Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

augusti bältesprov

augusti bältesprov

 • 7-15 åringar på fredag 25.8.
  • Gult bälte och gröna band 17:00-18:00
  • Grönt bälte och högre bältesgrader 18:00-20:00
  • De som inte har prov har övningar som vanligt
 • Vuxna på torsdag 24.8. 
  • Från kl. 19.30 till 21.00.
  • De som inte har prov har övningar som vanligt
 • För att komma till bältesprovet krävs, beroende på bältets rang, tillräckligt många övningar och träningsmånader från föregående bältesprov. Instruktörer kontrollerar träningstiderna i inloggningssystemet. Alla deltagare i bältesprovet kommer att få en inbjudan via e-post. Listan finns även att se vid instruktörens skrivbord i hallen cirka en vecka innan tentamen
 • Notera! Faktura för bandprovet skickas innan provet. Genom att betala räkningen anmäler du dig till bältesprovet. Om du vill betala för tentamen kontant på plats, meddela oss i förväg. Priserna på bältestester finns Från prislistan
 • Alla deltagare i provet är skyldiga att ha en idrottslicens från Finska Taekwondoförbundet, som kan beställas från föreningens hemsida
Kategorier
framsida Nyhetsbrev Allmän

Företagsligalaget är öronbedövande effektivt i Lojo

16 medaljer från säsongens första affärsserietävlingar

Lohja Open 2017 inledde tävlingssäsongen för inhemska affärsserier lördagen den 11.3. Spelen hade rekordmånga deltagare och totalt spelades 32 serier, varav Taekwondo-idrottare var representerade i 13 serier, varav 16 tog medalj. Officiellt prisades inte det bästa laget, men det är svårt att säga bättre!

Från rankingserien fick Plum brons för kadettpojkar samt under 17-parmed Mia från Espoo Hwarang Team. Aino och Sara tävlade med specialtillstånd i kadettserien mycket yngre än de andra, men det verkade som att åldern inte spelar så stor roll genom att ta en dubbelvinst i serien. Guld till Aino och silver till Sara. Brons till Aino, Sara och EHT:s Mia från U17-gruppen. Brons till Christian i både under 30 herrar och elimineringsserien.

Hos de gula damerna tog Maija silver, en riktigt bra prestation från en nybörjare! Miniontrion Bella, Victoria och Sofia vrålade både bland amatörkvinnor och bland lodjuren i sin egen åldersgrupp. Guld till Bella i gröna kvinnor, gröna lodjur, lodjurspar med Victoria och amatörgrupp med Victoria och Sofia. Victoria tog också guld från blå damer och blå lodjur. Sofia tog sin lodjursserie som uppvärmning och sparade smällarna till amatörerna, varifrån silvret lossnade direkt efter Victorias guld. Bella och Victoria störde ännu mer i överbältsparen genom att ta silver även där.De vilda resultaten och antalet set talar återigen om effektiviteten i tränarverksamheten och idrottarnas målinriktade inställning till träning. Så tack till poomsa tränare, idrottare och supportrar!

Essi och Petteri agerade tränare i tävlingen.

Allt

Alla resultat

Kadetter:
3. Plommon
Kadetttjejer:
1. Den enda
2. Sara
U30 herrar:
3. Christian

Under 17 par:
3. Plommon och Mia (EHT)
Grupper under 17:
3. Sara, Aino och Mia
Lynx greener:
1. Bella
Lynx blå:
1. Victoria
Lodjurspar:
1. Bella och Vickan
Gula damer:
2. Maia
Gröna kvinnor:
1. Bella
Kvinnor i blått:
1. Vickan
2. Sofia
Topppar:
2. Bella och Vickan
Entusiastgrupper:
1. Bella, Vickan och Sofia

image_uploaded_from_ios_720

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Sommarläger för taekwondo-atleter

Traditionella sommarläger de första veckorna i juni

Det finns inget bättre sätt att börja sommarlovet än genom att gå på ett sommarläger för Taekwondo-atleter. Två veckolånga dagsläger för barn och unga garanterar fartfylld taekwondo-träning, trevliga utomhusaktiviteter, lekar och kul tillsammans. Lägren passar alla, från nybörjare till veteraner. Det finns ett begränsat antal platser. Så tveka inte, anmäl dig direkt!

Om lägren

Tidpunkt: 1. läger 5.-9.6., 2:a lägret 12.-16.6.

Pris: €175/läger eller €300 båda lägren (inkluderar övningar, lunch, mellanmål och andra eventuella utgifter)

Insikt: Lägren kommer att äga rum om det är fler än 10 deltagare/läger anmälda. Maxantalet är 20 deltagare per läger.

