Kategorier
framsida Allmän

Succé från affärsserien Austrian Open

Den 29-30 juni 2024 ägde de årliga Austrian Open poomsektävlingarna rum, som traditionellt sett varit en av de största poomsektävlingarna i Europa, och i år lockade tävlingarna över 400 deltagare från många olika länder. I år fungerade Austrian Open också som den andra av de tre uttagningstävlingarna för världsmästerskapen som hölls i Hong Kong i november.

På lördagen gick den individuella serierna av alla åldersgrupper där Aino och Sofia från TU tävlade i Dam U17-serien, Christian Man i U30-serien och Marita i Dam-U60-serien.

Junior Female-serien var enorm med 57 deltagare, så den delades upp i två grupper vars båda halvor tog sig till nästa omgång till semifinal. Aino tävlade för första gången efter tävlingsuppehållet och tog sig till semi, medan Sofia, trots sina fina prestationer, missade första omgången. I semifinalerna var kvalificeringen svår, eftersom endast 8 av de återstående 28 tävlande gick vidare till finalen. Aino gjorde solida och säkra prestationer, men kom tyvärr på 10:e plats och missade knappt finalen.

U30- och U40-serierna spelades med ett elimineringssystem, där de tävlande mäter varandra en mot en och vinnaren går alltid vidare till nästa omgång, med en ny motståndare. Christian tog en klar seger över sin motståndare i första omgången, men i andra omgången var norrmannen, som slutligen tog brons, bättre och Christians slutplacering var 9:e-16:e.

Det blev två omgångar i Kvinnliga U60-serien, där Marita tog sig från semifinal till sista omgången med självförtroende. Även i finalen gjorde Marita framgångsrika prestationer och slutresultatet blev en 6:e plats, precis i hälarna på VM-bronsmedaljören Niina Virtala.

På söndagen var det par- och gruppserier, samt kür. Sofia tävlade i Pair U17-serien med sin kreditpartner Lassi Kaasinen från Hertonäs och tog sig vidare från semifinal till final i vanlig stil. Nivån var dock riktigt tuff, och paret som låg fem under EM-bronset slutade 6:a till slut.

Marita däremot tävlade i Team Female O30-serien med Jenny Nyman och Kati Kuosmanen. Denna laguppställning är relativt ny, men trots det och tack vare hård träning var prestationerna framgångsrika och resultatet blev 3:e plats med Österrike som tog silvret och Tyskland guldet.

I freestyle-serien representerades TU av Christian Male i O17-serien. Christians koreografi genomgick en liten förändring i sista minuten, vilket inte hindrade processen och framförandet gick strålande. Silvermedaljen var nära, men Tysklands trogna Steven Behn knep den och gav Christian en respektabel bronsmedalj att ta hem.

Den tredje och sista uttagningstävlingen äger rum i Zaprešić, Kroatien den 12 oktober. dit åtminstone en del av TU:s tävlingslag är på väg.

Resultat för TU11-atleter:

Aino Kortelainen, junior flickor, 10.
Sofia Sarala, junior tjejer, slogs ut i första omgången
Christian Kamphuis, MU30, 9.-16.
Christian Kamphuis, MO-17 freestyle, 3:a.
Marita Jaakkola, FU60, 6.
Sofia Sarala&Lassi Kaasinen (Herttoniemi), juniorpar, 6.
Marita Jaakkola, Jenny Nyman, Kati Kuosmanen, Team F060, 3.
 


#tu11 #taekwondo #taekwondo idrottare #taekwondo idrottare2011 #aloitataekwondo


NyheterRing oss: 0451827290
Besök personligen eller skicka traditionell post: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsingfors
VI HAR ÖPPET VARDAGAR 17.00-20.30 ELLER ENLIGT AVTAL

Licens krävs för tävlingar och alla föreningsevenemang. Dessutom kan du samtidigt skaffa dig en prisvärd träningsförsäkring.


Sidan använder cookies för att optimera användarupplevelsen. Sidan lagrar inte användardata. GDPR-kompatibelt register- och dataskyddsuttalande.sv_SESvenska
Powered by TranslatePress