Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Sommarläger för taekwondo-atleter 2021

Superkul och utvecklande saker att göra under sommarveckan

De superpopulära sommarlägren för taekwondo-idrottare kommer att anordnas även i sommar. Det första lägret börjar direkt efter skolans slut, och det andra äger rum precis i slutet av sommarlovet. 

 1. läger 7-11 juni (FULLT, men du kan anmäla dig till suppleanter) 
 2. läger 4.-6.8. 

Lägerdagens officiella program är mellan 10 och 15:30, men du kan vara där under uppsikt från 9 till 17. 

Vem passar sommarläger för? 

Lägret passar alla barn i åldrarna 6-14, oavsett om de har hobbybakgrund eller inte. Nybörjare får lära känna grunderna i taekwondo, medan det för de mer erfarna finns olika ytterligare utmaningar. 

Vad gör vi på sommarlägret? 

Självklart tränas taekwondo på sommarlägret, men det finns mycket roligare att göra på lägerdagarna. Förutom två dagliga taekwondo-träningar går camparna ut, pysslar, leker, spelar fysiska spel, tittar på film och framför allt har roligt tillsammans. 

Vem tränar på sommarlägret? 

Professionella tränare för Taekwondo-atleter och det nödvändiga antalet assisterande instruktörer fungerar som tränare på lägret. 

Vad kostar sommarlägret?

Priset för det första lägret är 150€ och det andra är 100€. Du kan anmäla dig till båda lägren för ett totalpris av €220. I priset ingår förutom lägret lunch på lunchrestaurangen och mellanmål på eftermiddagen. 

Var hålls sommarlägret 

Lägret kommer att hållas i Taekwondo-idrottarnas hall på Ristipellontie 1A, 00390, Helsingfors. 

Hur anmäler man sig till sommarlägret?

Du kan registrera dig direkt genom att fylla i formuläret nedan. Agera snabbt eftersom platserna är begränsade på båda lägren. Anmälan kan avbokas 23.5. tills den blir bindande. 

Registrering

  Genom att skicka formuläret godkänner jag att mina uppgifter kommer att lagras i kundtjänstsystemet och/eller kundregistret och kommer att användas för kommunikation och hantering av min kundrelation med mig. Mer information på https://tu11.fi/taekwondo/gdpr/

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Repetitionerna fortsätter den 1 juni.

  Taekwondo kan även startas på sommaren

  Covid-19-epidemin har visat tecken på att avta i Finland och restriktionerna lättas och hävs successivt. Taekwondo-idrottare kommer också tillbaka till träningsverksamheten som anordnas i gymmet redan från början av juni.

  Vi är alla gemensamt ansvariga för att epidemin inte börjar ta fart igen i Finland. Försiktighetsåtgärder och förväntan står i centrum för all träning och aktiviteter i gymmet.

  Läs mer om åtgärder och förändringar i träningsmetoder >>

  Sedan ett par månader tillbaka tränar vi med hjälp av videopass och livesändningar. Det är skönt att kunna komma igång med själva övningarna i gymmet igen.

  Nybörjargrupper och fortsättningsgrupper tränar i samma grupper under sommaren, men åldersgruppsindelningen är oförändrad. Träningspassen är utformade så att nya entusiaster enkelt kan vara med, men det finns också en utmaningsnivå för de mer erfarna. Dessutom finns många typer av tilläggsutbildningar tillgängliga för entusiaster som har mer tid.

  För nya entusiaster:

  1. Kontrollera träningstiderna för din åldersgrupp från träningskalendern 
  2. Packa kläder lämpliga för inomhusträning och en vattenflaska i en träningsväska och bege dig ut till gymmet 
  3. Coachen ger dig ett registreringsformulär att fylla i och ger dig praktiska instruktioner för att komma igång. 
  4. Följ med på dina första träningspass. Övningarna är utformade så att även nybörjare kan hänga med i tempot. 
  5. Testa gärna hobbyn i två veckor innan du bestämmer dig för att fortsätta. 

