Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

9 nya DAN-värden för TU

Sommarens Dan-examen startade lördagen den 8 juni klockan 09:00. Lite innan provstart värmde examinatorerna upp och förberedde sig mentalt inför dagen som väntar. Spänningen och spänningen vid provet var påtaglig. Bältestestet startade efter ordentlig uppvärmning med grundtekniksektionen. Handteknikerna flög i snabb takt i luften, ackompanjerat av höga klappar. Kombinationer av handteknik fortsatte till de grundläggande sparkarna och hoppsparkarna i taekwondo.

Snart utfördes sparkar och handtekniker med paret, där testpersonernas förmåga att utföra kontrollerade och precisa handlingar bedömdes. Den första delen av testet fortsatte med en fartfylld spark- och slagdel, och såg till att varje tävlande gav allt och lät fighterns ande ta hand om att skicka Spiriten ner till testvakterna.

Första delen avslutades med en rörelseseriedel, där varje poomsae noggrant gicks igenom. Sabukokelaat fick äntligen uppträda på Chonkwong business-serien. Den sista sektionen före pausen var krossningssektionen, som testade de tävlandes kraftgenereringsförmåga och deras tekniska kunnande inom krossning. Delarna av brädet flög vilt i luften och de hårda sparkarna följde med krossningen när försöksledarna gjorde sitt bästa.

Efter ett kort tankstopp fortsatte vi till teoridelen av taekwondo där testpersonerna pratade med varandra om taekwondons historia och andra teorifrågor. Därefter fortsatte experimentet till den mer tillämpliga delen av sporten, när experimentörerna presenterade sina färdigheter i 1- och 3-stegsmatcher.

Efter de omväxlande stegmatcherna fortsatte testet mot självförsvarssektionen. Breakaways, två-mot-en försvar, övertaganden och försvar mot olika attacker kom nästa för var och en av försökspersonerna. Sabukokelaa bråkade med varandra och försvarade sig mot en fighter som attackerade med en träpinne.

Från självförsvar gick vi vidare till att testa de tävlandes tekniska kunnande. De tävlande visade sitt bästa i de tekniska övningarna och en del av taekwondomatchen. Det gick smidigt vidare till slutet av tentamen och sparring, det vill säga en taekwondomatch med regler. Försöken tog emot olika spelare och försökte visa sina bästa matchkunskaper och den sk sparring med motståndaren. Som sista klimax i testet fick vi tävla mot två motståndare enligt matchreglerna.
Så här avslutades provet efter sju timmar vid 16-tiden.

Lauras kommentarer om tentan från min nya sabumnim

Innan tentan, fjärilar i magen, väntade jag på vad den kommande dagen skulle ge. När det var dags att börja provet låg fokus strikt på vad vi ombads visa och vad vi ville utvärdera. Grundtekniksektionen utmanade taekwondo med mångsidiga teknikkombinationer och hoppsparkar.

De fick testa sina fysiska gränser på riktigt i sektioner som kräver hård aerob kondition, t.ex. i långvariga sparktrick och slagkombinationer. Krossningarna var fantastiska att titta på, och försöksledarna fick växla mellan hand- och sparkteknik.

Under de mer lämpliga delarna av eftermiddagen krävdes en snabb reaktion på olika attacker och stridssituationer. Självförsvar och intensiteten i matchen såg till att varje tävlande var tvungen att gräva fram andan hos en fighter.
I många tillämpade avsnitt fick examinatorerna mycket fria händer att visa sina bästa färdigheter och examinatorerna begränsade eller vägledde inte för mycket hur de skulle agera i situationen. Detta gjorde det möjligt för alla att visa sin bästa förmåga att tillämpa i självförsvar och stridssituationer och försvara sig mot angriparen/angriparna.

I sparringdelen i slutet av testet pressades benen och gränserna för den egna fysiken och uthålligheten sattes på prov. Det var fantastiskt att märka att med en god anda, hårt arbete och naturligtvis en orubblig attityd, trots tröttheten, gick det att hitta mer energi och överleva dan-koe med ära till slutet.

Efter den sista feedbacken var stämningen glad, lättad och nöjd. Leenden dök upp på ansiktena på testtagarna när vi hörde att alla hade klarat testet och fått ett nytt bältesvärde i slutet av de 7 timmarna av rigorösa tester och hårt knackande.

Examinatorernas tankar om dagen

På morgonen vid åttatiden började jag hemifrån och begav mig till gymmet i morgonsolen. Även om det redan har varit flera dan-prov under min karriär, så var det idag något speciellt i luften. Förväntningen var att idag skulle bli ett riktigt tufft test, när hallen är full av mångåriga taekwondoproffs. Och jag är glad att kunna säga att experimenten var riktigt bra. Bättre än du kunde hoppas på. Här fick de som provade sin första Dan den bästa möjliga modellen av hur det att göra just nu kan se ut.

