Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Vårsäsongen för taekwondo-idrottare har börjat

Taekwondo för alla från bebis till vuxen

Vårsäsongen för taekwondo-idrottare startade måndagen den 6 januari. och i gymmet kan du direkt se ett stort flöde och energi. Det är bra att börja säsongen i det här tempot, för tävlingslagen startar sin säsong redan i början med PM- och SM-tävlingarna och till våren är det även tuffa utlandsresor inplanerade. Jennas förberedelser inför OS-kvalet i april ger ytterligare spänning till vårens träningsmönster. I grundgrupperna fortsätter vi där vi slutade i höstas och med nya entusiaster börjar vi med några av grunderna.

En hel del intressanta program finns i träningskalendern, oavsett om ditt mål är att förbättra din kondition eller tävlingsidrott. Vi ses på gymmet!

För nya entusiaster

Kontrollera träningstiderna för din åldersgrupp veckoschema. Att börja träna är enkelt och du kan börja när som helst under säsongen:

 1. Kom till övningen av din egen grundgrupp. Ta med utrustning lämplig för inomhusträning och en dricksflaska. Träningen sker barfota.
 2. På gymmet får du en nybörjarguide och ett anmälningsformulär. Samtidigt kan du delta i dina första övningar.
 3. Vi skickar en faktura för utbildningen till din mejl. Men under de första två veckorna kan ni lära känna varandra i lugn och ro utan att binda er till att fortsätta hobbyn.

Välkommen ombord!

För barnentusiaster

Vårens träningstider är i stort sett desamma som under hösten, men du bör ändå bekräfta träningstiderna för din egen grupp från schemat. Om du inte har gått tilläggsträning än, är det nu ett utmärkt tillfälle att göra det, för under våren kommer barnen att ha en egen amatörmatch och amatörsportserien som nya övningar, som ingår i priset för basen avtal. Utöver detta kan du även gå lördagens allmänna träningsträning utan extra kostnad.

Barnens hobbybutik serie: Torsdagar 17-18
Amatörmatch för barn: på torsdagar 18-19
Allmän träning: på lördagar 12-13

Vi rekommenderar minst en extra fördjupningsövning per vecka från det gröna bältet och framåt.

För vuxna entusiaster

Träningstider för vuxna är fortfarande tisdag, torsdag och fredag som vanligt. Utöver detta finns ytterligare övningar för nästan alla dagar i veckan.

Hobbyist poomsae: mån 18-19
Amatörmatch: tors 18-19
Träningskrets: Tisdag 19-20
Kärna: tors 19-19:30
Kroppsvård: Tors 20:30-21
Fritt skift: Lör 13-14
Kick träning: Sön 16-17

Så oavsett vad ditt schema är, skulle du tro att du skulle hitta passande träningspass. :)

För tävlande och tävlande

Den som är intresserad av målinriktad sport kan hitta sina egna grupper inom Taekwondo-idrottare. Det finns träningsmöjligheter för tävlingsgrupper alla dagar i veckan och träningen i tävlingsgrupper är intensiv och målinriktad. Som en ny övning anordnas ett fripass på fredagar kl 17.00-20.00 då hallen är fritt tillgänglig för personlig eller gemensam träning. Om du är intresserad av att gå med i tävlingsgrupper, prata med din tränare om det. Nya entusiaster rekryteras hela tiden.

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

augusti bältesprov

augusti bältesprov

 • 7-15 åringar på fredag 25.8.
  • Gult bälte och gröna band 17:00-18:00
  • Grönt bälte och högre bältesgrader 18:00-20:00
  • De som inte har prov har övningar som vanligt
 • Vuxna på torsdag 24.8. 
  • Från kl. 19.30 till 21.00.
  • De som inte har prov har övningar som vanligt
 • För att komma till bältesprovet krävs, beroende på bältets rang, tillräckligt många övningar och träningsmånader från föregående bältesprov. Instruktörer kontrollerar träningstiderna i inloggningssystemet. Alla deltagare i bältesprovet kommer att få en inbjudan via e-post. Listan finns även att se vid instruktörens skrivbord i hallen cirka en vecka innan tentamen
 • Notera! Faktura för bandprovet skickas innan provet. Genom att betala räkningen anmäler du dig till bältesprovet. Om du vill betala för tentamen kontant på plats, meddela oss i förväg. Priserna på bältestester finns Från prislistan
 • Alla deltagare i provet är skyldiga att ha en idrottslicens från Finska Taekwondoförbundet, som kan beställas från föreningens hemsida
Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

En enorm troféer från Ambassador's Cup

Ambassadörscupen, som anordnades för andra gången, samlade taekwondo-människor för att tävla både i rörelseserier och i en match i Vandas Tikkurila den 12 november 2016. Taekwondo-idrottare hade en stark representation i båda tävlingsformerna och vi kan vara mycket nöjda med dagens prestationer.

