nämnda Team Female O30-serien, vilket resulterade i en fin bronsmedalj.

Förutom dubbelserien tävlade Ville även i Team Male O30-serien med en bekant grupp som också tog EM-brons, nämligen Jeppe Aukio (Vihdin Taekwondo) och Tatu Iivanainen (Mudokwan Vantaa). Resultatet är också en guldmedalj för dem och ytterligare ett mästerskap för TU11. Totalt vann TU11 fyra nordiska mästerskap och en stor hög med andra medaljer! Alltså ur tränarens synvinkel är resultatet helt fantastiskt och en utmärkt start på den nya säsongen 2024, där nästa mål är mästerskapstävlingarna i Jyväskylä den 9 mars.