Å arrangörerna av provet, återigen, lycka till till alla kandidater. Du kan vara riktigt stolt och nöjd med dina egna prestationer. Härifrån är det mycket bra att fortsätta mot nästa bältesvärden.

- Peter

Experimentet leddes av Hannu Vikströn, Timo Jannson och Petteri Kauppinen

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Höstsäsongen för taekwondo-atleter startar den 17 augusti.

På hösten finns det gott om övningar för alla åldersgrupper

Träningstiderna för höstsäsongen träder i kraft på måndag 17.8.

Du kan kontrollera träningstiderna i förväg HÄR >>

I höstkalendern finns grupper för fristående träning med start från 3 års ålder och på familjekurserna kan även de yngre träna på detta tillsammans med sina föräldrar. 

Åldersgrupperna är indelade i nivågrupper efter genomfört bältesvärde. Är du osäker på vilken nivågrupp du ska träna, fråga gärna din tränare. Nivågrupperna tränar dock alltid samtidigt, så det är enkelt att växla mellan grupperna. 

Komma igång i Taekwondo 

Att starta Taekwondo hos Taekwondo-atleter är väldigt enkelt:

 1. Kontrollera din grupps träningstider och gruppbeskrivning HÄR >>
 2. Packa träningsväskan och bege dig till gymmet på Ristipellontie 1A
 3. Ta del av dina första övningar och fyll i anmälningsformuläret på gymmet 
 4. Lär känna sporten och följ mig på din fritid i två veckor utan förpliktelser! 

Läs mer om att komma igång HÄR >>

Familjekurser och skolgrupper ska registreras separat PÅ KURSSIDEN >>

Välkommen ombord! 

Covid-19 beaktas vid planering och genomförande av övningar

Covid-19-läget är bättre i Finland än i många andra länder, men det är mycket viktigt att fortsätta göra allt vi kan för att förhindra spridningen av viruset. Under sommaren har vi övat efter separata instruktioner som ni kan titta på HÄR >> 

För höstsäsongen kommer vi att ge detaljerade instruktioner separat om hur entusiaster och tränare ska ta hänsyn till instruktionerna och riktlinjerna. Det viktigaste är att du aldrig kommer till gymmet med minsta smärta och tvättar händerna noggrant med tvål före och efter övningarna. 

Vi fick goda erfarenheter under våren från produktion av både videopass och livepass. Fler videoträningar kommer i alla fall att produceras framöver och vi är redo att snabbt gå över till att regelbundet hålla liveträningar igen om den sociala situationen så kräver. 

Vi hoppas att höstterminen kan genomföras som planerat. Att ta hänsyn till virussituationen är varje entusiasts och tränares ansvar.

Tack för alla åtgärder du har visat hittills för att stödja klubbens aktiviteter!  

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Repetitionerna fortsätter den 1 juni.

Taekwondo kan även startas på sommaren

Covid-19-epidemin har visat tecken på att avta i Finland och restriktionerna lättas och hävs successivt. Taekwondo-idrottare kommer också tillbaka till träningsverksamheten som anordnas i gymmet redan från början av juni.

Vi är alla gemensamt ansvariga för att epidemin inte börjar ta fart igen i Finland. Försiktighetsåtgärder och förväntan står i centrum för all träning och aktiviteter i gymmet.

Läs mer om åtgärder och förändringar i träningsmetoder >>

Sedan ett par månader tillbaka tränar vi med hjälp av videopass och livesändningar. Det är skönt att kunna komma igång med själva övningarna i gymmet igen.

Nybörjargrupper och fortsättningsgrupper tränar i samma grupper under sommaren, men åldersgruppsindelningen är oförändrad. Träningspassen är utformade så att nya entusiaster enkelt kan vara med, men det finns också en utmaningsnivå för de mer erfarna. Dessutom finns många typer av tilläggsutbildningar tillgängliga för entusiaster som har mer tid.

För nya entusiaster:

 1. Kontrollera träningstiderna för din åldersgrupp från träningskalendern 
 2. Packa kläder lämpliga för inomhusträning och en vattenflaska i en träningsväska och bege dig ut till gymmet 
 3. Coachen ger dig ett registreringsformulär att fylla i och ger dig praktiska instruktioner för att komma igång. 
 4. Följ med på dina första träningspass. Övningarna är utformade så att även nybörjare kan hänga med i tempot. 
 5. Testa gärna hobbyn i två veckor innan du bestämmer dig för att fortsätta. 