Konkurrenter i bra tempo

Taekwondo-atleterna hade inte mindre än 29 representanter i matchserien, så det var tillräckligt med spänning för hela dagen. Den enorma trofédragningen visar att det fanns tillräckligt med toppögonblick och framgångar. En upptagen tränare lägger inte riktigt märke till alla knepen, men Paul kom åtminstone ihåg Vennes modiga trevinsterkamp för en serieseger, Lauris träffsäkra punktsparkar, Iines grymma sparkkraft, Jennys enorma självförtroende, Janikas taktiska färdigheter, Plums gedigna arbetsmoral, Aleksis vilja att vinna, Bardias kamp mot det estniska hurraet och Jadens , Markus och Kaislas modiga första kontakt på de nationella tävlingsmattorna. Många andra saker föll också på plats och som sagt räcker det inte med ett tränaröga för att se alla.

Sampo, Pauli, Juho, Riina, Petteri och Teemu stod för coachningen på matchsidan. Ordväxlingen mellan tränarna efter matcherna var mycket positiv. När säsongen går mot sitt slut kan många mål redan anses uppfyllda för hösten. Ännu ett stort tack från tränarteamet till alla tävlande och grattis till er framgång!

Ett effektivt och stilrent team i business-serien

Teamet av taekwondo-atleter kom i form för tävling under behandling av lagets officiella stylist, Somporn Kopisto. Laget var lätt det stiligaste av spelen och det rådde ingen tvekan om deras effektivitet. Tränare är Juho Ranta och Essi Labart. Naturligtvis lyckades Essi ta guld i båda sina serier innan detta. Generellt sett fortsatte uppsvinget för affärsserieidrottare som fortsatte under hela hösten igen vid Ambassadörscupen. Essi var nöjd och stolt över lagets prestation, och Juhokaa sparade inte på överdrift i sin senare rapport.

Klubben och tränarteamet gratulerar vinnarna!

Janika Sophia  Frisyr ni killarplommon

Speciellt tack till Subaru, som försåg laget med subs i slutet av loppet! 1TP5 Tack subaru

Alla rankningar

Tävlande / Match serier Investering
Venne Viitaniemi D2 – Barn -30 kg 1.
Venne Viitaniemi D2 – Barn -35 kg 9.
Lauri Hulikkala C2 – Barn -44 kg

 

1.
Henri Hulikala D2 – Barn -40 kg

 

5.
Iines Korhonen D2 – Barn -30 kg

 

1.
Jenny Vettenniemi D1 – Barn -30 kg

 

1.
Sofia Sarala D1 – Barn -30 kg

 

3.
Sofia Sarala D1 – Barn -28 kg

 

1.
Aino Kortelainen D1 – Barn -30 kg

 

3.
Janika Tatti D1 – Barn -37 kg

 

2.
Janika Tatti C2 – Barn -36 kg

 

1.
Markus Liuko E1 – Barn -26 kg 9.
Frans Orjasniemi D2 – Barn -35 kg 5.
Aleksi Koskelainen D2 – Barn -45 kg 1.
Kaisla Seimola D2 – Barn -30 kg

 

3.
Jade Salko C2 – Barn -42 kg

 

3.
Plum Duplikator C1 – Kadetter -41 kg

 

3.
Plum Duplikator C1 – Kadetter -45 kg

 

1.
Ali Pirveisi C1 – Kadetter -53 kg

 

1.
Bardia Mirzaei R1 – Seniorer -68 kg

 

3.
Aino Kortelainen C1 – Kadetter -33 kg

 

1.
Emilia Lahti C1 – Kadetter -51 kg

 

2.
Emilia Lahti B1 – Juniorer -52 kg

 

2.
Luca Leskinen C1 – Kadetter -33 kg

 

2.
Luca Leskinen C1 – Kadetter -37 kg

 

3.
Jenny Vettenniemi C1 – Kadetter -29 kg

 

2.
Severi Sarala B1 – Juniorer -63 kg

 