Schema: Dörrarna öppnar 9:00 och stänger 17:00. Själva övningarna och programmet är mellan 10:00 och 15:00. (Ett mer detaljerat program kommer att publiceras närmare lägret)

Registrering: Anmälan via mail till info@taekwondourheilijat.fi. Att registrera namn, ålder, tidigare erfarenhet av taekwondo, allergier och andra särskilda hänsyn samt vårdnadshavarens telefonnummer.

 

De som anmält sig får ännu mer detaljerad lägerinformation närmare början av juni. Tveka dock inte att fråga om något var oklart: info@taekwondourheilijat.fi eller 045-1827290.

Lägerannons

Kategorier
framsida Skjutreglage

Start på Tapiolas höstsäsong!

OBS OBS OBS!

Tapiolas höstsäsong skulle börja i dag på Jousenkaari skola. Nu är läget dock så att vi inte får nycklarna till Jousankaari skola förrän imorgon, så idag kommer vi tyvärr inte kunna träna ännu. Tapiolas höstsäsong startar imorgon den 23 augusti. I Tapiola Sporthall..

Ett e-postmeddelande har också skickats till alla Tapiolabor om ärendet. Om du tränar i Tapiola, men inte har fått något e-postmeddelande med anknytning till ämnet, vänligen kontakta info@taekwondourheilijat.fi

UPPMÄRKSAMHET!

Skolan i Jousenkaari är stängd och taekwondo-atleter får nycklar till träningshallen imorgon 23.8 tisdag. Så idag ingen träning på Tapiola. Imorgon tränar vi normalt på Tapiola Uheiluhalli.

 

vänliga hälsningar

Peter

Taekwondo-idrottare 2011

Kategorier
Allmän

Höstens träningstider (uppdaterad 9 augusti)

Sista handen på höstens träningskalender är gjord. Ändringar gjordes den 9.8. till onsdag, så att matchens tävlingsgrupp inte skulle ha tre sena pass i rad.

Höstens träningskalender träder i kraft måndagen den 15/8. Det har ändrats från vårsäsongens kalender, inte bara när det gäller träningstider utan även gruppindelningar. Syftet med förändringarna är att betjäna kunderna så heltäckande som möjligt, så att alla kan träna i en lagom stor grupp med entusiaster i samma ålder och nivå. Ett brett utbud av djupgående övningar garanterar möjligheten att utvecklas i din egen takt, oavsett om målet är inom elitidrott eller personlig utveckling.

Senaste version_S2016

 

Det är lätt att kontrollera gruppindelningarna i följande tabell. Du kan hitta din egen grupp i skärningspunkten mellan ålder och bältesvärde.

Gruppindelningar_s2016

Tränarna svarar gärna på alla frågor om scheman och gruppindelningar. Du kan också skicka ett mejl till info@taekwondourheilijat.fi eller ringa 0451827290.

Kategorier
framsida Skjutreglage Allmän

Vårsäsongen för taekwondo-idrottare startar den 11 januari.

Vårsäsongen börjar snabbt

Taekwondo-atleternas träning är fortfarande på paus för trettondagsveckan, men måndagen den 11.1. träningen börjar som vanligt igen. Det har skett små förändringar i träningstiderna som du kan kolla upp härifrån. Även Tapiolas skift fortsätter med samma scheman som under hösten. Kalajärvi vårens kurs startar på torsdag 21.1.

Gymtomtarna visste att berätta att de mest entusiastiska tränarna inte orkade hålla sig borta från taekwondomattorna under jullovet. En grupp unga tävlande till Taekwondo-atleter slog läger i Madrid i ett tufft sällskap. Du kan läsa om deras kamp härifrån. Även takhöjden i den egna hallen testades 27.12. på det organiserade färdighets- och hoppsparklägret. Lägret besöktes av bältesgrader från 10:e cup till 4:e dan och åldersspannet var 7-45 år. Trots startnivån lärde sig alla många nya sätt att använda sin kropp mångsidigt.

Samtidigt har Jenna Partanen och Teemu Heino avslutat sina förberedelser inför det europeiska OS-kvalet som hålls den 16-17 januari. i Istanbul, Turkiet. Gå och läs Teemus tankar härifrån och gilla Jennas atletsida här! Sampo Pajulampi och Juho Ranta kommer också att åka med på resan som stödtrupper. Juho arbetar som lagets sjukgymnast. Vår klubb är därför ganska starkt representerad vid det viktigaste taekwondoevenemanget i Europa i början av året. Vi får höra mer om denna resa senare!

