FAQ / FAQ

Nedan följer en lista med frågor som vi ofta får svar på.

FAQ

Hur många gånger i veckan måste du gå på träning för att hänga med i gruppen?

Du kan besöka nybörjargruppen i din egen takt. Men vill du ha utveckling oftare än en gång i veckan går det bra att besöka.

Har att utöva taekwondo religiösa aspekter?

Taekwondo utövar inte religion. Taekwondo är en ren kampsport som lär ut goda uppföranden, uthållighet och disciplin. Koreansk kultur sätter sin egen prägel på sportens etikett, men det finns inget religiöst med det.

Vilken typ av kläder ska jag ha på mig på träningen?

Till en början räcker det till exempel med träningsbyxor eller träningsbyxor och en T-shirt. Senare sker träningen i taekwondo-uniform (dobok), som är lätt att få tag på på ett försäljningsställe kopplat till gymmet. Träningen sker med bara tår, eller med instruktörens tillstånd av befogad anledning, med taekwondoskor.

Var ligger vår hall?

Vårt rum ligger i Konala, Helsingfors, i korsningen av Vihdintie och Kehä I, nära gränsen mellan Vanda och Esbo. Hallens adress är Ristipellontie 14, 00390 Helsingfors.

Var kan jag få tag i taekwondoutrustning?

Du kan få all nödvändig utrustning från gymmet till ett överkomligt pris.

Vad ska du ha med dig till övningarna?

Det är bra att ha med sig en dricksflaska samt handduk och klädbyte om syftet är att tvätta och byta kläder på gymmet efter träningen. Det finns rymliga och rena omklädningsrum och tvättrum kopplade till gymmet, så att du inte behöver lämna gymmet svettig och smutsig.

Hur betalas träningsavgiften?

Först fyller du i träningskontraktet på gymmet, varefter du får träningsavgiften i din mail. Betala räkningen först när du vet att du kommer att fortsätta med hobbyn efter att provperioden är slut. Fakturans förfallodatum är också sista dagen av provperioden. Vi fakturerar alltid övningarna i 3-månadersperioder.

Hur utvecklar taekwondoträning kroppen?

Taekwondo-träning stärker och flexar hela kroppen, för i taekwondo jobbar man med både händer och fötter. Vid arbete med ben och händer måste mellankroppen stödja det som görs och därmed blir även mellankroppen starkare. Taekwondo-träning påverkar bäckenregionen och benmusklerna mest, som stärks på ett exceptionellt mångsidigt sätt jämfört med många andra sporter. Förutom att stärka och tona upp kroppen utvecklar taekwondo även reaktionsförmåga, balans och...

Är taekwondo en säker hobby och sport?

Ja! Taekwondo är en säker form av hobby och sport för alla åldrar, och enligt försäkringsstatistiken inträffar väldigt få allvarliga olyckor inom taekwondo. Under övningarna tar våra kvalificerade och erfarna instruktörer hand om entusiasternas säkerhet. I tävlingar, å andra sidan, garanterar tävlingsreglerna och domarna som övervakar dem de tävlandes säkerhet. Även om taekwondo är en fullkontaktsport, är målet även i tävlingar att samla poäng och att inte skada motståndaren. Denna idé kan ses i all träning i gymmet för Taekwondo-atleter.

Kan jag dricka under taekwondo-träning?

I taekwondoövningar tas drinkpauser regelbundet beroende på övningens ansträngningsgrad – ju mer ansträngande övningen är, desto fler drinkpauser.

Gör vi parträning i övningarna?

I taekwondoövningar bedrivs mycket partnerträning. Vid parträning är målet alltid att välja entusiaster på samma nivå och storlek som par. Vanligtvis är män med varandra och kvinnor är med varandra. Man ska dock inte vara rädd för parträning, eftersom lärarna ser till att inga skador kan hända. Du behöver inte heller komma till övningarna i par, det finns ett par för alla.

Kan träningsavgiften betalas med motions-, kultur- eller motionskuponger?

Ja. Hos oss kan du med de flesta sport-, kultur- och motionskuponger. Kolla in det genom att kontakta oss!

Kan någon som är i dålig fysisk kondition börja träna taekwondo?

Startarens kondition spelar ingen roll. Självklart görs övningarna under handledning, men med att lyssna på din egen kropp. I taekwondoövningar utvecklas konditionen snabbt och träningen börjar njutas mer och mer i takt med att konditionen och färdigheterna utvecklas.

Kan taekwondo provas utan att förbinda sig att fortsätta hobbyn?

Ja, du kan testa taekwondo i två veckor utan att förbinda dig att fortsätta med hobbyn. Dessa två veckor är dock en del av den första avtalsperioden, om du bestämmer dig för att fortsätta.

Kan jag börja taekwondo trots att säsongen redan har börjat?

I gymmet för taekwondo-idrottare genomförs övningar på ett sådant sätt att nya entusiaster hela tiden ingår i den s.k. från flyget, och nybörjarhobbyisten behöver inte veta om han bara kan följa med. I nybörjargrupperna har ingen utövat sporten på väldigt länge, så det finns träningskompisar på ungefär samma nivå i grupperna. När entusiasten utvecklas tillräckligt kan han gå vidare till en annan grupp för att lära sig nya saker. Nybörjargruppen återstår för att lära sig grunderna och alla är...

TA KONTAKT"


#tu11 #taekwondo #taekwondo idrottare #taekwondo idrottare2011 #aloitataekwondo


NyheterRing oss: 0451827290
Besök personligen eller skicka traditionell post: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsingfors
VI HAR ÖPPET VARDAGAR 17.00-20.30 ELLER ENLIGT AVTAL

Licens krävs för tävlingar och alla föreningsevenemang. Dessutom kan du samtidigt skaffa dig en prisvärd träningsförsäkring.


Sidan använder cookies för att optimera användarupplevelsen. Sidan lagrar inte användardata. GDPR-kompatibelt register- och dataskyddsuttalande.sv_SESvenska
Powered by TranslatePress