2.
Sara kinoner C1 – Kadetter -41 kg

 

2.
Tuikku Holopainen C1 – Kadetter -47 kg

 

5.
Konkurrent / Business serie Medaljplats
Plum Duplikator Kadetter hane 3.
Christian Kamphuis U30 schack 2.
Essi Labart U30 Kvinna 1.
Aino Kortelainen Barn Blå Kvinna 2.
Bella Buri Barn Grön Kvinna 2.
Victoria Hentunen Barn Grön Kvinna
Sofia Sarala Barn Blå Kvinna 3.
Aino Kortelainen Blå bälten hona 1
Sara kinoner Barn Röd-Svart Kvinna 2.
Essi Labart och Christian Kamphuis U30 par 1.
Bella Buuri & Victoria Hentunen Barnpar 3.
Aino Kortelainen & Sofia Sarala Barnpar
Sara Quinones & Mia Knuttson (Espoo Hwarang Team) Barnpar 1.
Bella, Victoria, Sofia Barnteam
Aino, Sara, Mia (Espoo Hwarang Team) Barnteam 1.
Christian Kamhuis Freestyle 1.

 

Kategorier
Allmän

Höstens träningstider (uppdaterad 9 augusti)

Sista handen på höstens träningskalender är gjord. Ändringar gjordes den 9.8. till onsdag, så att matchens tävlingsgrupp inte skulle ha tre sena pass i rad.

Höstens träningskalender träder i kraft måndagen den 15/8. Det har ändrats från vårsäsongens kalender, inte bara när det gäller träningstider utan även gruppindelningar. Syftet med förändringarna är att betjäna kunderna så heltäckande som möjligt, så att alla kan träna i en lagom stor grupp med entusiaster i samma ålder och nivå. Ett brett utbud av djupgående övningar garanterar möjligheten att utvecklas i din egen takt, oavsett om målet är inom elitidrott eller personlig utveckling.

Senaste version_S2016

 

Det är lätt att kontrollera gruppindelningarna i följande tabell. Du kan hitta din egen grupp i skärningspunkten mellan ålder och bältesvärde.

Gruppindelningar_s2016

Tränarna svarar gärna på alla frågor om scheman och gruppindelningar. Du kan också skicka ett mejl till info@taekwondourheilijat.fi eller ringa 0451827290.

Kategorier
framsida Allmän

Aino rånade Lettlands silverreserver

Aino var mycket framgångsrik i lettiska tävlingar. Teamet gratulerar! Nedan är Ainos pappa Justus tävlingsrapport:

Aino Kortelainen representerade Taekwondo-idrottare som den enda finländaren vid Baltic Olympic Taekwondo Cup-turneringen som hölls i Venstspils, Lettland, första maj 2016. Ainos karriär började i serien för flickor -29 kg (f. 2007-2008) med en seger med 5-1 över representanten för Lettlands Musado. I den här matchen gjorde Aino mål för första gången i sin turneringskarriär med en backsnurrspark, vilket kostade tränarens sponsorfader en Oreo-shake. Marila Sheremet från Rysslands Baltic Federation of Korean Martial Arts-klubb tävlade i seriefinalen. Även om Aino dominerade matchen tog ryssen 3 poäng med en ren bakspark i tredje set när Aino pressade. Slutresultatet i matchen blev 0-3, och därmed seriesegern för ryssen. Aino kommer att ta hem en silvermedalj och en läxa att även en defensiv teknik ("bara" även om rustningen träffas) kan producera 3 poäng och vända matchens gång på ett ögonblick.

I den övre viktkategorin (flickor-32 kg födda 2007-2008) mötte Aino Vladislava Mochalina från Lettlands Hansu Sport Club i första omgången. Den faktiska Match Time slutade oavgjort 1-1, men på förlängningen kontrollerade Aino sina nerver fint och tog segern med en klar majoritet av poäng. I finalen var motståndaren en bekant tjej, Karina Voloshina från Lettlands TAE-FUN, som Aino förlorade knappt med 2-0 i Riga Open hösten 2015. Kampen var återigen tät och jämn, efter slutet av matchen. tredje set visade resultattavlan 2-3 till Karinas fördel. Så ännu en silvermedalj till Aino.