För gamla entusiaster:

 • Kolla sommaren övningstider.
 • Utöver baspassen, välj minst ett extra pass/vecka riktat till din åldersgrupp. De hårdaste tränarna går igenom alla möjliga övningar. 
 • Ta även med dig en kompis på träningen! 
 • Har du betalat träningsavgifterna för den tid gymmet är stängt får du tilläggstjänster utan kostnad i sommar. Fråga din tränare för mer information. 
 • Observera att en del av träningspassen hålls utomhus på sommaren
  • Barnträning utomhus: möte i hallens nedre sal. Utrustning efter väder. Du behöver inte vara en dobok. 
  • Backträning för vuxna: samling vid Malminkartanos avfallsbacke längst ner i trappan. Utrustning lämplig för löpning. 
  • Idrottarnas träning utomhus kommer att meddelas separat Slak genom. 
Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Multiplikation av rörelsesekvenser 6.6.

Taekwondoövningarna fortsätter i gymmet den 1 juni. och det finns gott om övningar för alla grupper att välja mellan. Självklart, i all utbildning kommer säkerheten först. Läs mer >>

Det är fullt förståeligt att träningen under de senaste månaderna kan ha varit mindre och speciellt rörelseuppsättningarna kan behöva påminnas. En del av de entusiaster som hinner betala för bältesproven i mars har också ett ersättningsprov andra veckan i juni, vilket också kan orsaka några extra platser vad gäller rörelseuppsättningar. 

Vi lovade att anordna gratisevenemang på sommaren för entusiaster som betalade sina träningsavgifter även när gymmet var stängt. Detta poomsa-läger är det första av dessa läger och fler kommer att följa senare. 

Om ditt kontrakt inte är giltigt kan du fortfarande delta i lägret för €25 eller €10/övning.

Information 

Tidpunkt:
Lördag 6.6.

Schema:
12:00-13:00 Poomsae 1-2
13:00-13:30 Paus
13:30-14:30 Poomsae 3-4
14:30-15:00 Paus
15:00-16:00 Poomsae 5-6 

Vem är lämplig för: 
För alla entusiaster. Du kan delta i alla eller bara delar av övningarna. I övningarna ligger fokus särskilt på kompletta rörelsesekvenser och deras memorering. 

Registrering: 
Registrera dig genom att använda formuläret nedan. Max antal deltagare i lägret är 30 personer. 

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev

  Sommarträningstider

  Sommarträningstiderna har publicerats på sidan för träningstider! och de träder i kraft den 1 juni.

  När samlingsrestriktionerna mildras kan 50 personer återgå till relativt normal träning. Naturligtvis är det klart att försiktighetsåtgärder fortfarande måste beaktas i all verksamhet och planering av övningar. Vi publicerar detaljerade instruktioner för alla entusiaster innan sommarträningen börjar och de granskas även med varje grupp i gymmet. 

  Det finns gott om träning på sommaren, så nu är ett utmärkt tillfälle att ta igen om den egna träningen har svikit sedan slutet av våren. Till exempel finns det 9 veckolektioner för vuxna att välja mellan. De hårdaste tränarna använder sig av all träning!

  En del av övningarna genomförs utomhus.

  Vi ses på gymmet! 

  Kategorier
  Allmän

  Situationsöversikt för taekwondo-atleter 27.4.

  Hej igen alla!

  I Finland börjar vi snart gå till en tid då restriktionerna gradvis kommer att mildras och till och med avvecklas. Tills vidare är det fortfarande svårt att säga vad det innebär vad gäller idrottsföreningsverksamheten, men vi följer läget noga och informerar om eventuella förändringar omgående.

  Liveträningarna körs fortfarande på ett snävt schema och vår hemsida har mycket nytt och intressant material för sportintresserade och träningsintresserade. Du bör också lyssna på Teemus tränarpresentation i poddsektionen om du inte har gjort det än.

  Lägesöversiktens innehåll

  • Veckans livepass
  • Krisperiodskampanjer som gäller den senaste veckan
  • Coachande blogg, poddar och annat intressant innehåll

  Veckans livepass

  Du kan hitta livelektioner och länkar för att delta:

   https://tu11.fi/taekwondo/live/

  Lösenordet till hemsidan har skickats till alla entusiaster via e-post. 

  Du behöver inte anmäla dig till livelektioner i förväg, det räcker med att delta via hemsidan. Länken guidar dig till implementeringen av Zoom-tjänsten, oavsett vilken enhet du har. För att delta behöver du en smart enhet med kamera, som dator, mobiltelefon eller surfplatta. Du kan också delta utan din egen video, men i så fall kommer instruktören inte att kunna ge dig feedback.

  Det är värt att klicka på tränarens video efter att träningen har börjat, så att den permanent fästs på din skärm som en aktiv, d.v.s. stor, video (fäst video). Du bör också stänga av ljudet (mute) i din egen video, men kom ihåg att slå på den igen om du vill prata med tränaren.

  Kom ihåg att du kan samla träningsanteckningar för bältestesterna från alla videopass och livepass du genomför. Yngre entusiaster måste få sina föräldrars signatur för den genomförda utbildningen. Lämna tillbaka dina träningsposter till gymmet efter öppnandet.