  För gamla entusiaster:

  • Kolla sommaren övningstider.
  • Utöver baspassen, välj minst ett extra pass/vecka riktat till din åldersgrupp. De hårdaste tränarna går igenom alla möjliga övningar. 
  • Ta även med dig en kompis på träningen! 
  • Har du betalat träningsavgifterna för den tid gymmet är stängt får du tilläggstjänster utan kostnad i sommar. Fråga din tränare för mer information. 
  • Observera att en del av träningspassen hålls utomhus på sommaren
   • Barnträning utomhus: möte i hallens nedre sal. Utrustning efter väder. Du behöver inte vara en dobok. 
   • Backträning för vuxna: samling vid Malminkartanos avfallsbacke längst ner i trappan. Utrustning lämplig för löpning. 
   • Idrottarnas träning utomhus kommer att meddelas separat Slak genom. 
  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Situationsöversikt för taekwondo-atleter 18.5.

  Snart kommer vi att kunna träna igen under "normala förhållanden"! Förra veckan meddelade vi att vi kommer att öppna hallen för smågruppsträning (max 10 personer) under de två sista veckorna i maj, så att 1 närträning och två liveträningar kommer att anordnas för varje grupp. Du var tvungen att registrera dig i förväg för lokal utbildning. Grupperna är fulla, men livepassen är igång även denna vecka och väldigt snart kommer vi att kunna gå till gymmet för att träna i en större grupp. 

  Sommarens träningskalender träder i kraft den 1 juni. och den kommer att publiceras denna vecka på klubbens hemsida på:

  https://tu11.fi/taekwondo/harjoitusajat/

  Läs mer om sommarens övningar och träningar i denna bulletin. Det är delvis samma sak som förra veckan, men upprepningen är studiernas moder.

  Veckans livepass

  Du kan hitta livelektioner och länkar för att delta:

  https://tu11.fi/taekwondo/live/

  Om sidan inte visar timmarna korrekt, uppdatera den genom att trycka på (f5) eller från menyn på din enhet.

  Du behöver inte anmäla dig till livelektioner i förväg, det räcker med att delta via hemsidan. Länken guidar dig till implementeringen av Zoom-tjänsten, oavsett vilken enhet du har. För att delta behöver du en smart enhet med kamera, som dator, mobiltelefon eller surfplatta. Du kan också delta utan din egen video, men i så fall kommer instruktören inte att kunna ge dig feedback.

  Det är värt att klicka på tränarens video efter att träningen har börjat, så att den permanent fästs på din skärm som en aktiv, d.v.s. stor, video (fäst video). Du bör också stänga av (mute) ljudet i din egen video, men kom ihåg att slå på den igen om du vill prata med tränaren.

  Kom ihåg att du kan samla träningsanteckningar för bältestesterna från alla videopass och livepass du genomför. Yngre entusiaster måste få sina föräldrars signatur för den genomförda utbildningen. Lämna tillbaka dina träningsposter till gymmet efter öppnandet.

  Åldersindelningarna är vägledande och du kan delta i vilken övning som helst. För små barn kan vuxenövningar verka svåra, men det hindrar inte deltagande.

  Så du kan gå med i vår hemsidas Live! från avsnittet

  Ons 20.5. 20:00-21:00 – Rörlighetsträning och stretching (alla entusiaster)

  tors 21.5. 17.00-17.45 – Barn (under 12)
  tors 21.5. 18:00-19:00 – Ungdom och vuxna + tävlingsgrupper (över 12 år)

  Sommarträning

  I juni, när samlingsrestriktionerna är lättade, kommer vi att börja träna närmare i gymmet, men ändå med hänsyn till nödvändiga försiktighetsåtgärder och rådande restriktioner och rekommendationer. Vi ger ännu mer detaljerade instruktioner till alla entusiaster angående tillvägagångssätten och dessa går även igenom med alla grupper i gymmet.

  På sommaren anordnas minst tre övningar för alla åldersgrupper, varav minst en i veckan genomförs utomhus.