Senaste matcherna tävlade Aino i -29 kg flickserien (födda 2005-2006) med huvudkontakt. I kvalmatchen tog Aino en 3-0-ledning i första set, men i andra set gjorde lettiska Amanda Troshchenko 3-2. I det tredje setet tolererade Aino den nervösa pressen som den trånga situationen medförde mycket bättre än sin far och vann med 3-2 efter ett poänglöst sista set. I finalen mötte Aino Ljubova Saharenkova (LAT Hansu sportklubb). I slutet av första perioden tilldelades letten tre poäng för en nick, men Aino signalerade till sin pappa, som satt på tränarbänken med slutna ögon, att sparken träffade hans axel. Kort upp och poäng! Barn, kommunicera med dina tränare och föräldrar, inte att glömma vänner! Ljubova tog dock bort poängen direkt i början av andra set med en vass roundhouse-spark mot tinningen. I sista matchen jagade letten Ainoa runt planen, men på grund av strikt handinterferens och aktiv rörelse förblev resten av matchen poänglös. Den tredje silvermedaljen med en poäng på 0-3 kan dock betraktas som en ganska kampvinst mot en fighter som bara är ett och ett halvt huvud längre.

På vägen hem åkte Aino med sex matcher – tre segrar och tre förluster – och tre silvermedaljer värre. Vi underrättade inte tullmyndigheterna om denna import. Den viktigaste lärdomen av turneringen var att samma syrerika luft andas i Baltikum som i Ryssland och i regionerna runt Konalan!

Aino och poliskon II

Kategorier
framsida Allmän

Medaljer plockades från ligafinalerna av de bästa

Till taekwondo-atleterna, framgång i match- och rörelseserien

Årets matchliga och pumsserie avslutades i Parain den 5 december. Taekwondo-atleter var representerade i båda tävlingsformerna och du kan beundra dagens skörd i tabellen nedan. Klubbens ligavinnare kommer också att meddelas senare när de officiella resultaten kommer.

Match

Idrottare Serie(r) Investering
Lauri Hulikkala D2 -40 kg 3.
Henri Hulikala E1 -34 kg 3.
Aino Kortelainen E1 -30 kg, E1 -30 kg, D1 -34 kg 2., 1., 1.
Janika Tatti D2 -40 kg 1.
Tuikku Holopainen C1 -44 kg, C1 -47 kg 3., 2.
Riina Korhonen B1 -68 kg 3.
Emilia Lahti C1 -47 kg, C1 -51 kg 1., 2.
Luca Leskinen C1 -33 kg 3.
Juri Mattila C1 -53 kg 3.
Sara kinoner C1 -37 kg 3.
Severi Sarala C1 -57 kg, B1 -59 kg 1., 3.
Hannes Tolonen C1 -41 kg 5.

Business-serien

Idrottare Serie(r) Investering
Essi Labart Hona A -30 1.
Sara kinoner Lynx pun-black 2.
Aino Kortelainen Lodjur kelt-grön 1.
Sara Quinones & Milla Väyrynen Par, entusiaster 4.
Essi Labart & Christian Kamphuis (Vihti) Par A -30 1.

LF4 LF3 LF2 LF1

Kategorier
Allmän

Hallen stängde påsk 3-6 april.

Gymmet för taekwondo-idrottare är stängt på påsk, 3-6 april. mellan.

Klubben önskar alla en riktigt glad påsk!

 

Kategorier
Allmän

Händelser i början av året för taekwondo-atleter

 

Information inför årets början för taekwondo-atleter

Gott nytt år till alla klubbens fans! Träningen har börjat igen i januari i Konala med samma schema som under hösten. Gruppindelningarna har inte heller förändrats. Om du för närvarande inte vet i vilken grupp du ska träna, kontakta instruktörerna. I Tapiola har det skett några mindre förändringar av träningstider och grupper som du bör kolla på hemsidan på Tapiola undersida.

När våren rullar på börjar evenemangen för Taekwondo-idrottare såväl som andra klubbar och förbund att bli mer frekventa. Vårens viktigaste händelser har sammanställts i denna bulletin, men du bör även hålla ett öga på nyhetsreleaserna på vår hemsida och prenumerera på nyhetsbrevet om du inte gjort det ännu. Det är också värt att kolla i Finska Taekwondoförbundets evenemangskalender då och då. Deltagande i föreningens evenemang och Taekwondo-idrottares bältesprov kräver innehav av föreningens idrottslicens. Så om licensen fortfarande saknas för i år så går jag in på Taekwondoförbundets hemsida för att beställa den.

Ha ett riktigt bra och fartfyllt år!