  Live träningsschema

  Tis 28.4. 18:00-19:00 – Fitnesskrets och stretching (Alla entusiaster över 12 år)

  Ons 29.4. 17.00-17.45 – Barn (under 12)
  Ons 29.4. 18:00-19:00 – Ungdom och vuxna + tävlingsgrupper (över 12 år)

  Lör 2.5. 16.00-16.45 – Barn (under 12)
  Lör 2.5. 17:00-18:00 – Ungdom och vuxna + tävlingsgrupper (över 12 år)

  Åldersindelningarna är vägledande.

  Så du kan gå med i vår hemsidas Live! från avsnittet.

  Krisperiodskampanjer som gäller den senaste veckan 

  • Genom att betala för din nästa avtalsperiod (3 månader) senast i slutet av april får du en extra månad med övningar utan kostnad
  • Genom att betala för två kontraktssäsonger på en gång (6 månader) lägger vi till två extra månader på träningskontraktet

  Kampanjerna gäller automatiskt för alla nya 3-månaders betalningsperioder som börjar i mars eller april. Om din betalningsperiod inte börjar förrän efter denna tidpunkt kan du dra nytta av kampanjen genom att betala för din träningsperiod i förväg. Du måste även meddela oss separat om du vill ta 6-månaderserbjudandet istället för 3-månaderserbjudandet.

  Utöver detta erbjuder vi de som har betalat:

  • Virtuella träningspass i det växande biblioteket
  • Liveträning flera gånger i veckan
  • Ett träningsprogram i egen takt
  • Möjlighet att låna klubbens brandmattor till egen hemmaträning
  • Gratis läger så fort hallen öppnas
  • Inget sommaruppehåll i år, men övningarna fortsätter utan uppehåll hela sommaren, om läget tillåter
  • Uppdatering eller tilläggstjänster för alla kontraktstyper:
   • Grundavtal för vuxna -> En månads träningsrätt för viktrummet
   • Grundkontrakt för barn -> En månads träningsrätt för barnens tävlingslag
   • Vuxen atletkontrakt -> En månads träning precis vid viktrummet. Privatlektion för dig som redan har kontrakt på gymmet.
   • Barnens idrottskontrakt -> Gratis privatlektion eller lektion med ett par, beroende på entusiastens ålder.

  Tack till alla för ert stöd och er förståelse i en svår situation när vi inte kan erbjuda full service.

  Berätta för oss vad mer vi kan erbjuda dig när hallen är stängd? Vi implementerar förslagen om det är möjligt. De bästa förslagen kommer att belönas med ett överraskningspris!

  Coachingblogg, Podcasts, Kick.AI och annat intressant innehåll

  Utöver fysisk träning är det alltid lämpligt att utöka sina kunskaper om sporten och perspektiv på den egna träningen.

  Taekwondo-atleternas coachingblogg erbjuder strikta saker för att stödja coachning och sport:

  https://tu11.fi/taekwondo/valmennusblogi/

  Gå och lyssna på tränarnas introduktioner i Taekwondo-atleternas podcaster. Serien börjar med Teemus berättelse och mer kommer.

  https://tu11.fi/taekwondo/podcastit/

  Kolla in Kick.AI:s kicksensor på företagets hemsida. Kick:AI stöder Taekwondo-atleter för varje såld sensor. Beställ din med koden CLUBAIDTU11. Kick.AI lovade också att hålla en introduktionsdemo separat, om det finns tillräckligt många intresserade. Anmäl dig genom att skicka ett mejl till oss. Kolla in Kick.AI på deras hemsida:

  https://www.kickai.com/

  Nätverket är fullt av olika nivåer av innehåll från taekwondo- och sportvärlden. Vi har samlat materialet på ett ställe:

  https://tu11.fi/taekwondo/2020/04/linkkeja/

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Flera nordiska mästerskap för taekwondo-idrottare

  Sex mästerskap från en tuff affärsserieturnering

  Business serietävlingar har varit tuffare år för år både i Finland och i Norden, och även denna gång var serierna inte bara stora utan också extremt strikta. Tävlingsformen har även åtnjutit stor popularitet i gymmet för Taekwondo-idrottare, och för första gången i PM-mästerskapen var rörelseserielaget större än matchlaget.

  I de individuella klasserna tog Plum mästerskapspokalen för att pryda sitt troféskåp i slutet av en mycket lyckad dag. Christian vann även mästerskapet i freestyleserien med sin flygprestation, vilket visar att han fortfarande är nummer ett i Norden när det kommer till freestyle. Taekwondo-atleterna ingick i flera par och grupper av Team Finland och resultaten talar för sig själva. Taekwondo-atleter deltog i totalt fyra mästerskapspar eller grupper, och det blev två silverplaceringar. Du hittar mer detaljerade resultat i slutet av nyheterna.

