Kategorier
Allmän

SM-kisat & Björneborg Cup i Björneborg den 16 november 2013

1000px-Porin_coat-of-arms.svgSm-kisat och Pori Cup

Ett lag av taekwondo-atleter för världsmästerskapen

Milla Väyrynen, SM – Kadetter -37 Kg

Kasper Wargelin, SM – Kadetter -37 Kg

Aaha Moullaev, SM – Kadetter -49 Kg

Aleksi Väyrynen, SM – Kadetter -41 Kg och SM – Ungdom -45 Kg

Voker Feka, SM – Kadetter -61 Kg och SM – Ungdom -63 Kg

Tanja Lovikka, SM – Vuxna -49 Kg

Pauli Raivio, SM – Vuxna -68 Kg

Juho Kostiainen, SM – Vuxna -80 Kg

Petteri Kauppinen, SM – Vuxna -80 Kg

Teemu Heino, SM – Vuxna +87 Kg

Ett lag taekwondo-atleter till Björneborgs cup

Megii Moullaev, D1 juniorer -40 Kg

Sara Quinones, D-juniorer -28 Kg och E-juniorer -28 Kg

Eddie Quinones, D-juniorer -40 Kg

Förmyndare är Sampo Pajulampi, Juho Ranta, Teemu Heino, Petteri Kauppinen, Juho Kostiainen och Pauli Raivio.

NOTERA! 15., 16. och 17.11 är alla träningar inställda på grund av loppet!

Deltagare & info

Tävlingsinbjudan SM

Tävlingsinbjudan Pori Cup

På Twitter @taekwondourh och #taekwondosm

Kategorier
Allmän

Lycka till till Taekwondo-atleterna från PM Games

Sophia redo att vinna, coachad av Kim Sinisalo
Sophia redo att vinna, coachad av Kim Sinisalo
Från Taekwondo PM-tävlingarna, 1 guld, 2 silver och 1 brons

Sophia Vassilaki tog guld, Teemu Heino och Tanja Lovikka silver och Aleksi Väyrynen brons.

Internationellt sett var den tuffaste matchen matchen mellan Teemu och Zakharias Asidah, där Teemu Taipui förlorade med 6-4. Trots att det blev en förlust den här gången så stannade Teemu kvar på VM-medaljören som är i bra form.

Förutom våra egna medaljörer tog Pauli Raivio, som instruerar och tränar på vårt gym, hem guldmedaljen i sin serie.

En bra avslutning på säsongen

En fin tävlingssäsong avslutades med en stilig final och det är bra att fortsätta härifrån sommarträning bland. När det gäller Teemu så fortsätter säsongen fram till juli, då vi besöker VM i Mexiko. Taekwondo-atleter vill tacka alla tävlande, vårdnadshavare, domare, tävlingsarrangörer och de som deltog i andan, STORT TACK!

Alla resultat från tävlingarna >>

Teemu Heino & Zacharias Asidah
Teemu Heino & Zacharias Asidah
Kategorier
Allmän

Taekwondo-atleternas inomhustävlingar var en stor framgång

I taekwondoidrottarnas inomhustävlingar den 14.5. nästan 50 idrottare

Fyrtio barn och tjugo vuxna höjde stämningen i taket. Arbetet låg kvar i handsken när vi hade gästande domare från Vihti. Tack till Illka Vikström och systrarna Lindfors för hjälpen.

Nedan är några av Hilla Palviainens bilder.

Kategorier
Allmän

Taekwondo-idrottare vid turneringen i Björneborg

Pori taekwondoVuxna

11.5. i serietävlingarna för vuxna representerades TU11 av 3 spelare, alla i ligan.

Elom Damalie var först med att tävla i herrklassen -74 kg. Han upplevde dock en poängförlust mot Klaukkalas Terho Räsänen. Matchen, som började bra, frös mot slutet, och det fanns inga vinstchanser i sista set. Eloms placering blev 5.-8.

Tanja Lovikka tävlade i damernas -49 kg kategori. Första matchen mot Amina Harek slutade med en överväldigande poängseger innan full tid. Motståndare i finalen var Nina Ohra-Aho från Klaukkala. I andra set fick Ohra-Aho ett par huvudträffar, tack vare vilka han slapp till poängsegern. Så Tanjas placering blev 2:a.

Teemu Heino tog hans plats i herrarnas tungviktsdivision. Tero Kuorikoski har förvisso förbättrats som tävlande, men han var fortfarande obeväpnad och matchade till och med Teemus rutinmässiga prestation. 3-0 vinst och 1:a plats i serien för Teemu.

