Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Taekwondo-idrottares öppet dag 26.8.

Kom och lär dig om den mångsidiga hobbyn taekwondo!

Just nu är det ett bra tillfälle att börja träna taekwondo. Den öppna dagen för taekwondo-atleter är här igen och alla kan lära känna sporten genom att titta, prova och ställa frågor. Klubbens instruktörer finns där för att berätta om sporten, klubben och träningen, så svaren på häpnadsväckande frågor finns i Helsingfors Konala, Manchester 3 Cpå lördag 26.8.2017. Dörrarna öppnar kl 12:00 och är öppna till fem, ännu längre om det finns tillräckligt många intresserade. I framtiden kommer t.ex. inledande träningstillfällen, tävlingar, utlottning av träningsmånader etc. Och servering av kaffe och saft – såklart!

Det finns ingen dålig ålder eller kondition för att börja taekwondo, sporten passar alla. Små barn lär sig allmänna fysiska färdigheter, och med seniorer går vi i en lugn, men fortfarande utvecklande takt. För de unga och entusiastiska erbjuder vår klubb snabb träning och lärande av tävlingsidrotter under ledning av vårt lands mest framgångsrika taekwondo-atleter. I vår klubb finns det många familjer, där både barn i olika åldrar och föräldrar entusiastiskt strävar efter sina egna mål, eller tillsammans i familjegrupper. Så oroa dig inte, börja taekwondo!

Dörrarna öppnar 12:00 och stänger 17:00

Välkommen!

för map_hall

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

En enorm troféer från Ambassador's Cup

Ambassadörscupen, som anordnades för andra gången, samlade taekwondo-människor för att tävla både i rörelseserier och i en match i Vandas Tikkurila den 12 november 2016. Taekwondo-idrottare hade en stark representation i båda tävlingsformerna och vi kan vara mycket nöjda med dagens prestationer.

Konkurrenter i bra tempo

Taekwondo-atleterna hade inte mindre än 29 representanter i matchserien, så det var tillräckligt med spänning för hela dagen. Den enorma trofédragningen visar att det fanns tillräckligt med toppögonblick och framgångar. En upptagen tränare lägger inte riktigt märke till alla knepen, men Paul kom åtminstone ihåg Vennes modiga trevinsterkamp för en serieseger, Lauris träffsäkra punktsparkar, Iines grymma sparkkraft, Jennys enorma självförtroende, Janikas taktiska färdigheter, Plums gedigna arbetsmoral, Aleksis vilja att vinna, Bardias kamp mot det estniska hurraet och Jadens , Markus och Kaislas modiga första kontakt på de nationella tävlingsmattorna. Många andra saker föll också på plats och som sagt räcker det inte med ett tränaröga för att se alla.

Sampo, Pauli, Juho, Riina, Petteri och Teemu stod för coachningen på matchsidan. Ordväxlingen mellan tränarna efter matcherna var mycket positiv. När säsongen går mot sitt slut kan många mål redan anses uppfyllda för hösten. Ännu ett stort tack från tränarteamet till alla tävlande och grattis till er framgång!

Ett effektivt och stilrent team i business-serien

Teamet av taekwondo-atleter kom i form för tävling under behandling av lagets officiella stylist, Somporn Kopisto. Laget var lätt det stiligaste av spelen och det rådde ingen tvekan om deras effektivitet. Tränare är Juho Ranta och Essi Labart. Naturligtvis lyckades Essi ta guld i båda sina serier innan detta. Generellt sett fortsatte uppsvinget för affärsserieidrottare som fortsatte under hela hösten igen vid Ambassadörscupen. Essi var nöjd och stolt över lagets prestation, och Juhokaa sparade inte på överdrift i sin senare rapport.

Klubben och tränarteamet gratulerar vinnarna!

Janika Sophia  Frisyr ni killarplommon

Speciellt tack till Subaru, som försåg laget med subs i slutet av loppet! 1TP5 Tack subaru

Alla rankningar

Tävlande / Match serier Investering
Venne Viitaniemi D2 – Barn -30 kg 1.
Venne Viitaniemi D2 – Barn -35 kg 9.
Lauri Hulikkala C2 – Barn -44 kg

 

1.
Henri Hulikala D2 – Barn -40 kg

 

5.
Iines Korhonen D2 – Barn -30 kg

 

1.
Jenny Vettenniemi D1 – Barn -30 kg

 

1.
Sofia Sarala D1 – Barn -30 kg

 

3.
Sofia Sarala D1 – Barn -28 kg

 

1.
Aino Kortelainen D1 – Barn -30 kg

 

3.
Janika Tatti D1 – Barn -37 kg

 

2.
Janika Tatti C2 – Barn -36 kg

 

1.
Markus Liuko E1 – Barn -26 kg 9.
Frans Orjasniemi D2 – Barn -35 kg 5.
Aleksi Koskelainen D2 – Barn -45 kg 1.
Kaisla Seimola D2 – Barn -30 kg

 

3.
Jade Salko C2 – Barn -42 kg

 

3.
Plum Duplikator C1 – Kadetter -41 kg

 

