Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Börja taekwondo i bästa sällskap!

Taekwondo - lätt att starta, ännu lättare att fastna

Höstens grundgrupper av taekwondo-idrottare startar 12.8. och du kan följa med närsomhelst till dina kamraters övningar. I början räcker det med kläder som lämpar sig för inomhusträning och en dricksflaska under armhålan. Du får ett anmälningsformulär på plats och du kan direkt börja svettas i din första taekwondo-träning. Föräldrar får stanna och titta på sina barns träning om de så önskar.

Du kan också besöka gymmet och träna 24.8. på öppen dag från 12:00 till 16:00. Det går bra att börja när som helst under hösten, så det spelar ingen roll om du inte kan vara med i augusti.

Vi erbjuder 2 veckors nöjdhetsgaranti för alla grupper, så att du kan lära känna sporten och träningen på din fritid.

Nästan alla experimenterande fastnar snabbt för den mångsidiga sporten, som aldrig slutar med utmaningar och utvecklingsvägar. För en är ökad kondition och kroppskontroll ett mål i sig, medan en annans mål är i toppsportvärlden. Man ska inte heller glömma de nya vännerna och superroliga upplevelserna som hobbyn för med sig.

Adressen till vår salong är Kruspellottie 1A, som ligger vid Ring 1 och Vihdintie Crossroads. Välkommen ombord!

Flitiga tränare får sin välförtjänta belöning efter att ha genomfört en ny bältesrankning

Övningstider för grundgrupper hösten 2019

4-6 åringar:

Mån 18.00-19.00
Lör 11:00-12:00

7-9 åringar:

Mån 17.00-18.00
Ons 18.00-19.00
Fre 18.00-19.00

10-12 åringar:

Tis 17.00-18.00
Ons 17.00-18.00
Fre 17.00-18.00

13-15 åringar:

Mån 19.00-20.00
Ons 19.00-20.00
Fre 17.00-18.00

16 år och äldre:

Tis 20:00-21:00
Tors 18.00-19.00
Fre 19.00-20.00

Se alla träningstider >>

Vi ses på gymmet!

Kategorier
framsida Allmän

Ändringar av övningarna i rörelseserietävlingsgruppen

Det kommer att ske små ändringar i träningskalendern för företagsserietävlingsgruppen med start denna vecka. Tisdagens träningar kl 17:00-18:30 ändras från en träning öppen för alla till en stängd träning avsedd för klubbens egna unga tävlande. Torsdagens övningar kl 17-18:30 ändras från en övning i egen takt till en helt guidad övning och den kommer fortfarande att vara öppen för alla.

I fortsättningen kommer Taekwondo-atleternas egna unga tävlande som separat frågat tränaren som ansvarar för rörelseserien, Heikki Liukko, att få delta i tisdagens träningar. Avsikten är att göra träningspasset till de unga tävlandes egen träning, där barn som tävlar med mål upp till åldersgruppen kadetter deltar.

Hittills har torsdagens träningar varit halvautonoma träningar, där en tränare har varit på plats, men från och med denna vecka på torsdagar är fullservice på och tränare på torsdagar brukar vara Ville Lehtinen, eller Skavi bland de bekanta.

Välkommen på träning!

Lag FIN

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Taekwondo-idrottares öppet dag 26.8.

Kom och lär dig om den mångsidiga hobbyn taekwondo!

Just nu är det ett bra tillfälle att börja träna taekwondo. Den öppna dagen för taekwondo-atleter är här igen och alla kan lära känna sporten genom att titta, prova och ställa frågor. Klubbens instruktörer finns där för att berätta om sporten, klubben och träningen, så svaren på häpnadsväckande frågor finns i Helsingfors Konala, Manchester 3 Cpå lördag 26.8.2017. Dörrarna öppnar kl 12:00 och är öppna till fem, ännu längre om det finns tillräckligt många intresserade. I framtiden kommer t.ex. inledande träningstillfällen, tävlingar, utlottning av träningsmånader etc. Och servering av kaffe och saft – såklart!

