Hur deltar jag i tävlingar och vad krävs?

Grunderna

  • Du kan läsa om tävlingsträning och hur du startar den i tränarbloggen: De första stegen på den tävlandes väg i Taekwondo-atleter
  • I alla tävlingar är serierna uppdelade efter ålder, storlek och färdighetsnivå. Dina motståndare är därför på samma linje som du, så i detta avseende bör det inte vara stressigt att delta i spelen.
  • Tävlingarna kostar runt €35, beroende på evenemang, och klubben kommer att fakturera deltagarna i efterhand.
  • Du anmäler dig till tävlingen genom att skicka ett mail info@taekwondourheilijat.fi eller till din egen tränare under träning. De under 18 år måste ha föräldrarnas medgivande för att tävla. Sista anmälningsdag är alltid cirka en vecka innan spelen, så anmäl dig i tid.
  • I alla tävlingar behöver du en licens från Finska Taekwondoförbundet som du kan beställa från förbundets hemsida. Du måste också ha en försäkring. Om din egen försäkring inte täcker taekwondotävling kan du även beställa försäkring vid köp av licens.
  • I matcher behöver du ditt eget skydd (Hjälm, munskydd, tändstickshandskar, armskydd, benskydd, underskydd och elektroniska fotskydd). Några av överdragen kan du låna av klubben vid behov.
  • Det finns alltid en tränare/tränare på tävlingarna som berättar vad som händer på tävlingarna och guidar dig under tävlingsdagen.

Hur får jag skydd?

Vakterna garanterar säker träning och tävling. Utöver dräkten innehåller taekwondoutrustningen de skydd som behövs för matchträning. I alla grupper tränar vi matchteknik med ett par minst en gång i månaden, och från ytterligare grupper och framåt, oftare. Bra skydd garanterar säker träning. Du kan alltid låna bindor av klubben, men vi rekommenderar starkt att du köper egna. På så sätt blir storleken garanterat korrekt och du behöver inte vara rädd för svettiga överraskningar från tidigare träningspass. Låneskydden har också använts i flera år och är inte längre som nya. Gym utrustning butik Pro Dobok Finland erbjuder skyddspaket för entusiaster till ett reducerat pris.

Du kan hämta beställningsformuläret från blankettstället. Skicka tillbaka formuläret till disken så levererar vi skyddet direkt till din träning!

Grundläggande hobbyskyddspaket – 45 €

Lämplig för entusiaster som går i basgrupper
I paketet ingår armskydd och benskydd.

Skyddspaket för en aktiv entusiast – 109 €

Lämplig för amatörer som deltar i amatörmatcher och inomhustävlingar
I paketet ingår armskydd, benskydd, tandskydd, nedre skydd och en tändstickshjälm.

Skyddspaket för tävlingsidrottare – 180 €

Lämplig för dig som deltar i tävlingsträning och tävlingar eller som siktar på dem.. I paketet ingår armskydd, benskydd, tandskydd, underskydd, tändstickshjälm, tändstickshandskar och rustningar.

Tävlingar kräver också elektroniska fotskydd, som Pro Dobok Finland inte har licens att sälja.


#tu11 #taekwondo #taekwondo idrottare #taekwondo idrottare2011 #aloitataekwondo


NyheterRing oss: 0451827290
Besök personligen eller skicka traditionell post: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsingfors
VI HAR ÖPPET VARDAGAR 17.00-20.30 ELLER ENLIGT AVTAL

Licens krävs för tävlingar och alla föreningsevenemang. Dessutom kan du samtidigt skaffa dig en prisvärd träningsförsäkring.


Sidan använder cookies för att optimera användarupplevelsen. Sidan lagrar inte användardata. GDPR-kompatibelt register- och dataskyddsuttalande.sv_SESvenska
Powered by TranslatePress