  Tränaren Heikki Liukkonen var mycket nöjd med lagets prestation:

  ”Det var ett nöje att se TU:s konkurrenters prestationer, eftersom nästan varje framträdande på scen var vassare och mer fokuserat än vad som setts i tidigare tävlingar och träningar. Atmosfären i en tävling större än vanliga inhemska tävlingar höjde bara prestationsnivån! Lagets ökade tävlingserfarenhet börjar visa sig på scenen också, när förberedelserna inför tävlingsprestationen från de yngsta tävlande är ännu bättre - de förberedande uppvärmningarna går förträffligt av sig själva och lagkamraterna har det jättebra med varandra! Konkurrenterna börjar hitta sin egen förberedelsestil som passar dem."

  Sammantaget var tävlingarna riktigt lyckade sett till både tävlingsprestationer och resultat. Det är verkligen lätt att vara nöjd med dessa prestationer!"

  Bild uppladdad från iOS (3) Bild uppladdad från iOS (2) PM8 PM6 PM2

  Teemu och Jenna som mästare på matchsidan

  Matchturneringen var också högkvalitativ och serierna var stora. PM-tävlingarna har helt klart börjat få respekt igen i de nordiska länderna och det fanns högnivålag från alla länder. Teemu har något slags mästerskap och utmärkelse på tallriken, men det hindrade honom inte från att lägga till ytterligare ett mästerskap till sitt troféskåp. Teemu tacklade det välbekanta exakt och motståndarna hade inte de rätta vapnen för att bryta försvaret. Jennas mästerskap kom också med klara matchsegrar, och det var inte ens ett ögonblick av osäkerhet om vem som vann matcherna. Jennas matchstil, fysik och självförtroende börjar visa sig i matcher som en riktigt effektiv kombination.

  Det var glädjande många taekwondo-atleter i sista omgången, men denna gång fick Emmi, Iines, Bardia och Venne nöja sig med silver. Alla hade dock en bra dag och man kan vara väldigt nöjd med silvret. Med målmedveten träning blir silver till guld nästa år. Sami, Eddie och Milla vann var sin väg till semifinal, men fick erkänna att deras motståndare var bättre där. Brons dock och utmärkta öppningar av alla. Severi kämpade också väldigt bra och taktiskt med tanke på att hans högra ben var oanvändbart på grund av en skada. Det var inte långt innan Severi skulle ha vunnit sin match med ett fungerande ben.

  Bild laddad upp från iOS (1) PM7 PM4 PM3 PM1

  Stort grattis till alla medaljörer för båda tävlingsformerna!

  Resultat, affärsserie

  Alex Jürgens C1P 6.
  Plum Duplikator C1P 1.
  Sara kinoner C1T 3.
  Tara Tuokko B1T 6.
  Christian Kamphuis U30M 4.
  Ville Lehtinen U40M 4.
  Elina Tikkanen U30N 12.
  Laura Pihkala U40N 6.
  Plum & Mia (EHT) Par U17 2.
  Tara & Daniel (Pori) Par U17 5.
  Laura & Jeppe (Vihti) Par U40 8.
  Ville & Niina (Manse) Par U40 4.
  Sara, Helmi (Bornborg), Mia (EHT) Grupper U14 1.
  Tara, Patricia (EHT) & Naam (Mudo Lohja) Grupper U17 2.
  Christian, Olli (Budokwai), Frans (Budokwai) Grupper U30 1.
  Elina, Nea (Tammerfors), Linda (Hipko) Grupper U30 1.
  Ville, Jeppe (Vihti), Kim (HTKD) Grupper O30 1.
  Christian Kamphuis Freestyle 1.

  Bild laddad upp från iOS

  Resultat, match

  Venne Viitaniemi C1 -33 kg 2.
  Luca Leskinen C1 -37 kg 5.-8.
  Plum Duplikator C1 -49 kg 5.-8.
  Iines Korhonen C1 -33 kg 2.
  Eddie Quinones B1 -68kg 3.
  Severi Sarala B1 -68kg 5.-8.
  Bardia Mirzaei B1 -73 kg 2.
  Emilia Lahti B1 -55 kg 2.
  Milla Väyrynen B1 -55 kg 3.
  Sami Leskinen R1 -63 kg 3.
  Teemu Heino R1 +87 kg 1.
  Jenna Partanen R1 -67 kg 1.
  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Pris för bästa matchklubb för Taekwondo-idrottare från Ambassadörscupen

  Taekwondo-idrottare hade stora framgångar i Vanda

  Taekwondo-atleter deltog med stort lag lördagen den 28.10. Till tävlingen Ambassador's Cup som anordnades i Dickursby, Vanda, där det tävlades i både match- och affärsserien. På förmiddagen tävlade vi på matchsidan i barnserien och i amatörserien och på eftermiddagen i serieserien. Affärsserietävlingar rullade på från morgon till kväll med full kraft. Lagandan var i taket hela dagen och de tävlandes prestationer matchade den. Tränarteamet Sampo, Pauli, Juho, Mari, Petteri och Heikki var mycket nöjda i slutet av dagen.