Taekwondo-idrottare 2011

Händelser i början av året

16.2.-22-2. Hallrenovering

 • På grund av renoveringen av hallen är hallen undantagsvis stängd under skidsemestern. Vi renoverar och bygger ut hallen. Vi välkomnar entusiaster till ett ännu större gym efter semestern
 • Om du vill hjälpa till med renoveringsarbetet i hallen, och du skulle hinna hjälpa till någon av dagarna den 14.2. – 22.2., meddela att du är villig att gå med i juho (juho.ranta@taekwondourheilijat.fi). Renovering sker hela veckan, men hallen är inte upptagen från morgon till kväll. Meddela oss när du skulle kunna hjälpa till, så att det inte blir några onödiga resor. Vi tar även tacksamt emot allt material som blir över från era egna renoveringar. Så bjud till exempel på en ljusmatta, Molton-tyg, plywood eller gipsskivor, ramstolpar, skruvar, färger etc.).
 • Under skidsemestern anordnas läger åtminstone i Lojo och Åbo

Bältetester i februari

 • 3-6 åringar: ons 25.2. Andra än de som tar provet kommer inte att ha övningar
 • 7-14 åringar: Tis 24.2.
 • Vuxna: tors 26.2.
 • Mer detaljerade scheman och gruppindelning kommer att meddelas närmare tentamen
 • För att komma till bältesprovet krävs en licens och tillräckligt med träningstider från föregående bältesprov. Du kan fråga din gruppinstruktör för mer information.

21.3. taekwondo-idrottares vårdag och Helsingfors öppna karonka

 • Vårdagen spenderas på gymmet med träning, lunch och utmärkelser. Alla entusiaster och föräldrar till entusiaster är välkomna till evenemanget
 • På kvällen fortsätter programmet för vuxna i bastun i Tölö tävlingshall på Paavo Nurmen kuja 1, 00250 Helsingfors. Ett särskilt tack till alla som deltog i Helsinki Open-samtalgruppen, men alla andra är också välkomna
 • Ett mer detaljerat schema för dagen kommer att publiceras närmare tiden

Inomhustävlingar (30.1., 27.2., 27.3., 24.4., 29.5.)

 • Inomhustävlingar hålls varje sista fredag i månaden under hela våren
 • Juniorer börjar 17.00 och vuxna och juniorer 19.00
 • För inomhustävlingar är det bra att skaffa ett eget matchskydd. Mer information kan du få av instruktörerna i gymmet.

Unionens vinterläger 13.-15.2. i Tammerfors

 • Taekwondoförbundets traditionella stora läger, som samlar taekwondo-entusiaster från hela landet
 • Regisserad av den fyrfaldige världsmästaren och OS-guldmedaljören Jeong Kook Hyun
 • Läs mer information och anmäl dig på Taekwondoligans hemsida: http://www.suomentaekwondoliitto.fi/talvisuurleiri-2015/

Inomhustävlingar i Nurmijärvi

14.3. matchserietävling och amatör/juniorserier i Lovisa

 • Årets första nationella tävling i Lovisa
 • Anmäl dig i god tid på adressen info@taekwondourheilijat.fi. Ange din ålder, nuvarande vikt och licensnummer (sport-ID)

 

Härifrån du kan ladda ner årsboken som en PDF-fil.

 

Kategorier
Allmän

Eddie och Sara i Madrid

Eddie och Sara Quinones deltog i Jesus Ramals träningsläger på hög nivå i Madrid under juluppehållet. Nedan följer några smaker från lägret:

 

Taekwondo vinterträningsläger 2014 Madrid Spanien Sara Quiñones

https://www.youtube.com/watch?v=csEFATU8uYM&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=zmKz7er6X38&feature=youtu.be

Kategorier
Allmän

Halvdags träningsläger 28.12.

Kom och finslipa din sparkteknik i juluppehållet!

Taekwondo-idrottare tar en paus från egentlig träning dagarna mellan jul, men det finns ingen anledning att helt stanna i soffhörnet. På söndag 28.12. det kommer nämligen att anordnas ett träningsläger med tre övningar, med temat i år kickkombinationer och special- och skicklighetssparkar. Lägret passar alla över 8 år, från gult bälte och uppåt.

Mer information om lägret från annonsen eller från instruktörerna i gymmet. Anmälan till info@taekwondourheilijat.fi

mellandagsläger_2015

 

sv_SESvenska
Powered by TranslatePress