Kategorier
Allmän

Student-SM i Tammerfors den 24 november 2012

Idag den 24 november 2012 hölls student-SM i Tammerfors Nääshall. Det var tre tävlande från gymmet för taekwondo-atleter. Tanja Lovikka deltog i kategorin damer under 49 kg som gick direkt till final mot Klaukkalas Johanna Niemi. Matchen var jämn till slutet och Tanja kunde vända situationen för sig själv i tredje set med sina starka anfall. Den täta matchen slutade 3-1 och Tanja tog guldmedaljen!

Taekwondo | TU11-medaljörer
Något som ett leende i mungipan...

Elom Damalie deltog i kategorin under 80 kg som hade totalt fyra deltagare. I serien som spelades på pooldiagrammet fick Elom slåss mot alla deltagare och samlade in två förluster och en vinst. Topi Unkila från Pori taekwondo slog Elomi i den första matchen extremt tätt med 1-2 med en poäng i slutet av tredje set. I den andra matchen mötte Loviisa taekwondos Jouni Lahtinen Elomis koncentration och Jouni kunde inokulera poäng med huvudträffar. Läsning för Jouni 10-1. I den tredje matchen var motståndaren Reza Salehi från Tammerfors Kumgang. Elom, som samlade på sig små stötar, kunde inte erbjuda sina bästa färdigheter, men han utnyttjade sin motståndares våldsamma spelstil och fick honom varningar. Med ställningen 9-7 till Salehs fördel i den tredje perioden, gav Elom honom en fjärde hel varning och vann därmed matchen med förlust. En bronsmedalj som belöning för detta!

Pauli Raivio, som jobbar som instruktör på taekwondoidrottarnas gym, deltog i kategorin herrar under 68 kg, som var tävlingens största kategori, med tio tävlande. På Pauls väg mot segern var Åbo Budokwain Ahmed Abdulghani den första att falla med 12-0 i slutet av andra set på grund av poängskillnaden. En annan motståndare, Hannu Lavikainen från Joensuu taekwondo, som vi redan kämpat tre fulla set med. Pauli, som spelade lite klibbigt, vann dock med rutinmässiga prestationer med 9-5, som visste sin plats i semifinalen. I semifinalen var motståndaren Budokwas representant, Anton Saari, som normalt tävlar under 63 kilo, Nuoren Saaris erfarenhet räckte inte till för att hänga med Paul och i tredje set nådde poängskillnaden 14-2 och finalplatsen i fästet. I finalen bjöd Aleksi Nurisalo från Tammerfors Kumgang på motstånd efter tre set. Efter två tighta set tog Pauli ledningen i tredje set och behöll den till slutet och ökade slutresultatet till 3-6. För Paul, efter en hel dags arbete, en guldmedalj runt halsen!

Taekwondo-atleter gratulerar alla medaljörer! Juho Ranta finns på plats som tränare och sjukgymnast.

#tu11 #taekwondo #taekwondo idrottare #taekwondo idrottare2011 #aloitataekwondo

Nyheter

Ring oss: 0451827290
Besök personligen eller skicka traditionell post: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsingfors
VI HAR ÖPPET VARDAGAR 17.00-20.30 ELLER ENLIGT AVTAL

Licens krävs för tävlingar och alla föreningsevenemang. Dessutom kan du samtidigt skaffa dig en prisvärd träningsförsäkring.