3.
Plum Duplikator C1 – Kadetter -45 kg

 

1.
Ali Pirveisi C1 – Kadetter -53 kg

 

1.
Bardia Mirzaei R1 – Seniorer -68 kg

 

3.
Aino Kortelainen C1 – Kadetter -33 kg

 

1.
Emilia Lahti C1 – Kadetter -51 kg

 

2.
Emilia Lahti B1 – Juniorer -52 kg

 

2.
Luca Leskinen C1 – Kadetter -33 kg

 

2.
Luca Leskinen C1 – Kadetter -37 kg

 

3.
Jenny Vettenniemi C1 – Kadetter -29 kg

 

2.
Severi Sarala B1 – Juniorer -63 kg

 

2.
Sara kinoner C1 – Kadetter -41 kg

 

2.
Tuikku Holopainen C1 – Kadetter -47 kg

 

5.
Konkurrent / Business serie Medaljplats
Plum Duplikator Kadetter hane 3.
Christian Kamphuis U30 schack 2.
Essi Labart U30 Kvinna 1.
Aino Kortelainen Barn Blå Kvinna 2.
Bella Buri Barn Grön Kvinna 2.
Victoria Hentunen Barn Grön Kvinna
Sofia Sarala Barn Blå Kvinna 3.
Aino Kortelainen Blå bälten hona 1
Sara kinoner Barn Röd-Svart Kvinna 2.
Essi Labart och Christian Kamphuis U30 par 1.
Bella Buuri & Victoria Hentunen Barnpar 3.
Aino Kortelainen & Sofia Sarala Barnpar
Sara Quinones & Mia Knuttson (Espoo Hwarang Team) Barnpar 1.
Bella, Victoria, Sofia Barnteam
Aino, Sara, Mia (Espoo Hwarang Team) Barnteam 1.
Christian Kamhuis Freestyle 1.

 

Kategorier
framsida Skjutreglage Allmän

Vårsäsongen för taekwondo-idrottare startar den 11 januari.

Vårsäsongen börjar snabbt

Taekwondo-atleternas träning är fortfarande på paus för trettondagsveckan, men måndagen den 11.1. träningen börjar som vanligt igen. Det har skett små förändringar i träningstiderna som du kan kolla upp härifrån. Även Tapiolas skift fortsätter med samma scheman som under hösten. Kalajärvi vårens kurs startar på torsdag 21.1.

Gymtomtarna visste att berätta att de mest entusiastiska tränarna inte orkade hålla sig borta från taekwondomattorna under jullovet. En grupp unga tävlande till Taekwondo-atleter slog läger i Madrid i ett tufft sällskap. Du kan läsa om deras kamp härifrån. Även takhöjden i den egna hallen testades 27.12. på det organiserade färdighets- och hoppsparklägret. Lägret besöktes av bältesgrader från 10:e cup till 4:e dan och åldersspannet var 7-45 år. Trots startnivån lärde sig alla många nya sätt att använda sin kropp mångsidigt.

Samtidigt har Jenna Partanen och Teemu Heino avslutat sina förberedelser inför det europeiska OS-kvalet som hålls den 16-17 januari. i Istanbul, Turkiet. Gå och läs Teemus tankar härifrån och gilla Jennas atletsida här! Sampo Pajulampi och Juho Ranta kommer också att åka med på resan som stödtrupper. Juho arbetar som lagets sjukgymnast. Vår klubb är därför ganska starkt representerad vid det viktigaste taekwondoevenemanget i Europa i början av året. Vi får höra mer om denna resa senare!

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Vårens träningskalender för taekwondo-atleter

Vissa ändringar av vårens träningstider

Eftersom höstsäsongen fortfarande går mot sitt slut ser vi redan på framtiden. Konalas vårträningskalender har redigerats. På grund av egenskaperna hos vår sport lever gruppernas storlek, åldersfördelningen och bältesfördelningen konstant, vilket tvingar oss att kolla träningskalendern igen varje gång säsongen avslutas. En del av förändringarna beror till exempel på att de två grupperna som tränar samtidigt under hösten har vuxit sig så stora att gymmet börjar bli litet för dem båda. Vissa har däremot sina rötter i instruktörernas schemaläggningsfrågor. För tydlighetens skull listas nedan vilken grupp entusiasten ska träna vid varje given tidpunkt.

