Kategoriat
Valmennusblogi

Harjoittelu-kilpailu-palaute -sykli

Jokainen häviää joskus ja jokainen voittaa joskus. On tärkeää päättää mihin tähtää ja mitkä suoritukset palvelevat välitavoitteina. Yllä kuva Aaron Cookin taekwondodata.comin urheilijakortista. Cook on hävinnyt joka kolmannen tilastoidun ottelunsa.

Niin voitoista kuin tappioista pitää oppia. Tämä tapahtuu analysoimalla suoritukset, tekemällä johtopäätökset analyysistä ja muokkaamalla harjoittelua johtopäätösten pohjalta.

Palaute kisasta

Välitön palaute ottelun jälkeen
  •  Kannustava
  •  1-2 positiivista asiaa suorituksesta
  •  Ei analyysiä!

Usein ottelun jälkeen urheilija on tunnekuohun vallassa ja fyysisesti väsynyt. Tällöin on hyvä rauhoitella ottelijaa ja muistuttaa palauttelusta tankkauksesta jne… Tärkeää on saada läpi 1-2 asiaa seuraavaan otteluun tai tappion jälkeen 2 positiivista asiaa suorituksesta.
TÄRKEÄÄ: Jos muilla valmentajilla tai joukkuenjäsenillä on palautetta, se annetaan kehässä olleelle valmentajalle, joka suodattaa viestit urheilijalle. Kannustaa ja onnitella toki saa ja pitää!

Kisapäivän jälkeen

  •  Kannustava
  •  Lyhyt analyysi, jossa onnistumiset

Kisapäivän jälkeen, kun tilanne on rauhoittunut, valmentaja käy päivän läpi urheilijan kanssa. Tärkeintä on korostaa suorituksen postiivisia seikkoja, mutta myös realistisesti käydä läpi keskeiset kehityskohdat.

Varsinainen palaute

  •  Selkeä analyysi – valmentajan toimesta
  •  Jos analyysissä epäselvää – jatketaan keskustelua
  •  Keskitytään analyysin asioihin

Varsinainen palaute annetaan 1-2 viikkoa kisan jälkeen, kun suoritukset on analysoitu videoilta. Myös urheilijan tukijoukkojen on hyvä olla läsnä. Kisapäivänä on valmentajien hyvä tehdä muistiinpanoja huomioitavista seikoista.

Valmentajat jakavat myös toisilleen näkemyksiä niistä asioista jotka pitää ottaa huomioon harjoittelussa jatkoa silmällä pitäen.


#tu11 #taekwondo #taekwondourheilijat #taekwondourheilijat2011 #aloitataekwondo


UutisetSoita meille: 0451827290
Käy itse tai lähetä perinteistä postia: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsinki
OLEMME Avoinna arkisin 17.00-20.30 TAI SOPIMUKSEN MUKAAN

Lisenssi tarvitaan kilpailuissa sekä kaikissa liiton tapahtumissa. Lisäksi voit hankkia samalla edullisen harjoitteluvakuutuksen.


Sivu käyttää evästeitä käyttökokemuksen optimoimiseksi. Sivu ei tallenna käyttäjän tietoja. GDPR:n mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.fiSuomi
Powered by TranslatePress