  Övningarna och att vara i gymmet i början av juni är planerade så att det inte blir någon närkontakt i någon av övningarna och ett avstånd på mer än en meter hålls från träningskompisarna. Händerna tvättas alltid före och efter övningar och träningsutrustning används så lite som möjligt. Utrustningen som används desinficeras alltid i slutet av dagen.Du får inte komma till övningarna med smärta, så stanna hemma om du har ens mindre symtom. Tränaren har rätt att omedelbart avlägsna de entusiaster som han tolkar som sjuka från träning utifrån eget omdöme.

  Sommarens träningskalender publiceras denna vecka på klubbens hemsida.

  NOTERA! I alla våra handlingar tar vi hänsyn till myndigheternas föreskrifter och riktlinjer, så policys kan ändras snabbt.

  De bältesprov som ställs in i mars kommer att hållas i början av juni

  En stor del av de inbjudna till mars bältesprov hann betala för provet redan i mars. Stort tack för detta! Entusiaster som redan har betalat kommer att ha företräde när vi anordnar ersättningsprov i början av juni. En inbjudan till tentamen kommer att skickas separat till dessa entusiaster.

  Vi kommer att anordna fler bältesprovsevent senare under sommaren, dit till exempel entusiaster som flitigt samlat på sig träningsbetyg från liveträning kommer att bjudas in.

  För alla som betalat för sin träningssmak i mars-april kommer en gratis träningsmånad att läggas till deras nuvarande kontrakt

  I mars och april anordnade vi en kampanj där vi erbjöd en gratis träningsmånad till alla som betalade för sin nästa betalningsperiod och två månader om du betalade för två träningsperioder samtidigt. Vi kan bara ödmjukt tacka er för det stora stöd ni visat klubben i en utmanande situation!

  Gratismånader läggs till utbildningskontrakt automatiskt och nästa faktura dyker upp i mejlet som vanligt först när hela betalperioden och gratismånaden har gått. En del av de entusiaster vars nya betalning startade i slutet av april kan redan ha fått en ny faktura, men den kostnadsfria träningsmånaden kommer automatiskt att läggas till den betalningsperioden.

  Utöver detta erbjuds eller har erbjudits betalda entusiaster:

  • Virtuella träningspass i det växande biblioteket
  • Liveträning flera gånger i veckan
  • Träningsprogram i egen takt för hemmaträning
  • Möjlighet att låna klubbens brandmattor till egen hemmaträning
  • Gratis läger så fort hallen öppnas
  • Inget sommaruppehåll i år, men övningarna fortsätter utan uppehåll hela sommaren, om läget tillåter
  • Uppdatering eller tilläggstjänster för alla kontraktstyper:
   • Grundavtal för vuxna -> En månads träningsrätt för viktrummet
   • Grundkontrakt för barn -> En månads träningsrätt för barnens tävlingslag
   • Vuxen atletkontrakt -> En månads träning precis vid viktrummet. Privatlektion för dig som redan har kontrakt på gymmet.
   • Barnens idrottskontrakt -> Gratis privatlektion eller lektion med ett par, beroende på entusiastens ålder.
  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Vårsäsongen för taekwondo-idrottare har börjat

  Taekwondo för alla från bebis till vuxen

  Vårsäsongen för taekwondo-idrottare startade måndagen den 6 januari. och i gymmet kan du direkt se ett stort flöde och energi. Det är bra att börja säsongen i det här tempot, för tävlingslagen startar sin säsong redan i början med PM- och SM-tävlingarna och till våren är det även tuffa utlandsresor inplanerade. Jennas förberedelser inför OS-kvalet i april ger ytterligare spänning till vårens träningsmönster. I grundgrupperna fortsätter vi där vi slutade i höstas och med nya entusiaster börjar vi med några av grunderna.

  En hel del intressanta program finns i träningskalendern, oavsett om ditt mål är att förbättra din kondition eller tävlingsidrott. Vi ses på gymmet!