 

Grupp Nivå Hobbyister
0-3 Bebisar, småbarn och småbarn Se beskrivningarna mer utförligt på gruppernas egna sidor
3-6 Rudiment Nybörjare, ägare av etiketter med en ärm
Fortsättning Två ärmmärken och från det gula bältet uppåt
7-14 Rudiment Vita och gula bälten
Fortsättning Gula bälten med ett eller två gröna band
Avancerad Gröna bälten och högre bältesvärden
14+ Rudiment Vita och gula bälten
Fortsättning Gröna och blå bälten
Avancerad Röda och svarta bälten
Match Allt Alla från gult och uppåt som är intresserade av matchen
Elit Ett konkurrenskraftigt team som strävar efter internationell framgång
Business-serien Vältränad Alla som är intresserade av att träna rörelsesekvenser
Rasgrupp Business serietävlingar deltar av entusiaster och idrottare

Schema_vår2016Vårens träningstider

Kategorier
Allmän

Junnus bältestest i september

Höstens första bältesprov för juniorentusiaster

Höstsäsongens första bältesprov för juniorentusiaster hålls:

3-6 år galen 17.9

17-18: Grundgrupp

18-19: Förlängningsgrupp

7-14 år galen 23.9

17-18.30: Gult bälte och ett grönt band

18:30-20:00: Två gröna band och högre bälten

 

De entusiaster som har tillräckligt med träningstider och tid från det senaste bältestestet kan göra bältesproven. En lista över dessa personer kommer att finnas på anslagstavlan i hallen. Du kan fråga instruktörerna i din grupp för mer information. Priserna på bältestester finns Från prislistan. I priset för testet ingår ett nytt bälte eller ett band i änden av bältet.

Kategorier
Allmän

Vi svettades och hade kul på Junnujes sommarläger

GarantiIMG_1145b26 ivriga barn och unga fick träna taekwondo under ledning av Paul och Tanja på wondourspelarnas sommarläger. Det var träningspass två gånger om dagen och i dem grävde vi ner oss i växlande teman allt från akrobatik till matcher och från rörelsesekvenser till självförsvar. Några av ryttarna fick en fartfylld första kontakt med sporten. Mellan träningspassen spenderade vi tid utomhus och var exalterade över Kung-fu Pandas äventyr. En välsmakande lunch intogs vid lunchbordet på caféet Corelli och ytterligare energi tankades på eftermiddagen med ett mellanmål. Taekwondo-atleter tackar alla campare.

Du kan besöka klubben för fler bilder från facebooksidor.

 

 

 

IMG_1452

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1580

 

 

 

 

 

 

Kategorier
Allmän

Snabb framgång från Nurmijärvi

Det rekordstora laget av taekwondo-atleter tog massor av medaljer från tävlingarna som hölls i Nurmijärvi den 5 april. På förmiddagen spelades juniorligorna och på eftermiddagen vuxenhobbyisterna och kadett-, junior- och vuxenserieserierna. Tävlingen samlade nästan 400 tävlande från Finland, Sverige och Estland.

Det är lätt för en vinnare att le
Det är lätt för en vinnare att le

 

Taekwondo-atleternas fångst var:

6 guld

7 silver

6 brons

 

 

 

 

Morgonranking

Tupp Drog D2-Barn -45 kg  2.
Röttä Elias D2-Kids -35 kg 5.-8.
Mattila Yuri D2-Barn -45 kg  1.
Kuperad Arttu D2-Kids -35 kg  9.-16.
Koskelainen Alex D2-Barn -40 kg  5.-8.
Tolonen Hannes D2-Barn -40 kg 3.
från Savoia Jonas D2-Barn -40 kg  5.-8.
Ljusets sjö Werner D2-Barn -45 kg  5.-8.
Kinoner Eddie D1-Barn -40 kg  1.
John Sthl D1-Barn -30 kg  1.
En änka Luca D1-Barn -26 kg 2.
Sarala Severus C2-Kids -44 kg  1.
Tizian Linus C2-Kids -62 kg  5.-8.
Moullaev Megi C2-Kids -44 kg  3.
Tatti Janika E1-Kids -30 kg  2.
Cederlöf Camilla E1-Kids -30 kg  3.
Kinoner_ Sedge E1-Kids -30 kg  1.
Kuperad Propert E1-Kids -34 kg  2.
Marinkov Cecile C2-Kids -42 kg  5.-8.
Sippola Alina C2-Kids -42 kg  5.-8.
Röttä Emilia C2-Kids +58 kg  3.
Mattila Isabella C2-Kids -42 kg  3.

 

Eftermiddagsplaceringar

Piska Daniel Vuxen nybörjare +80 kg  5.-8.
Fick syn på James Vuxen nybörjare +80 kg  3.
Laaksonen Lasse Vuxen nybörjare -68 kg  9.-16.
Under Pirveisi C1-kadetter -37 kg  2.
Väyrynen Alex Juniorer -45 kg  2.
Lyra Minna Vuxen nybörjare +67 kg  2.
Väyrynen Varvid C1-kadetter -37 kg  1.
Åkermark Alice Seniorer -62kg 3.
Kategorier
Allmän

Sara Nurmijärvi på inomhustävlingen

Sarans match med huvudkontakt från förra helgens inomhustävling från Nurmijärvi.

Sara Quiñones vänskapsmatch Nurmijärvi Salikisat mars 2014

 

Kategorier
Allmän

Eddies match från Trelleborg

Eddie Leoncio guldmedalj i Trelleborg Sverige 2014

Kategorier
Allmän

Eddie och Saras skicklighetsprover från Madrid

Eddie Leoncio i Madrid WTC 2013

Sara och Madrid Taekwondo WTC II 2013

 

sv_SESvenska
Powered by TranslatePress