Det finns ingen dålig ålder eller kondition för att börja taekwondo, sporten passar alla. Små barn lär sig allmänna fysiska färdigheter, och med seniorer går vi i en lugn, men fortfarande utvecklande takt. För de unga och entusiastiska erbjuder vår klubb snabb träning och lärande av tävlingsidrotter under ledning av vårt lands mest framgångsrika taekwondo-atleter. I vår klubb finns det många familjer, där både barn i olika åldrar och föräldrar entusiastiskt strävar efter sina egna mål, eller tillsammans i familjegrupper. Så oroa dig inte, börja taekwondo!

Dörrarna öppnar 12:00 och stänger 17:00

Välkommen!

för map_hall

Kategorier
framsida Nyhetsbrev Allmän

Företagsligalaget är öronbedövande effektivt i Lojo

16 medaljer från säsongens första affärsserietävlingar

Lohja Open 2017 inledde tävlingssäsongen för inhemska affärsserier lördagen den 11.3. Spelen hade rekordmånga deltagare och totalt spelades 32 serier, varav Taekwondo-idrottare var representerade i 13 serier, varav 16 tog medalj. Officiellt prisades inte det bästa laget, men det är svårt att säga bättre!

Från rankingserien fick Plum brons för kadettpojkar samt under 17-parmed Mia från Espoo Hwarang Team. Aino och Sara tävlade med specialtillstånd i kadettserien mycket yngre än de andra, men det verkade som att åldern inte spelar så stor roll genom att ta en dubbelvinst i serien. Guld till Aino och silver till Sara. Brons till Aino, Sara och EHT:s Mia från U17-gruppen. Brons till Christian i både under 30 herrar och elimineringsserien.

Hos de gula damerna tog Maija silver, en riktigt bra prestation från en nybörjare! Miniontrion Bella, Victoria och Sofia vrålade både bland amatörkvinnor och bland lodjuren i sin egen åldersgrupp. Guld till Bella i gröna kvinnor, gröna lodjur, lodjurspar med Victoria och amatörgrupp med Victoria och Sofia. Victoria tog också guld från blå damer och blå lodjur. Sofia tog sin lodjursserie som uppvärmning och sparade smällarna till amatörerna, varifrån silvret lossnade direkt efter Victorias guld. Bella och Victoria störde ännu mer i överbältsparen genom att ta silver även där.De vilda resultaten och antalet set talar återigen om effektiviteten i tränarverksamheten och idrottarnas målinriktade inställning till träning. Så tack till poomsa tränare, idrottare och supportrar!

Essi och Petteri agerade tränare i tävlingen.

Allt

Alla resultat

Kadetter:
3. Plommon
Kadetttjejer:
1. Den enda
2. Sara
U30 herrar:
3. Christian

Under 17 par:
3. Plommon och Mia (EHT)
Grupper under 17:
3. Sara, Aino och Mia
Lynx greener:
1. Bella
Lynx blå:
1. Victoria
Lodjurspar:
1. Bella och Vickan
Gula damer:
2. Maia
Gröna kvinnor:
1. Bella
Kvinnor i blått:
1. Vickan
2. Sofia
Topppar:
2. Bella och Vickan
Entusiastgrupper:
1. Bella, Vickan och Sofia

image_uploaded_from_ios_720

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Händelser i början av året

Taekwondo-idrottares första vågnyhetsbrev

Det är dags att återgå till träningsrutinerna igen. Det har skett några små schemaändringar för våren, som du bör kolla upp övningstider från sidan. I nyhetsbrevet nedan hittar du den viktigaste informationen och datumen som du bör markera i din kalender.

tu2011-information-tidig vår-2017

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

En enorm troféer från Ambassador's Cup

Ambassadörscupen, som anordnades för andra gången, samlade taekwondo-människor för att tävla både i rörelseserier och i en match i Vandas Tikkurila den 12 november 2016. Taekwondo-idrottare hade en stark representation i båda tävlingsformerna och vi kan vara mycket nöjda med dagens prestationer.