  För nya entusiaster

  Kontrollera träningstiderna för din åldersgrupp veckoschema. Att börja träna är enkelt och du kan börja när som helst under säsongen:

  1. Kom till övningen av din egen grundgrupp. Ta med utrustning lämplig för inomhusträning och en dricksflaska. Träningen sker barfota.
  2. På gymmet får du en nybörjarguide och ett anmälningsformulär. Samtidigt kan du delta i dina första övningar.
  3. Vi skickar en faktura för utbildningen till din mejl. Men under de första två veckorna kan ni lära känna varandra i lugn och ro utan att binda er till att fortsätta hobbyn.

  Välkommen ombord!

  För barnentusiaster

  Vårens träningstider är i stort sett desamma som under hösten, men du bör ändå bekräfta träningstiderna för din egen grupp från schemat. Om du inte har gått tilläggsträning än, är det nu ett utmärkt tillfälle att göra det, för under våren kommer barnen att ha en egen amatörmatch och amatörsportserien som nya övningar, som ingår i priset för basen avtal. Utöver detta kan du även gå lördagens allmänna träningsträning utan extra kostnad.

  Barnens hobbybutik serie: Torsdagar 17-18
  Amatörmatch för barn: på torsdagar 18-19
  Allmän träning: på lördagar 12-13

  Vi rekommenderar minst en extra fördjupningsövning per vecka från det gröna bältet och framåt.

  För vuxna entusiaster

  Träningstider för vuxna är fortfarande tisdag, torsdag och fredag som vanligt. Utöver detta finns ytterligare övningar för nästan alla dagar i veckan.

  Hobbyist poomsae: mån 18-19
  Amatörmatch: tors 18-19
  Träningskrets: Tisdag 19-20
  Kärna: tors 19-19:30
  Kroppsvård: Tors 20:30-21
  Fritt skift: Lör 13-14
  Kick träning: Sön 16-17

  Så oavsett vad ditt schema är, skulle du tro att du skulle hitta passande träningspass. :)

  För tävlande och tävlande

  Den som är intresserad av målinriktad sport kan hitta sina egna grupper inom Taekwondo-idrottare. Det finns träningsmöjligheter för tävlingsgrupper alla dagar i veckan och träningen i tävlingsgrupper är intensiv och målinriktad. Som en ny övning anordnas ett fripass på fredagar kl 17.00-20.00 då hallen är fritt tillgänglig för personlig eller gemensam träning. Om du är intresserad av att gå med i tävlingsgrupper, prata med din tränare om det. Nya entusiaster rekryteras hela tiden.

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Börja taekwondo i bästa sällskap!

  Taekwondo - lätt att starta, ännu lättare att fastna

  Höstens grundgrupper av taekwondo-idrottare startar 12.8. och du kan följa med närsomhelst till dina kamraters övningar. I början räcker det med kläder som lämpar sig för inomhusträning och en dricksflaska under armhålan. Du får ett anmälningsformulär på plats och du kan direkt börja svettas i din första taekwondo-träning. Föräldrar får stanna och titta på sina barns träning om de så önskar.

  Du kan också besöka gymmet och träna 24.8. på öppen dag från 12:00 till 16:00. Det går bra att börja när som helst under hösten, så det spelar ingen roll om du inte kan vara med i augusti.

  Vi erbjuder 2 veckors nöjdhetsgaranti för alla grupper, så att du kan lära känna sporten och träningen på din fritid.

  Nästan alla experimenterande fastnar snabbt för den mångsidiga sporten, som aldrig slutar med utmaningar och utvecklingsvägar. För en är ökad kondition och kroppskontroll ett mål i sig, medan en annans mål är i toppsportvärlden. Man ska inte heller glömma de nya vännerna och superroliga upplevelserna som hobbyn för med sig.

  Adressen till vår salong är Kruspellottie 1A, som ligger vid Ring 1 och Vihdintie Crossroads. Välkommen ombord!

