Kategorier
framsida Allmän

PM race dag 2 (business series)

Fem nordiska mästerskap för Taekwondo-idrottare

 

 

PM-tävlingarna fortsatte söndagen den 22 januari. för rörelsesekvenser. Hela 145 idrottare siktade på medaljer och nivån var som förväntat. Inga fria medaljer eller ens finalplatser delades ut i någon serie. Efter en tät tävlingsdag korades Team Finland till tävlingens bästa lag! 

Taekwondo-atleterna representerade det finska laget i nästan alla åldersklasser och deltog i flera dubbel och grupper. Totalt fick TU 5 guld, 2 silver och 4 brons.

Aino Kortelainen, som också var med i mastergruppen tillsammans med Sofia Sarala och Kuopio Taekwondos Airada Heikkinen, tog guldet från den individuella serien med en järnprestation. Sofia korades också till dubbelmästare, då hon vann dubbeltiden med Hertonäs Taekwondos Lassi Kaasinen. 

Ville Lehtinen tog också mästerskapet i sin gruppserie. I laget ingick förutom Ville Mudokwan Vantaas Tatu Iivanainen och Taekwondo Vihdins Sampsa Aukio. Ville slutade inte jobba eftersom han förutom gruppen också deltog i paret och coachade andra medlemmar i Team Finland under en lång dag. 

Laura Kinnunen slogs om inte mindre än tre medaljer, då en silvermedalj från den individuella serien och en bronsmedalj från både gruppen och ett par hängdes runt hennes hals. Som partner hade Laura Taekwondo Vihdis Sampsa Aukio. Laura fick lagbrons med Mudokwa Vantaas Laura Wild och Budokwai Taekwondos Miia Siutila.

Marita Jaakkola syntes också på mattan i flera serier. Marita fick ett stiligt silver i den individuella kategorin och brons i gruppkategorin med Jenny Nyman och Kati Kuosmanen från Espoo Hwarang Team. På motsvarande sätt tog Inés Benaissa brons i dubbeln med en utmärkt prestation med Budokwas Alex Karlsson. Om Inés tävlingsprestation och även en fantastiskt kraftfull presentation. 

Kirsimarja Raitasalo och Luca Lonka gjorde sin PM-tävlingsdebut. Ingen av dem nådde medaljerna den här gången, men prestationerna lämnade ingen kall. Båda får förvänta sig starka resultat i framtiden. Alex Jürgens tog sig inte ens till medaljerna i den tajta serien av juniorpojkar, där topplaceringarna delades med extremt knapp marginal. Alex var också nära toppen. 

Ur tränarsynpunkt var det ett nöje att se både TU-atleternas och hela Team Finlands aktiviteter. Idrottare tränar med beslutsamhet, och samma beslutsamhet återspeglas också i deras prestationer på tävlingsmattorna. Toppplatserna avgörs av väldigt små skillnader, men det är kul att se att både antalet idrottare och kvaliteten på det de gör hela tiden går upp. 

Det är bra att gå vidare härifrån! 


#tu11 #taekwondo #taekwondo idrottare #taekwondo idrottare2011 #aloitataekwondo


NyheterRing oss: 0451827290
Besök personligen eller skicka traditionell post: Ristipellontie 14, FI-00390 Helsingfors
VI HAR ÖPPET VARDAGAR 17.00-20.30 ELLER ENLIGT AVTAL

Licens krävs för tävlingar och alla föreningsevenemang. Dessutom kan du samtidigt skaffa dig en prisvärd träningsförsäkring.


Sidan använder cookies för att optimera användarupplevelsen. Sidan lagrar inte användardata. GDPR-kompatibelt register- och dataskyddsuttalande.sv_SESvenska
Powered by TranslatePress