Konkurrenter i bra tempo

Taekwondo-atleterna hade inte mindre än 29 representanter i matchserien, så det var tillräckligt med spänning för hela dagen. Den enorma trofédragningen visar att det fanns tillräckligt med toppögonblick och framgångar. En upptagen tränare lägger inte riktigt märke till alla knepen, men Paul kom åtminstone ihåg Vennes modiga trevinsterkamp för en serieseger, Lauris träffsäkra punktsparkar, Iines grymma sparkkraft, Jennys enorma självförtroende, Janikas taktiska färdigheter, Plums gedigna arbetsmoral, Aleksis vilja att vinna, Bardias kamp mot det estniska hurraet och Jadens , Markus och Kaislas modiga första kontakt på de nationella tävlingsmattorna. Många andra saker föll också på plats och som sagt räcker det inte med ett tränaröga för att se alla.

Sampo, Pauli, Juho, Riina, Petteri och Teemu stod för coachningen på matchsidan. Ordväxlingen mellan tränarna efter matcherna var mycket positiv. När säsongen går mot sitt slut kan många mål redan anses uppfyllda för hösten. Ännu ett stort tack från tränarteamet till alla tävlande och grattis till er framgång!

Ett effektivt och stilrent team i business-serien

Teamet av taekwondo-atleter kom i form för tävling under behandling av lagets officiella stylist, Somporn Kopisto. Laget var lätt det stiligaste av spelen och det rådde ingen tvekan om deras effektivitet. Tränare är Juho Ranta och Essi Labart. Naturligtvis lyckades Essi ta guld i båda sina serier innan detta. Generellt sett fortsatte uppsvinget för affärsserieidrottare som fortsatte under hela hösten igen vid Ambassadörscupen. Essi var nöjd och stolt över lagets prestation, och Juhokaa sparade inte på överdrift i sin senare rapport.

Klubben och tränarteamet gratulerar vinnarna!

Janika Sophia  Frisyr ni killarplommon

Speciellt tack till Subaru, som försåg laget med subs i slutet av loppet! 1TP5 Tack subaru

Alla rankningar

Tävlande / Match serier Investering
Venne Viitaniemi D2 – Barn -30 kg 1.
Venne Viitaniemi D2 – Barn -35 kg 9.
Lauri Hulikkala C2 – Barn -44 kg

 

1.
Henri Hulikala D2 – Barn -40 kg

 

5.
Iines Korhonen D2 – Barn -30 kg

 

1.
Jenny Vettenniemi D1 – Barn -30 kg

 

1.
Sofia Sarala D1 – Barn -30 kg

 

3.
Sofia Sarala D1 – Barn -28 kg

 

1.
Aino Kortelainen D1 – Barn -30 kg

 

3.
Janika Tatti D1 – Barn -37 kg

 

2.
Janika Tatti C2 – Barn -36 kg

 

1.
Markus Liuko E1 – Barn -26 kg 9.
Frans Orjasniemi D2 – Barn -35 kg 5.
Aleksi Koskelainen D2 – Barn -45 kg 1.
Kaisla Seimola D2 – Barn -30 kg

 

3.
Jade Salko C2 – Barn -42 kg

 

3.
Plum Duplikator C1 – Kadetter -41 kg

 

3.
Plum Duplikator C1 – Kadetter -45 kg

 

1.
Ali Pirveisi C1 – Kadetter -53 kg

 

1.
Bardia Mirzaei R1 – Seniorer -68 kg

 

3.
Aino Kortelainen C1 – Kadetter -33 kg

 

1.
Emilia Lahti C1 – Kadetter -51 kg

 

2.
Emilia Lahti B1 – Juniorer -52 kg

 

2.
Luca Leskinen C1 – Kadetter -33 kg

 

2.
Luca Leskinen C1 – Kadetter -37 kg

 

3.
Jenny Vettenniemi C1 – Kadetter -29 kg

 

2.
Severi Sarala B1 – Juniorer -63 kg

 

2.
Sara kinoner C1 – Kadetter -41 kg

 

2.
Tuikku Holopainen C1 – Kadetter -47 kg

 