Kadetter

Sophia Vassilaks serie (kadetttjejer -44) är en av de högsta standarderna i Finland, om man jämför med seriens internationella nivå. Det fick Sophia uppleva den hårda vägen efter att ha förlorat redan första matchen mot Lovisas Emma Reimann. Matchen var en av dagens tuffaste strider, även om resultatet av turneringen inte alls var i linje med de preliminära förväntningarna. Sophias ranking 3:e-4:e.

Voker Feka vann sin första match i kadettpojkarnas +65 kg-serie med en fantastisk överteknik i extraset. I den andra matchen kom Björneborgs Antti Vajavaara emot honom som tog huvudträffen direkt i starten, men den dömdes för hårt. Jag såg en serievinst för Voker.

Barn

Bland barnen var Sara och Eddie Quinones på plats denna gång. Sara hade bara en motståndare, som hon slog i showmanship med 2-0. För Eddie var loppet fullt av motgångar. I första matchen bröts motståndarens rustning, och därmed fick Eddie inga poäng, trots bra träffar. De 2 följande matcherna vanns av Eddie, och i den tredje slogs det om seriesegern, efter att poolmatcherna korsades. Matchen började bra, men i början av andra omgången sparkade Eddie och hans motståndare hårt mot benen. Slaget var så hårt att Eddie inte kunde fortsätta och fick åka till sjukhuset för att få sitt ben undersökt. Lyckligtvis hittades ingen fraktur i benet, men tyvärr undgick den första serievinsten Eddie. En silvermedalj hängdes runt halsen.

Saras final:

http://youtu.be/e0i9Di6sIxI

Eddies 2 matcher:

http://youtu.be/df3KsyVD30c

Bilder från Sara och Eddies dag:

Kategorier
Allmän

Ett lag taekwondo-atleter till serietävlingen i Björneborg

Pori taekwondoVårens sista serietävling går av stapeln i Björneborg.

Björneborg Taekwondo anordnar en serietävling i Björneborgs anrika Sporthall. TU11 åker med ett lite mindre, men mycket kapabelt lag denna gång.

Plats:

Björneborg sporthall
Kuninkaanhaanaukio 6
28130 BORR

TU11:s lag
Moullaev Megi Pojkar D1 juniorer (9-11) D-juniorer -37 Kg
Kinoner Eddie Pojkar D2 juniorer (9-11) D-juniorer -37 Kg
Avföring Voker Pojkar C1 juniorer (12-14) C juniorer +65 Kg
Moullaev A ha Pojkar C2 juniorer (12-14) C juniorer -49 Kg
Damalie Liv Herrar Match League (15+) Matchliga -74 Kg
Heino Teemu Herrar Match League (15+) Matchliga +87 Kg
Vassilaki Sophia Flickor C1 juniorer (12-14) C juniorer -44 Kg
Hack Tanya Damer Match League (15+) Matchliga -49 Kg
Kinoner Sedge Flickor E-juniorer (6-8) E-juniorer -26 Kg

 

Alla konkurrenter www.tpss.nl

Kategorier
Allmän

Belgium Open 2013 rapport

Taekwondo BelgienEtt lag av taekwondo-atleter

Kvinnor under 46 kg

Tanja Lovikka – Beth Worthington (GBR) 1 – 8

Kadetttjejer under 44 kg

Sophia Vassilaki – Viviane Tranquille (CAN) 4 – 8

Sampo Pajulampi var tränare och Kai Lohman ingick i supportteamet.

Bra matcher

Utgångspunkten för turneringen var att båda atleterna är med i sin första stora europeiska turnering, och därmed var förväntningarna på resultaten ganska blygsamma. Kombinationen av resor, en gigantisk turnering, okända motståndare och motståndare kända för att vara tuffa var redan på förhand stora stressfaktorer. Men båda våra representanter anpassade sig väl. Resor och andra aktiviteter gick som på räls, och de nya sakerna hindrade inte förberedelser av hög kvalitet. Situationen var därför bra, eftersom båda idrottarna, nästan lika stora, kunde arbeta smidigt för att stötta varandra i förberedelserna.