  Flitiga tränare får sin välförtjänta belöning efter att ha genomfört en ny bältesrankning

  Övningstider för grundgrupper hösten 2019

  4-6 åringar:

  Mån 18.00-19.00
  Lör 11:00-12:00

  7-9 åringar:

  Mån 17.00-18.00
  Ons 18.00-19.00
  Fre 18.00-19.00

  10-12 åringar:

  Tis 17.00-18.00
  Ons 17.00-18.00
  Fre 17.00-18.00

  13-15 åringar:

  Mån 19.00-20.00
  Ons 19.00-20.00
  Fre 17.00-18.00

  16 år och äldre:

  Tis 20:00-21:00
  Tors 18.00-19.00
  Fre 19.00-20.00

  Se alla träningstider >>

  Vi ses på gymmet!

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Börja taekwondo i bästa sällskap!

  Nybörjargrupper har startat - Välkommen!

  Letar du efter en ny hobby för dig själv eller ditt barn? Taekwondo är en mångsidig kampsport som erbjuder utmaningar för alla åldrar och förmågor. För andra erbjuder Taekwondo-atleter en träningsmiljö där du kan utvecklas i din egen takt i en uppmuntrande atmosfär, medan andra sätter sina mål på internationella tävlingsplaner. Vi hjälper dig att nå dina mål.

  Barn och unga

  Sparktekniker, räddningar, slag, match, uppsättningar av rörelser, allmän motorik, koncentration, karaktäristisk träning, mångsidighet, tävlingssporter

  Läs mer om barnträning >>
  Läs mer om träning för unga >>

  Vuxna

  Sparkteknik, räddningar, slag, kondition, sidoträning, match, uppsättningar av rörelser, brottning, tävlingssporter

  Läs mer om träning för vuxna >>

   

  Små barn och familjer

  Allmänna fysiska färdigheter, lek, koncentration, gemensam hobby för barn och vuxen

  Läs mer om träning för små barn >> 

  Jag blev intresserad! Hur kan jag gå med?

  Du kan gå med i nybörjargrupper när som helst. Kontrollera träningstiderna för din åldersgrupp och packa träningsväskan. Du kan prova hobbyn i två veckor utan att förbinda dig att fortsätta. Börja taekwondo nu!

  Läs mer om att komma igång >> 

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Höstens grundgrupper har startat!

  Nu är det rätta tillfället att börja en taekwondohobby

  Höstens grundgrupper av taekwondo-idrottare har startat och du kan vara med närsomhelst till dina kamraters övningar. Allt du behöver ta med dig är sportkläder och en dricksflaska under armen. Du får ett anmälningsformulär på plats och du kan direkt börja svettas i din första taekwondo-träning!

  Vi erbjuder 2 veckors nöjdhetsgaranti för alla grupper, så kom gärna och prova.

  Adressen är Kruspellottie 1A, som ligger vid Ring 1 och Vihdintie Crossroads.

  4-6 åringar:

  Mån 17.00-18.00
  Ons 17.00-18.00

  Läs mer om gruppen >>

  7-9 åringar:

  Mån 17.00-18.00
  Ons 17.00-18.00
  Fre 17.00-18.00

  Läs mer om gruppen >>

  10-12 åringar:

  Tis 17.00-18.00
  Ons 18.00-19.00
  Fre 18.00-19.00

  Läs mer om gruppen >>

  13-15 åringar:

  Mån 18.00-19.00
  Tors 17.00-18.00
  Fre 18.00-19.00

  Läs mer om gruppen >>

  16 år och äldre:

  Tis 20:00-21:00
  Tors 18.00-19.00
  Fre 19.00-20.00

  Läs mer om gruppen >>

  Se alla träningstider >>

  Läs mer om att komma igång >>

  Välkommen att träna taekwondo i bästa sällskap!

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Anmälan till familjegrupper är öppen

  Boka din plats på populära kurser nu

  Det är fortfarande sommar kvar, men du bör tänka på höstens hobbyer nu. Taekwondo-idrottare erbjuder gemensamma träningsstunder för barn och föräldrar för barn i alla åldrar. Läs den gruppspecifika informationen mer i detalj och anmäl dig!