  22829213_1702481913109869_8074962335830075790_o

  Många nybörjare i amatör- och barnmatchserien

  Under hösten har det blivit fler och fler entusiastiska tränare inom amatörmatchträning, och i Tikkurila återspeglades detta i ett stort lag och ett fördomsfritt förhållningssätt. Nivån på tävlingarna var ganska tuff även i nybörjarserien på grund av det utländska motståndet, så segrarna kom inte lätt i någon serie. Av morgonens prestationer var Vennes starka grepp och serieseger och Kians taktiskt mogna fighting, som också ledde Kian till seriesegern, särskilt minnesvärda. Sammantaget var lagets övergripande utseende utmärkt, och med lite extra träning kan de få förlusterna som kommit nu vändas till vinster. Vi ses på tisdagens träning!

  _20171028_083941DSC_8749

  Back-to-back seriesegrar i match league-serien

  I matchens serieserie klickade segrarna i behagligt tempo. Tuikku klappade två seriesegrar med stilren från start till mål. Det är svårt att hitta meningslösa drag i Tuikkus matcher, och det är lika svårt för motståndarna att hitta poäng. Plum fortsatte också sina välbekanta självsäkra drag, tog seriesegern i kadetterna och tog silver i juniorerna. Vennes första kontakt i kadetttävlingar kunde inte ha börjat läckrare. Två klara segrar och en serieseger efter segern på morgonen gav anledning till ett ganska brett leende. I juniorserien vann Severi och Bardia också klara seriesegrar med lysande prestationer. På de mindre kadetttjejernas sida var kamraternas inbördes vändningar ganska underhållande och de stora striderna mot tuffa utländska motståndare förtjänar också ett hattrick.

  Eftermiddagens fina resultatnivå visar att klubben i slutet av dagen lämnade tävlingshallen med priset för bästa matchklubb.

  _20171028_152701DSC_9446 (2)

  Bra resultat från en tuff affärsserietävling

  I Finland ser man sällan affärsserietävlingar av så hög standard som nu i Vanda. Listorna, inklusive nybörjarserien, hade en exceptionell mängd både inhemska och utländska motståndare. Särskilt Danmark och Ryssland var i farten med lag på mycket hård nivå. Pristagarna i de flesta serier var redan mycket fina prestationer. Att se Christians freestyle får dig att flämta, och Aino och Plums kadettmedaljer var lysande prestationer med tanke på att de båda täckte gapet mellan match- och rörelseseriemattorna i jämn takt.

  TU:s lag i företagsserien är ganska ungt och en ansenlig del av dem tävlar över sin egen åldersklass. Med tanke på detta kan resultaten anses vara ganska bra. Ett stort team och dess goda anda skapar en bra grund för framtiden.

  Bild laddad upp från iOS

  Alla resultat

  Match, barn och entusiaster

  Rival Serier Investering
  Noah Buri E1 -30 kg 3.
  Alisa Väisänen E1 -30 kg 3.
  Alexander Gorbatjov D2 -30 kg 5.
  Frans Orjasniemi D2 -40 kg 5.
  Kaisla Seimola D2 -30 kg 2.
  Priya Negi D2 -40 kg 5.
  Lassi Holopainen D1 -30 kg 3.
  Venne Viitaniemi D1 -34 kg 1.
  Kian Nowrouzi C2 -50 kg 1.
  Laura Orjasniemi C2 -48 kg 3.
  Essi Kortelainen C2 -58 kg 3.
  Teresa Vepsä C2 -58 kg 3.
  Alina Shor B2 -63kg 5.
  Erika Wielert H1 -67kg 2.
  Enni Jaakkola H1 +67kg 2.
  Risto Hyvärinen S30 +80kg 2.
  Marita Jaakkola S30 +67kg 2.
  Meeri Panula S30 +67kg 3.

  _20171028_152716DSC_9455

  Match, serieserie

  Rival Serier Investering
  Luca Leskinen C1 -33 kg 3.
  Venne Viitaniemi C1 -33 kg 1.
  Luca Leskinen C1 -37 kg 5.
  Plum Duplikator C1 -49 kg 1.
  Iines Korhonen C1 -33 kg 5.
  Aino Kortelainen C1 -33 kg 3.
  Jenny Vettenniemi C1 -33 kg 5.
  Sofia Sarala C1 -33 kg 5.
  Iines Korhonen C1 -37 kg 2.
  Aino Kortelainen C1 -37 kg 3.
  Jenny Vettenniemi C1 -37 kg 3.
  Tuikku Holopainen C1 -51 kg 1.
  Plum Duplikator B1 -48kg 2.
  Severi Sarala B1 -68kg 1.
  Bardia Mirzaei B1 -73 kg 1.
  Tuikku Holopainen B1 -49 kg 1.
  Emilia Lahti B1 -55 kg 5.
  Sami Leskinen R1 -63 kg 3.
  Jenna Partanen R1 -67 kg 3.