Tanya

Tanja spelade redan i lördags. Viktnedgången var lyckad och på matchdagen surrade stämningen lagom inför matchen. Motståndaren kom från England och representerade en bra internationell mellannivå. Tanja höll inte riktigt kvar ombord ännu, eftersom motståndarens bra drag stängde den täta matchen och avstånden förblev för långa trots en bra insats. Men bra prestanda och utvecklingsmålen var lätta att analysera. Efter att ha arbetat med dem är vi ett steg längre.

Sophia

Sophias match i söndags var en spännande kamp. Motståndaren, som var nästan två år äldre, var en stark fighter. Hårda sparkar i kombination med bra teknik var en kombination värdig en bronsmedalj. Sophias ryggsnurrspark i andra ronden träffade halsen och domarna drog poäng länge, eftersom kadetterna inte hade videogranskning. Det blev dock inga poäng och resten av matchen spenderades på jagande positioner. Sophia var väldigt involverad i matchen, men i de sista stunderna blev det inga fler poäng.

Sammanfattning av laget

Föreställningarna var bra, men det finns arbete att göra. Hoppet till denna nivå från de inhemska spelen är stort, och framgång kräver en ny växel i ögat.

Allmänna överväganden

Generellt sett följde jag matcherna i Tanja och Sophias serier mest, men jag lyckades givetvis med sidoögat få en glimt av andra finländares matcher samt hela turneringen i övrigt.

ESS högt

Generellt kan man säga att striden är vunnen eller förlorad i luften. Det gäller särskilt dam- och mindre herrserier, varför inte toppmatcher även i de stora herrarna. Taktiskt måste du ta hänsyn till att den andra kan slå upp en gång och att spela noll noll så här är inget alternativ. Dessutom måste ditt fokus ligga på huvudträffarna och spela dem öppet. Ditt eget skydd ska vara funktionellt och tränaren ska vara alert med kortspelet.

Den allmänna formeln fungerar inte

Formeltävlingarna lyckades inte i tävlingen. Den vinnande typen förlitade sig på sina egna grundstyrkor, kunde nollställa motståndarens grundstyrkor och lyckades framför allt överraska sin motståndare. Mer och mer uppmärksamhet bör ägnas detta.

Du måste ha ett stort gäng olika grundscheman i bakfickan. Man måste veta hur man läser motståndarens grundmönster och hantera sin egen handling med ära. Dessutom måste du kunna bryta ditt eget och motståndarens mönster.

Arrangemangen fungerade inte heller

Turneringen var ganska kaotisk, så den fungerade som en bra skola för det oerfarna laget. Men för kadetter är det lite olyckligt att betala 50 euro för två uppsättningar matcher utan videogranskning. Speciellt när det var ett oändligt grin att ta sig till matchen på olika ställen.

Alla resultat finns på http://www.tpss.nl/Resultdetail.asp?ID=135

 

Därefter går tåget Nurmijärvi genom till Spanien.

Här är Tanjas match ett set i taget:

Tanja i Belgien, 1:a omgången.

Tanja i Belgien, 2:a omgången.

Tanja i Belgien, 3:e omgången.

Sampo Pajulampi

Kategorier
Allmän

Taekwondo-atleter för den belgiska ETU A-Class-turneringen

Taekwondo BelgienBelgian Open är en av de största taekwondoturneringarna i Europa. 1343 idrottare från hela världen möts i Gent den 5-7 april.

Turneringens hemsida >>

Team av taekwondo-atleter:

Sophia Vassilaki kadetttjejer -44 kg

Tanja Lovikka tik -46 kg

Tränare är Sampo Pajulampi.

Turneringstävlande listor och resultat finns på www.tpss.nl.

Kategorier
Allmän

Nya bältesvärden för taekwondo-atleter den 12 mars 2013

taekwondo | Helsingfors, Esbo, Vanda
taekwondo-atleternas assisterande instruktör Tanja Lovikka genomförde 1 kup bältesrankningen den 12 mars 2012

Vid bältesundersökningarna den 12 mars 2013 ökade följande personer sitt bältesvärde:

  • Matti Puromäki, 1 kopp
  • Tanja Lovikka, 1 kopp
  • Markku Hannula, 6 koppar
  • Sami Leskinen, 7 koppar
  • Jenny Suihko, 7 koppar
  • Tommi Kaikkonen, 8 koppar

Eftersom bältesprovet avslutades för olika personer vid olika tidpunkter var det inte möjligt att ge feedback till alla direkt efter testet. De som inte fått feedback, kom ihåg att fråga Teemu eller Juho så snart som möjligt.

sv_SESvenska
Powered by TranslatePress