  Taekwondo för småbarn:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/småbarn taekwondo/

  Naperotaekwondo:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/naperotaekwondo/

  Muksu Taekwondo:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/muksu taekwondo kurs-3-5-år/

  Familj Taekwondo:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/familj taekwondo kurs/

  Dessutom kan du gå med i våra basgrupper när som helst. I dem tränar barnet eller föräldern självständigt enligt sina egna mål.

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Anmälan till familjegrupper är öppen

  Boka din plats på populära kurser nu

  Det är fortfarande sommar kvar, men du bör tänka på höstens hobbyer nu. Taekwondo-idrottare erbjuder gemensamma träningsstunder för barn och föräldrar för barn i alla åldrar. Läs den gruppspecifika informationen mer i detalj och anmäl dig!

  Taekwondo för småbarn:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/småbarn taekwondo/

  Naperotaekwondo:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/naperotaekwondo/

  Muksu Taekwondo:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/muksu taekwondo kurs-3-5-år/

  Familj Taekwondo:

  http://www.taekwondourheilijat.fi/taekwondo/träningsgrupper/familj taekwondo kurs/

  Dessutom kan du gå med i våra basgrupper när som helst. I dem tränar barnet eller föräldern självständigt enligt sina egna mål.

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Vårsäsongen för taekwondo-idrottare börjar - Välkommen!

  Utbildningen startar i full gång den 8 januari 2018

  Jullovet går mot sitt slut och det är dags att börja träna igen. Oavsett om du är ny eller gammal entusiast kommer det säkert att finnas intressanta träningspass. Läs här hur du startar din hobby eller vad annat som är viktigt att veta.

  Hur startar jag en taekwondo-hobby hos Taekwondo-atleter?

  Att komma igång är extremt enkelt. Läs instruktionerna för några punkter härifrån och gå till gymmet!

  Kan jag träna tillsammans med mitt barn?

  Jo det kan du! Läs mer om våra familjegrupper härifrån.

  småbarn taekwondo-4

  Vilka är vårens träningstider?

  Under våren har det inte skett några större förändringar av träningstiderna för basgrupperna. Men gå och fräscha upp ditt minne här.

  Vilken grupp eller utbildning ska jag gå?

  Gå åtminstone din egen åldersgrupps grundträning (nybörjare, avancerade eller avancerade) och välj därutöver en eller flera tilläggsövningar per vecka. Ytterligare övningar ingår i priset på ditt träningskontrakt, så delta inte Emmi i så många övningar som din kropp klarar av:

  • Amatörmatch: Matchträning för de amatörer som inte har tävlingsmål eller som är i början av sin racingkarriär. Träningen fokuserar alltid på grunderna i matchen, så var inte rädd för att vara med även om du inte har tränat så mycket matchträning
  • Amatörrörelseset: Movement Set-träning för entusiaster som vill finslipa sina rörelseset och grundläggande tekniska färdigheter till en ny nivå. Särskilt arroganta entusiaster bör göra regelbundna besök på denna övning
  • Akrobatik och trickkikar: Träning för alla som vill lära sig att använda sin kropp på nya sätt, ofta trots gravitationen. Oavsett om ditt mål är en flygande kullerbytta eller en snurrspark, kommer den här övningen att hjälpa dig att komma dit. Det finns alltid lättare och svårare versioner av alla övningar, så ingen behöver mer tid för att delta
  • Konditionskrets, core och stretching: Övningar riktade till vuxna och unga som tränar i tävlingsgrupper, där fysiska egenskaper är i fokus för träningen. En mycket väsentlig del av att öka holistiskt välbefinnande

  Utöver detta erbjuds idrottare en hel rad egna övningar. Om du är intresserad av att tävla i någon av tävlingsformerna, fråga din tränare för mer information.

  20170225_111457_007

  Var kan jag få information om kommande evenemang?

  Prenumerera på Taekwondo-idrottarnas nyhetsbrev till höger på sidan. Du bör också regelbundet besöka vår hemsida och följa vår Facebook-kanal.

  Vi ses på gymmet!

  sv_SESvenska
  Powered by TranslatePress