  Bild uppladdad från iOS (2)

  Business-serien

  Rival Serier Investering
  Plum Duplikator Kadetter 2.
  Aino Kortelainen Kadetter 2.
  Sara kinoner Kadetter 6.
  Plum Kopisto & Mia Knutsson (EHT) U17 par 7.
  Sara, Helmi (Bornborg) och Mia (EHT) U17 grupper 4.
  Christian Kamphuis U30 2.
  Christian Kamphuis Freestyle 1.
  Christian, Olli (Budokwai), Frans (Budokwai) U30 grupper 1.
  Tiitu Sipilä Hobbyist grön 2.
  Bella Buri Hobbyist blues 3.
  Victoria Hentunen Hobbyist blues 4.
  Marita Jaakkola Hobbyist blues 9.
  Enni Jaakkola Hobbyist röd och svart 5.
  Sofia Sarala Hobbyist-röd-svart 2.
  Alex Jürgens Barnen är blå 5.
  Bella Buri Barnen är blå 4.
  Victoria Hentunen Barnen är blå 6.
  Sofia Sarala Barn röda och svarta 2.
  Bella & Victoria Övre par 3.
  Bella & Victoria Ett par barn 7.
  Bella, Victoria, Sofia Entusiastgrupper 3.

  Bild laddad upp från iOS (1)

  Resultaten i sin helhet http://www.suomentaekwondoliitto.fi/ambassador-s-cup/results/

  Kategorier
  framsida Skjutreglage Allmän

  Taekwondo-idrottare i Borgå

  Höstens andra serietävling spelades i Borgå lördagen den 14.10. och Taekwondo-idrottare är som vanligt väl representerade, speciellt i serieserien. Tävlingarna gick väldigt bra: några av de tävlande hade gjort tydliga framsteg i utvecklingen, några överträffade sig själva på tävlingsmattan och några förbättrade sitt grundspel. Vissa utvecklingsområden hittades också under tränarnas vakande ögon, Juho, Pauli och Mari funderade över det med varandra, och dessa används för att forma övningar inför nästa matcher.

  Dubbelseger för Plum i serieserien

  Matcherna i serieserien var fartfyllda och det var trevligt att se speciellt de unga segersugna spelarna. Som vanligt tävlade Plum Kopisto i två serier, kadetter och juniorer och en dubbelseger i dessa serier börjar bli en tradition. Guldmedaljerna letade sig dock inte gratis runt halsen på arbetshästen, men det ständiga förföljandet av sparkplatsen i kombination med viljan att ta poäng gav resultat igen. I kadetternas final ställdes klubbkamraten Lauri Hulikkala mot Plum som ansträngde sig mycket, men den här gången lyckades han ändå inte vinna matchen. Låt det nämnas till Lauris fördel att fightern kämpade resten av matchen med en bruten arm utan att ens rycka till. Först efter matchen började Lauri inse att den här handen är lite öm.

  Bild uppladdad från iOS (2)
  Dubbla guld leenden

  Aino Kortelainen och Jenny Vettenniemi tog också ett inbördes kvittering i kadetterna, varav den första lyckades vända matchen. Jenny kämpade bra, men Ainos tävlingsanda var så bra idag att hon gick hela vägen till seriesegern och silver i andra serien. Silver vanns även av Janika Tatti som visade sin enorma utvecklingstakt för andra dagen i rad efter fredagens bältesprov på Borgå racingmattor. Detsamma kan också sägas om Lucas, vars match som bäst var en sparkmatch på internationell nivå. Tyvärr nöjde vi oss med silver och brons från dessa skrot, men i takt med att sparkarna börjar slå bättre i mål kommer medaljerna säkert att bli ljusare inom en snar framtid.

  Även Tuikku Holopainen tillhörde dubbellaget och Tuikku vann guld från kadetter och brons från juniorer. Den noggranne Tuikku verkade också ha kontroll över anfallskombinationer i den täta finalen i sin kadettserie, som han lyckades vända från en förlorad position till en seger. Vi vill se fler av dessa aggressiva utbrott i framtiden! Emilia Lahti tävlade i juniorerna och den här gången missade hon första matchen, men bara bra. Emmi grävde också fram den ena poängen efter den andra från jagande positionen, men kvitteringen var tyvärr en spark bort i matchens sista stunder.