Kategorier
framsida Skjutreglage Allmän

Jullovs träningsläger

Du behöver inte spendera hela jullovet

Taekwondoidrottarnas gym kommer att fira julhelgen från den vanliga träningskalendern 19.12 till 10.1. Det betyder dock inte att det enda alternativet är att förstärka sig i soffhörnet med en mugg glögg och skinkrester. På söndag 27.12. Kick-ass underhållning och svett tranbär erbjuds i gymmet, i andan av ett traditionellt träningsläger mitt på dagen. Lägret är avsett för alla entusiaster över åtta år, oavsett kompetensnivå och ålder. Vanligtvis har lägret haft ett stort uppslutning för både vuxna och barn. Årets teman är akrobatik och hoppsparkar.

Schema:

10:00-11:00 Träningspass 1 – Uppvärmning, kroppskontroll och akrobatik
11:00-12:00 Mellanmål paus. Ta med egna snacks
12:00-13:00 Träning 2 – Skicklighetsspark och specialspark
13:00-13:30 Fika
13:30-14:30 Övning 3 – Hoppande sparkar
14:30-15:00 Sista sträckan

Pris: 20 €, betalas kontant eller med faktura i efterhand

Registrering: Ansökan till pauli@taekwondourheilijat.fi. Ange ditt namn, ålder, klubb och bältesrankning vid registrering. Anmälan senast 25.12.

Kategorier
framsida Skjutreglage Nyhetsbrev Allmän

Senhöstens datum

Taekwondo-idrottares sena höstdatum

PVM. HÄNDELSE MÅLGRUPP
5.11. Ersättningsbältestest i oktober Inbjudna
14.11. Ambassadörscup, Nurmijärvi Rasgrupp
27.11. Inomhustävlingar Allt
30.11 Tapiolas bältestest Tapiola-grupper
3.12. Kalajärvi bältesprov Kalajärvi kurs
15.12. Junior bälte test, Konala 7-14 åringar
16.12. Barns bältestest, Konala 3-6 åringar
17.12. Vuxenbältestest, Konala Vuxna
4.12-10.1. Jullov i Tapiola och Kalajärvi Tapiola, Kalajärvi
19.12-10.1. Jullov, Konala Allt
27.12. Middagsträningsläger Allt

Mer information om evenemangen finns i höstens nyhetsbrev som skickas till alla grupper via e-post. Du kan också ladda ner bulletinen härifrån.

Kategorier
framsida Allmän

Snabbt nya bältesvärden

I bältesproven i oktober uppnåddes många nya bältesvärden igen. Det var tester under veckan för alla åldersgrupper och bältesvärdena sträckte sig från 9:e koppen (drakmärke) till 1:a koppen (rött bälte och svart band). Listan nedan innehåller alla ifyllda bältesvärden. Taekwondo-atleter gratulerar alla som har slutfört den nya bältesrankningen!

 • 9. kopp – 4 st
 • 8. kopp- 8 st
 • 7. kopp – 7 st
 • 7+.kopp – 7 st
 • 6. kopp – 5 st
 • 5. kopp – 7 st
 • 5+. kopp – 4 st
 • 4:e koppen - 1 st
 • 3:e koppen - 1 st
 • 3+. kopp - 2 st
 • 1:a koppen - 1 st

HDR

veckan 15-3 oktober veckan 15-4 oktober dav

Kategorier
framsida Allmän

Medaljer till taekwondo-idrottare från Borgå

Bra humör på Borgåspelen

Teamet av taekwondo-atleter samlade in medaljer i alla färger från matchtävlingarna i Borgå den 10.10. I Borgå spelades junior- och amatörserierna på förmiddagen och serieserien för alla åldersklasser på eftermiddagen.

På förmiddagen städade Power Girls Aino, Sofia, Jenny och Sara borden i sina egna set. Aino spelade i tre olika serier och tog hela åtta matcher, varav åtta var segrar. Därmed har Aino tre guldmedaljer och ett välförtjänt mästerskapspris. Sofia och Jenny var överlägsna i sin egen serie, och den inbördes kampen var extremt tät ända till slutet. Jenny tog dock ett längre slag denna gång. Sara tävlade i två serier, vann den ena och tog silver i den andra.

Höjdpunkterna i eftermiddagens serieserie var Emmis segrar i både kadett- och juniorserien, samt Eddies dramatiska kamp med Nurmijärvis Oskari Viinanen. Alla verkade vara på rätt humör inför matchen, och det är bra att fortsätta mot Nurmijärvispelen.

Alla rankningar

Aino Kortelainen – 1:a / 1:a / 1:a (E1, E1 och D2)

Sofia Sarala – 2:a (E1)

Jenny Vettenniemi – 1. (E1)

Sara Quinones – 1:a / 2:a (D1, D1)

Luca Leskinen – 2:a (C1)

Hannes Tolonen -3. (C1)

Severi Sarala – 3:a/3:a (C1, B1)

Eddie Quinones – 2:a (C1)

Emilia Lahti – 1:a / 1:a (C1, B1)

Borgå_3

Borgå_1

Borgå_2

sv_SESvenska
Powered by TranslatePress