5.
Konkurrent / Business serie Medaljplats
Plum Duplikator Kadetter hane 3.
Christian Kamphuis U30 schack 2.
Essi Labart U30 Kvinna 1.
Aino Kortelainen Barn Blå Kvinna 2.
Bella Buri Barn Grön Kvinna 2.
Victoria Hentunen Barn Grön Kvinna
Sofia Sarala Barn Blå Kvinna 3.
Aino Kortelainen Blå bälten hona 1
Sara kinoner Barn Röd-Svart Kvinna 2.
Essi Labart och Christian Kamphuis U30 par 1.
Bella Buuri & Victoria Hentunen Barnpar 3.
Aino Kortelainen & Sofia Sarala Barnpar
Sara Quinones & Mia Knuttson (Espoo Hwarang Team) Barnpar 1.
Bella, Victoria, Sofia Barnteam
Aino, Sara, Mia (Espoo Hwarang Team) Barnteam 1.
Christian Kamhuis Freestyle 1.

 

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Sen vårens evenemang och datum

"När var de där bältestesterna egentligen? Är det en inomhustävling den här veckan?" Om dessa frågor fortsätter att snurra genom ditt huvud, oroa dig inte. Svaren hittar du bakom länken.

TU2011 tillkännagivande sent på våren 2016 

Kategorier
Allmän

Inomhustävlingar fredag 18.12.

Taekwondo-idrottarnas höstsäsong avslutas med inomhustävlingar

Höstsäsongens sista inomhustävlingar hålls fredagen den 18.12. Den här gången kommer deltagarlistorna inte att samlas in mer exakt i förväg utan man kan fråga instruktörerna om den senaste informationen om eventuella motståndare. Som tidigare är besökande klubbar varmt välkomna att vara med. Schemat är bekant:

17:00-19:00 – E, D och C2

19:00-21:00 – C1, B1, A1 och H (kan startas rullande ännu tidigare i slutet av junnumloppen)

17:00-18:00 – färdighetstävling för 3-6 åringar (båda TU11-grupperna tillsammans)

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Bältesprov i december

Bältesprov i december

Det går att höja bältesvärdet redan innan juluppehållet.

Juniorer 7-14 år – Tis 15.12.

  • kl 17:00-18:00 – Gula och gröna bandavslutare (8:e cupen)
  • Kl 18:00-19:00 Gröna bandavslutare (7:e-7:e + cup)
  • kl 19:00-20:30 – Grönt bälte och högre utexaminerade (6.- kup)
  • De som inte har prov har övning som vanligt

3-6 år gamla barn – Ons 16.12.

  • från 18:00 till 19:00
  • NOTERA De som det finns inget bältestest nu, är en gemensam övning kl 17.00-18.00

Vuxna – Tors 17.12.

  • från 18:30 till 20:30
  • De som inte har prov har övning som vanligt

Du kan göra bältestestet efter att du har samlat tillräckligt med träningsmärken och känner till tekniker på bältesnivå (tekniker som används vid träning). Instruktörerna räknar ut träningstiderna utifrån entusiasternas egna träningsloggar och kontrollerar de kandidater som klarar proven från sina grupper. Dessa entusiaster kommer att få ett separat e-postmeddelande och berätta under övningarna. Du kan kolla prislistorna för bältesprov härifrån.

Vi kräver en idrottslicens från Finlands Taekwondoförbund av alla deltagare, som kan köpas härifrån.

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Senhöstens datum

Taekwondo-idrottares sena höstdatum

PVM. HÄNDELSE MÅLGRUPP
5.11. Ersättningsbältestest i oktober Inbjudna
14.11. Ambassadörscup, Nurmijärvi Rasgrupp
27.11. Inomhustävlingar Allt
30.11 Tapiolas bältestest Tapiola-grupper
3.12. Kalajärvi bältesprov Kalajärvi kurs
15.12. Junior bälte test, Konala 7-14 åringar
16.12. Barns bältestest, Konala 3-6 åringar
17.12. Vuxenbältestest, Konala Vuxna
4.12-10.1. Jullov i Tapiola och Kalajärvi Tapiola, Kalajärvi
19.12-10.1. Jullov, Konala Allt
27.12. Middagsträningsläger Allt

Mer information om evenemangen finns i höstens nyhetsbrev som skickas till alla grupper via e-post. Du kan också ladda ner bulletinen härifrån.

sv_SESvenska
Powered by TranslatePress