  Bild laddad upp från iOS (1)
  TU11 värmer upp

  Bardia Mirzaei kämpade i de vuxna, då det inte fanns några motståndare i juniorserien. Bardias vilja att vinna förmedlades även till de sista bänkraderna i publiken och den första matchen sköttes med en stor seger. I en tajt final fick Bardia tyvärr erkänna att hans motståndare var bättre i slutet av en jämn match. Sami Leskinen och Eduard Korolevskiy tävlade även i vuxna och i samma serie. Någon inbördes match sågs dock inte till och slutresultatet blev brons för Sam och silver för Eduard.

  Fantastiska prestationer från de första tidtagarna

  I barn- och amatörserien hade Taekwondo-idrottare ett glädjande antal nybörjare, även om laget annars var av måttlig storlek. Alina Shor och Teresa Vepsä deltog båda i de nationella mästerskapen för första gången, och om det var spänning i luften kunde man åtminstone inte se det från dessa konkurrenter. Alina och Teresa spelade bra matcher med öppenhet, men tyvärr tappade båda med en hårsmån i första matchen. Detsamma hände Kaisla Seimola och Risto Hyvärinen, som båda redan har turnerat några tävlingar. Förluster i Borgå, men det är ändå bra att fortsätta mot Vandaspelen!

  Kian Nowrouzi var också med på matcherna för första gången och drog sig inte alls för sina mer erfarna motståndare. Två vinster garanterade en plats i finalen och på samma sätt avancerade hans lagkamrat Aleksi Koskelainen från andra sidan diagrammet. Det ömsesidiga mötet var en fartfylld och högkvalitativ föreställning, som till slut vändes till fördel av Aleksi. En dubbelvinst i denna stora serie var en fantastisk prestation från grabbarna!

  Alex
  Guldmedalj runt halsen efter tre matcher

  Pris för bästa domare för Ali

  Taekwondotävlingar kan upplevas på många sätt. Ali Lahti har valt domarens perspektiv och det har inte varit någon tävling i år där Ali inte har setts som domare, inklusive inomhustävlingar i den egna hallen. Alis professionalitet har vuxit från tävling till tävling och greppen är stadiga, som en bra domare ska vara. Ali lämnade Borgå med bästa domarstatyn under armen. Grymt bra!

  dav

  Alla resultat

  Grattis till alla medaljörer!

  Kaisla Seimola D2 -35 kg 5.
  Aleksi Koskelainen C2 -44 kg 1.
  Kian Nowrouzi C2 -44 kg 2.
  Teresa Vepsä C2 +58 kg 3.
  Alina Shor B2 +63 kg 5.
  Risto Hyvärinen H +80 kg 2.
  Luca Leskinen Kadetter -33 2.
  Luca Leskinen Kadetter -37 3.
  Lauri Hulikkala Kadetter -49 kg 2.
  Plum Duplikator Kadetter -49 kg 1.
  Aino Kortelainen Kadetter -33 kg 2.
  Jenny Vettenniemi Kadetter -33 kg 3.
  Aino Kortelainen Kadetter -37 kg 1.
  Janika Tatti Kadetter -41 kg 2.
  Plum Duplikator B1-ligan -51 Kg 1.
  Tuikku Holopainen C1-ligan -51 Kg 1.
  Tuikku Holopainen B1-ligan -49 Kg 2.
  Emilia Lahti B1 ligan -55 Kg 3.
  Eduard Korolevskiy R1 liga -63 Kg 2.
  Sami Leskinen R1 liga -63 Kg 3.
  Bardia Mirzaei R1 liga -74 Kg 2.
  Kategorier
  framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

  Inomhustävlingar fredag 22.9.

  Fredag 22.9. Inomhustävlingar för taekwondo-atleter

  Välkommen till höstsäsongens första gympass i Konala. Deltagandet är gratis för alla, och du behöver inte anmäla dig separat.

  17:00-19:00 – E, D och C2 (7-12-åriga och 12-14-åriga nybörjare)

  19:00-21:00 – C1, B1, B2, R1 och H (12-14-åriga kadetter, +15-åringar)

  Om du inte är säker på vilken grupp du ska gå med i, fråga din tränare eller kontakta gruppen via e-post. Särskilt större C2-båtar och de som planerar att gå över till kadettserier bör fråga om lämpligare motstånd kan hittas vid ett senare skift. Vi uppmuntrar alla nya entusiaster att delta i spelen, även om de inte ens vet vad det innebär att tävla. Första gången kan du titta på stämningarna eller till och med prova själv om du känner för det.

  E-rustning används för skiftet med start kl 19:00. Dina egna E-strumpor rekommenderas därför varmt om du vill slåss med elektrisk rustning. Det finns även några lånestrumpor i olika storlekar.

  De saknade skydden kan du låna av klubben, men vi uppmanar alla att köpa egna träningsskydd som regelbundet behövs även på träningen. Fråga mer från gymmets utrustningsbutik och tränare.

  Notera! Inga andra övningar kommer att anordnas på dagen för Salikatävlingen.

  inomhustävlingar

  sv_SESvenska
  Powered by TranslatePress